foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Miks minu kalad ei kasva?
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2011 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ostsin juba aasta tagasi omale 2 ancistrust, kuid senimaani pole nad suuremaks kasvanud. Kõige pikem on u. 7cm ja väiksem siis u. 5cm pikk. Mu tuttava ancistrus on minu 7cm-st antsust kaks korda suurem. Kas on muretsemiseks põhjust või kasvavadki nad nii aeglaselt? :roll:
Ka minu mollipojad, kes sündisid veebruaris, pole ikka veel täismõõtmetes. Millegipärast ei taha mu mollid poegida ka, va see üks kord talvel. Andsin ühe poja sugulase 25L akvasse ja paari kuuga on kala ilus ja täiskavanud. Samas kui mul on ikka väikesed. Ehk peaks neid rohkem toitma?
Kalu söödan ühe korra päevas, paari minutiga on kõik söödud. Kalad saavad helvestoitu (3 erinevat sorti, iga päev annan erinevast purgist). Antsud saavad ühe tableti, vahel ka kurki. Rohkem tablette ei pane, kuna need pudenevad kiirelt laiali ja seetõttu täheldasin prügitigude arvukuse tõusu. (Eelmiste söödatablettidega oli tigusid märgatavalt vähem)
Vett vahetan sifoonimisega iga nädal 20L. Uude vette lisan tetra Aguasafe ja JBL Acclimoli.
Akva on u. 100L
Sisefilter+soojendi, temp 24c
Sees erinevad elustaimed, paar kändu.
Elanikeks marmorguraami, kolmtäpp guraami, 2 täiskasvanud mollit+ 3 poega, 4 punast neooni, 2 antsu, 2 õunakat.

Näidud ribatestiga:
NO3- 0 mg/l
NO2- 0 mg/l
GH- 20d
KH- 15d
pH- 8

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2011 01:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Esmapilgul paistab küll kõik tipp-topp korras olevat. Ancistrused kasvavad jah aeglaselt ja kaua, sellepärast ära muretse.
Miks mollid ei poegi... Järelkasvu on küll tore vaadata aga varsti läheb neil see asi ülekäte. Mina oleks väga rahul olnud, kui mu mollid oleks enam vähemgi sama arvukuse piiresse jäänud, mis ma akvasse plaanides tõin. See pole küll vastus sinu küsimusele, kuid ma ei soovitaks midagi muuta vaid selleks, et mollid rohkem poegima hakkaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2011 03:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan vastuse eest!:) Varun kannatust ja loodan, et mu antsud kasvaksid.
Ma ei ootagi tegelt, et mollid poegima hakkaks. Lihtsalt mõtlesin, et miks teistel poegivad tihedalt ja mul mitte (ehk on midagi viga minu akvas), aga ju nad siis ei taha:D
Mollipojad olid muidu hea suutäis minu guraamidele kui ka filtrile, nii et suurest pesakonnast jäi järgi ainult kolm.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2011 05:52 
Akvarist

Mollid vist tahavad paar kraadi soojemat vett,guraamidele ja antsudele sobib ka hästi 26 C,muidu kõik ok,aga ära neid ribateste väga usalda.Antsud tahavad peidukohti ka,kui koopaid pole võib kasv pidurduda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2011 08:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
antsud jah kasvavad ikka väga aeglaselt ka minul. 3 :shock: aastaga on vanim saavutanud pikkuse umbes 12 cm, sain ta kui oli ca 2 cm. Kuigi ka toidan spets tablettidega, kurgiga ja ka känd on olemas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 07, 2011 03:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud kõigile vastanuile!
Mu paar kändu pole just kuigi suured, muidu varju saab minna. Vaatan neile parema koopakese :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 07, 2011 05:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Mollid võivad sul isegi poegida, lihtsalt süüakse kiiresti ära. Muidugi vee temperatuur ka madal...

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver