foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Müstiline kadumine
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2011 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eelmine päev sai ostetud 5 musta neooni ja 1 skalaar.
Läksin akva juurest 7 minutiks ära ja üks neoon vähem! Kala laipa ei olnud ka kuskil näha. Järgmine päev ärkasin üles, veel üks neoon vähem!
Keegi kaladest ei tundnud stressis ka olevat, ainult skalaar oli natuke häbelik.
Minu akvas on:
1 tavaline ants
1 myersi ogasilm
1 kärsshink
1 hispaania ribivesilik (u. 8cm)
1 mastacembelus armastus
+ostetud kalad

Kas võis äkki olla nii, et keegi akvast väikest sorti röövtoiduline? Sain selle akvaariumi pool aastat tagasi ühe sugulase käest koos kogu varustuse ja kaladega ning ta väitis samat probleemi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2011 12:15 
Akvarist

Skalaar on kindlasti röövkala nii et esimesena kahtlustaksin teda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2011 12:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

See skalaar on alles väga väike (u 3-4cm pikk) ja neoonid olid ka 2 cm pikad, need ei mahuks talle kõhtu ära. Muidu ma ise kahtlustan mastacembelus armastus´t.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2011 12:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Kui keegi on juba sama probleemi varem väitnud siis võiks ju aimata, et keegi on juba eelnevas koosluses lihasööja.
mastacembelus armastus - armastab värsket kala
skalaar on ka röövkala

see vesilik peaks olema üldse külmavee elukas

PS. aga 5+ selle eest, et kalade eestikeelsed nimesid kasutada. Skalaari võib ka sirpuimeks nimetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2011 12:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan abi eest!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2011 12:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahtlustaks ka mastacembelust, kes võis arvata et uued kalad pandi talle söögiks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 13, 2011 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meie skalaarid pistsid küll enamuse gupi- ja mõõksabapoegi nahka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2011 10:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ai-ai! Hispaania ribivesilik pole ju kala! Arvan, et Sinu vesiliku õige nimi on Pleurodelis Waltl. Kuidas sa küll tema kaladega kokku panid?! Tema sööb Sul varsti teised kalad ka ära või vähemalt hakkab neid näksima.

Ja soovitan Sul kohe kärmelt hakata mõtlema tolle vesiliku eraldi akvasse panemise peale. Kasvab ta umbes 15 sentimeetri pikkuseks. Ja külma vett vajab ta kohe kindlasti. Enne kui uue looma omale koju tood, võiksid natuke uurida, mida ta endast kujutab ja kuidas teda hooldada. Ja vee tase peaks tema jaoks olema akvas tavaliselt madalam, et saaks hingamas käia. Nii madalasse vette aga Sinu kalad kohe kuidagi ei sobi. Aja see asi korda ja loo oma vesilikule ja kaladele elamisväärsed tingimused.

Huvitaks mind teada, kust Sa selle väikse vesiliku said? Hetkel ei tea ühtegi poodi kus neid liigus. Aga Lauteri tänaval pole ma kaua käinud. Ehk said sealt?

Kui nüüd Sul mingeid küsimusi tekkis, siis kirjuta mulle privasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2011 07:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vesiliku sain Tartu mnt äärsest poest, aga vesilik on mul juba u. 4 aastat olnud, pole ühtegi kala näksinud aga pole ka stressis. Ta ei ole ka eriti suur. Mul oli kunagi 50l akvaarium, kuhu oli liimitud ka klaasist saareke külge, kus nad siis saidki väljaspool vett olla, aga see vesilik ei käinud pea kunagi seal saarel. Praegu on mul 75l akvaarium ja seal on üks känd mis ulatab veest välja, aga ta saab ka pumba peale ronides kuiva kohta, kust ei saa akvaariumist välja.

Aga kui rääkida nendest kalade kadumisest, pole tänaseks ühtegi alles! Vesilik seda ka ei teinud, sest ta pole eriti suur ka ja ta oleks väga paks kui ta oleks neid kalu söönud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2011 08:04 
Administraator
Kasutaja avatar

Kas sinu akvaarium on pealt kaetud?
Kui mitte, siis on ehk põhjust vaadata akvaariumi taha - ehk nad lihtsalt hüppasid välja - ntks kui vesi on liiga soe või miskit muud hirmutavat.

Muidu nii kiirelt ikka kalad ei kao.

Veel variant oleks et nad oskasid kuhugi vahele ujuda, ntks akvaariumi ja sisefiltri vahele kinni (olen ise kunagi sarnaselt 2 tavalist neooni kaotanud).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 14, 2011 08:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kaan on akval kinnine ja filtris ka ei olnud. Lihtsalt järgmine kord peab vist suuremaid kalu ostma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 25, 2011 11:37 
Akvarist

mul endal kadusid ka kalad 2ra ja ei leidnutki ylesse, aga see l6ppes 2ra, ma arvan et mu bicolor pani nad nahka .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 26, 2011 12:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Tipsike kirjutas:
Kaan on akval kinnine ja filtris ka ei olnud. Lihtsalt järgmine kord peab vist suuremaid kalu ostma.

Esiteks - kaan imeb verd ja akval on kaas. Teiseks - Sul on seal akvas kaks eriti agarat lihatoidulist - triiton (kes tuleks kiiremas korras omaette akvasse panna) ning Mastacembelus. See teema sai meil omavahel vast ammendatud. Aga suurema kala ostmine kardetavasti ei aita.

SmallDiscus - kas Sul akvas ka tigusid? Kui mingil põhjusel kala sureb, erit keegi väiksem, siis teod lutsivad suurima mõnuga liha luudelt ja nii võibki kadumine märkamatuks jääda. Sa ei märkinud, kui suured (mis kalad) kadunuks jäid.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Müstiline kadumine
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 30, 2011 10:58 
Akvarist

Tipsike kirjutas:
Läksin akva juurest 7 minutiks ära ja üks neoon vähem! Kala laipa ei olnud ka kuskil näha. Järgmine päev ärkasin üles, veel üks neoon vähem!

Neoonide kadumise teema on siit foorumist mitu korda läbi käinud. Kuna mul endal oli sama probleem, siis uurisin asja pikalt ka välismaistest foorumitest. Kokkuvõte oleks selline, et lihtne on kahtlustada-süüdistada aplaid akvaariumikaaslasi, kurja filtrit või lolle neoone endeid, kes akvast välja hüppavad. Tõde peaistab üldjuhul olevat siiski see, et neoonid surevad ja seejärel kas vaikselt lagunevad või pistetakse alles pärast surma kastikaaslaste poolt nahka. See, et laipu näha pole, on neoonide korral väga petlik. Mul endal on piinlik kogemus, kus sifoonides ilmus ämbrisse ilma elumärkideta neoon (kuigi omast arust ikka vaatan, kust ja mida ma sifoonin). Ei tahtnud teda suurde akvasse tagasi panna, aga ka surmatunnistust kohe mitte välja kirjutada. Tõstsin ta seetõttu korraks 12-liitrisesse. Läksin teda sealt 15 min pärast otsima, aga keda polnud, oli neoon. Tegelikult muidugi oli, aga ma leidsin ta üles alles pärast tõsist tuustimistööd ja kivide alt otsimist. Seega - neooni laip võib olla väga taskesti märgatav isegi väga väikeses akvaariumis, suurematest rääkimata.

Omaette teema on see, miks neoonid surevad. On see nüüd liiga kare ja aluseline vesi või hoopis juba poest saadud nõrgad või haiged kalad, jäägu igaühe enda otsustada.

www.imeiluseesti.eu

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver