foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Palun kiiret abi.
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 09:03 
Akvarist

Mul on selline mure et olin nädalavahetusel kodust eemal ja kui ma koju tulin siis avastasin et kõik mu kalad on surnud ja neil on mingi imelik valge lodev kest ümber. Mis selle võis põhjustada ja mida nüüd ette võtta enne kui uusi kalu sisse tuua?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 09:44 
Moderator
Kasutaja avatar

See valge "kest" on vist roiskumise tulemus. Miks nii juhtus...? Seda on raske öelda.
1. võimalus: panid liiga palju söögipoolist et kalad nälga ei jääks (tihti nii tehaks ja see on küll tappev!) (vesi haiseb siis kindlasti rõvedalt).
2. Mingi haigus? Ei usu, siis pidi see neil enne kah kallal olema ja oleksid märganud
Mõtel hoolega järele,mida enne tegid (vee vahetused, uue kala sisse toomine, kõik mis vähegi rutiinist erineb) ja pane kirja. Samuti kirjelda oma akva olusid täpselt: kaua käinud, mis kalad, milline vee maht jne.
Kõigest sellest sõltub edasine käitumine - kas vaja kõik välja visata või piisab puhastamisest.
Vee vahetaksin täielikult nagunii, puhastaksin ka muud asjad aga filtri kallale esialgu ei läheks.

Kahju aga vahest juhtub..kõigiga. Loodetavasti saab põhjuse selgeks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 10:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Selgitavat infot on vähe. Ja üldse peaks see teema olema haiguste all. Tolle alafoorumi päises on juhis, mida peaks järgima, et kiirelt ja aekvaatselt abi saada.

Otsisin ja nägin, et oled liitunud meiega täna. Kusagilt ei leia, kui suur on Su akva ja palju seal kalu ja millal sisse pandud. Kas sissetöötamistsükkel ikka oli? Et siis - enne kui kalad panid olid veeväidud normis?

Mida Su tilgatestid näitasid, kui avastasid, et kalad surnud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 10:36 
Akvarist

Akvaarium on olnud 2 aastat, 63 liitrit, 7 barbust 2 mõõksaba(tõin umbes 3 nädalat tagasi ja siis kui ostsin siis üks mees kellel endal oli 2 akvaariumit ja ta ütles et söefilter ei tohi sees olla ja siis ma võtsin selle välja) ise väga ei tahaks uskud et olen liiga palju süüa pannud(endaarust panin normaalselt). Avastasin et ka seda valget ollust on natukene ka puujuurika peal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 10:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

annikas kirjutas:
... ütles et söefilter ei tohi sees olla ja siis ma võtsin selle välja...

Kas see tähendab, et võtsid filtri välja... või ainult söe filtrist ja filtri jätsid akvasse tööle.
Kui esimene siis polegi nii väga midagi imestada - kui regulaarselt oled põhja sifoonimisega veevahetusi teinud ja millal viimati ja kui suures osas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 11:10 
Akvarist

Ainult söefiltri, umbes iga 2-3 nädala tagant puhastasin ja siis umbes 1/3 veest vahetasin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 09, 2011 10:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Hakkaksin otsast pihta:
1. 63 liitrit, 7 barbust, 2 mõõksaba - ütleksin, et tiba üleasustatud.
2. Söefiltrit põhiliselt kasutatakse näiteks pärast haigust ravimi ja muude pahade olluste "ära korjamiseks" (välja filtrerimiseks). Tavaolukorras seda vaja pole.
3. Nii pisikest akvat peaks puhastama (sifoonima) minu arust küll iga nädal. 2-3 nädala tagant on kurjast.
4. Siiani pole Sa ühtegi veenäitu meile avalikustanud. Hetkel tundub, et NO2 oleks vajalik.

Kas tõesti KÕIK Su kalad on surnud? Sellises puhul pese oma akva näiteks meresoolaga korralikult puhtaks ning alusta nullist - tee uus akva restart. Loe akva käivitamise näpunäiteid siit samast akvaristikast. Kui tekib küsimusi, siis aga julgelt küsi.

Anna märku, kuidas Sul läheb.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver