foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Betta ja konnad
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 04, 2011 01:18 
Akvarist

Tere

Kas keegi peab veel koos isast bettat ja African dwarf frog'i (Hymenochirus boettgeri)?
Betta on mul juba üle aasta olnud ja eile sai kaks konna juurde ostetud ja alles kodus hakkasin lugema internetist mis õuduslugusid kõik nende kahe kooselu kohta räägitakse. Praegu on nad ok, kala ei tee neist üldse välja (sellepärast ma eriti ka ei muretse, minu betta on väga rahumeelne) ja konnad ka ei märka eriti kala. Lugesin aga, et konnad ei puutu kalu, kes on neist suuremad. Kuna nad kasvavad aga enam-vähem bettaga sama suureks siis ei tea mida oodata.
On kellelgi kogemusi? :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 04, 2011 10:34 
Akvarist

Julgen arvata, et konnad küll su bettale liiga ei tee. Mul on kaks konna ühisakvas gupide ja neoonidega. Päris vastsündinud gupimaimud on küll konnadele saagiks langenud, aga suuremaid kalu konnad ei puutu. Üldse on nad üsna varjuva eluviisiga, enamus aega kükitavad kuskil varjulises kohas. Kui konnadel on piisavalt peidukaid kuhu pugeda, siis vast ei kujune probleemi? Siiski mul betadega kogemust pole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 09, 2011 10:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma ei tea Hymenochirus boettgeri'dest suurt midagi. Kasvult jäävad nad suht väikseks võrreldes Xenopus Laevistega. Viimased kasvavad ikka suht suureks. Tõenäoliselt nii pisikesed endast suurematele kaladele miskit ei tee ja lootus jääb, et suuremad kalad miskit konnadele viga ei tee.

Üldiselt on minu isiklik ja väga veendunud arvamus, et konni ja kalu peaks ikkagi eraldi pidama. Konnad (vast kõik liigid) peaksid olema külmavee elanikud, Sul aga seal troopika kalad. Aga eks Sa vaata, kuidas asjad laabuvad.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver