foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 89 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Reede Dets 21, 2012 06:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Oskad sa spekuleerida ka, et miks vaid 1?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 21, 2012 07:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Noor emane + noor isane + nende poolt esimene kudemine.
Eelmise aasta isane ei elanud uute suuremasse akvaariumi ümber kolimist millegipärast üle. Siin on tähsam fakt, et uus isane kudes, kui see, et marjaterasid vähe oli ja koorus ainult üks. Kui on kudev isane siis on loota ka edaspidiseid kudemisi juba rohkemate järglastega.

R

Üles
PostitusPostitatud: Reede Dets 21, 2012 07:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui korra juba kudenud, siis on vist lootus küll, et nüüd hakkab seda veel ja vee juhtuma. Väga lahe!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 30, 2012 03:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Järjekordne üllatus. Avastasin eile pesast koos ühe koorunud maimuga uued marjaterad. See tähendab, et isane kudes järjekordse emasega. Nii et koopas on praegu 1 maim ja 5-6 marjatera. See pole just kõige tavalisem, et samaaegselt on pesas nii mari kui ka maimud aga zebrade puhul pidavat seda esinema. Nii et vaatame mis edasi saab.

:D :D

R

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 30, 2012 05:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Palju õnne!
Kas tegid ka midagi spetsiaalset, et kudemist esile kutsuda?
Mis temperatuuril sa vett praegu hoiad?
Kas väikesi toidad artemiaga? "Topid" seda siis lausa koopasse?
Kas see eelmine põlvkond nooremaid kuidagi ei ohusta?
Palju küsimusi...aga no huvitav ju teada:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 30, 2012 06:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mida teha siis, et haruldastel imisägadel kudemist esile kutsuda?
Püüan kirjeldada. Hakkasin aktiivsete veevahetustega pihta kohe kui sügistalvine vihmahooaeg pihta hakkas. Nii kui õhurõhk langes tegin veevahetuse 20-30% ulatuses. Vana vee asemel läks alati puhas osmoosivesi. Imiteerisin akvaariumis õhurõhu langemisega kaasnevat vihmahooaega. Sai kuni 3 korda nädalas veevahetusi tehtud pea kahe kuu vältel. Esimese hooga langetasin veetemperatuuri 2-3 kraadi (29 kraadi pealt 26 kraadini). Aktiivsete veevahetustetega lõpetamisel tõstsin temp tagasi 28 kraadini.
Esimene kudemine toimus pärast aktiivsete veevahetuste lõppu. pärast kudemist tõstsin temperatuuri 29 kraadini. Aga nagu ma olen ennegi öelnud on kõige raskem saada neid esimest korda kudema ja edaspidi pole vaja enam sellist veevahetuste tsirkust läbi teha- piisab mõnest korrast ja õhurõhu jälgimisest.
Esimese toiduna tegin segu Tetra Baby min- purustatud Tetra Shrimp Sticks ja purustatud SERA Spirulina tablettidest (see segu on töötanud väga hästi kõikide imisägadega). Aeg-ajalt anna külmutattud Cyclops'e ja
Kui viitsin olen ka elusat artemiat kasvatanud. Toitu panen akvaariumisse sinna kus arvan nad peidus olevat. Koopasse kohe kindlasti ei pane ja reeglina kui nad juba toituvad nad seal enam ei ole (kui siis ainult ''isal külas'').
Zebrade puhul olevat üsna tavaline, et mitu põlvkonda rahumeelselt koos elavad ilma üksteisele liiga tegemata ja see on ka üsna vahva vaatepilt kui neid igas suuruses ringi ujub.

R

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 30, 2012 07:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Väga lahe igatahes, et meie hulgas on nii tublisid, kes viitsivad vaeva näha, ning et sel ka tõesti on tulemusi. Kui on mahti, oleks tore ka mõnd pilti näha hetkeseisust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 30, 2012 08:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Piltidega on pisut raskem aga vaatan mis teha annab :D

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 30, 2012 11:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Et veel targemaks saada!
Ma olen ka lugenud sellest Veetemperatuuri langetamisest, kusjuures kusagilt mäletan, et keegi jättis Veetemperatuuri nii 26 kraadi peale vaid paariks tunniks ja siis tõstis juba tagasi 28 peale.
Kuidas sina? Praegu sain aru, et aktiivsete veevahetuste ajal jätsidki vee "külmaks"?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 31, 2012 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

26 kraadi peale jätsin paariks nädalaks siis tõstsin tasapisi aga jätsin 28 peale kuni kudemiseni.

R

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 31, 2012 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

...aga kuidas käitusid tihedate veevahetuste ajal mineraalidega? Kui tihti lisasid (ESHA Optimat näiteks)?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 31, 2012 04:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Viimases lõpus ei lisanud enam midagi. Optimat sai lisatud pool aastat enne järjest vastavalt tootja soovitatud doseerimisele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 31, 2012 06:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Mina ei oska muud ütelda, kui said väga laheda jõulu-aastavahetuse kingituse.

Rromm on ilmselgelt ancistruliste fänn ja guru. Ma olen ka vaikselt seda teed liikumas. Tähendab - püüan neid tasapisi koguda ning luua ka vastavat sobilikku keskkonda. Olen alles arengutee alguses. Põnev on.

Hetkel on mul suht pisikesi (veel vast kudemiseks liialt noori) akvas mitu erinevat liiki. Tõenäoliselt peaks tulevikus erinevad liigid eraldi akvadesse panema? Või pole see oluline?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 31, 2012 06:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üldiselt on nn ''aretatud tõu'' Ancistrused suht lihtsalt omavahel ristuvad ja tulemuseks on tavalised Ancistrused. Aga sellest ma kirjutasin foorumi teemas Tavaline Ants.
Mis haruldastesse L- sägadesse puutub siis seal oht nii suur ei ole, kuigi ühe perekonna piires on ristandid siiski võimalikud.
Nii, et soovituslikult tuleks ühes akvaariumis hoida võimalikult vähe sama perekonna erinevaid liike.

R

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 31, 2012 06:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Seda ma kartsingi, et tulevikus peaks 900-se asemele/kohale ühe ridaelamu kõiksugu antsulistele ehitama.

Üles
 [ 89 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver