foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kilpselgsäga
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 10, 2011 05:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kuidas teha vahet,kumb on emane ja kumb isane kilpselgsäga.

*** Kuna tegu polnud ei info ega uudisega, liigutasin teema sobivamasse kohta. *** Rein

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 10, 2011 06:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
niisiis mul olid ka kunagi Hoplosternum thoracatum -id.
Isasel olid rinnauimede esimesed kiired jämedamad ja veidi pikemad( st et ulatusid rinnauimest veidi eemale) kui emasel. Loodan et said minu jutust midagi aru- raske seletada.
Ega muud erinevust polnudki- veel niipalju et emane oli vast ka natuke toekam.
Enne kudemist hakkas isane ennast kõhuga vastu akva klaasi nühkima. Siis paigaldasin akvasse rohelise plastikust mänguasja ,,Lendava taldriku,,. Isane valmistas selle alla vahust pesa ja sinna tuli hiljem emane kudema. Marja eest hoolitses minu meelest vaid isane. Selgelt on meeles, et üks maim jäi isegi üldakvas ellu. :wink: kusjuures mäletan, et üldakva(200L) oli praeguste nägemuste järgi kõvasti :shock: ülerahvastatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 10, 2011 07:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
väga huvitav

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 10, 2011 08:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Nii, bardatuluse jutt õige, mina panin enne pada sest eksisin eestikeelse nimega. :oops:
http://www.fishchannel.com/fish-exclusi ... hoplo.aspx
The easiest way to sex hoplos is to look at their pectoral fins. The adult male’s fin is unmistakable. The first ray is thickened, and the whole fin is enlarged and triangular. At spawning time, this ray takes on a deep orange color. In adult females and young males, the pectoral fin is oval and the first ray, while thicker than the rest of the rays in the fin, is not prominent. In addition, if you look at them from underneath, the bony plates that cover the chest, called coracoid bones, are different. In females, these bones are small, rounded and open, forming a wide “v.” In males, they are much larger, pointed and come close together, forming a tight “v.” This feature is so striking that Dr. Reis even refers to it in their generic name; Megalechis is from the Greek word meaning “large plate.”

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver