foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 04:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!

Palun abi kala tuvastamisel. Ostsime endale Pleco, või vähemalt müüja ise arvas nii (tal olla üks pleco saatelehel kirjas ja arvas, et ju ta see kala on). Täna teise poodi taimejahile minnes vaatasid seal akvaariumis mulle vastu täpselt samasugused kalad, ainult ancistruse nime all. Olen nõutu...

Pildid asuvad albumis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 04:22 
Akvarist

Tere,

tegemist on Ancistrusega.

Raul

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 04:29 
Akvarist

Kas saatelehel oli inglise keelne nimi pleco? Enam jaolt nimetatakse kõiki alasuusägasid plecodeks, lähtuma peaks ladina keelsest nimest, nt tavaline Ansistrus on Bristlenose pleco.
See on tõesti mingi Ancistruse liik.

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 04:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Müüja sõnul hypostomus plecostomus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 05:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
eliise kirjutas:
Müüja sõnul hypostomus plecostomus.

No seda ta nüüd küll ei ole. Mis on ka tore, sest vaevalt sooviksid nii suureks kasvavat kala, tea kas Sul akvaariumi suuruski selleks piisav oleks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 05:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Siis vedas tõesti!!! Ainult et antud poe müüja peaks siis tõesti töökohta vahetama. Ise ka natuke süüdi muidugi, et läksime ilma eeltööd tegemata uut asukat otsima, kes meie uude 70-liitrisesse Bettale seltsi sobiks, lootes head nõu just müüjalt saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 07:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Eks Pleco ja Ancistrus ole titena suht sarnased ning kerge segamini ajada.
Poemüüja võiks siiski omada ülevaadet oma kaubast. Ei saa ju saia pähe leiba müüa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 08:33 
Akvarist

See müüja süüdistamine on kahe otsaga asi. Selge on see, et igasuguseid impulsiivoste tuleb vältida ja ilma kodutööta ei tohiks kalu osta ( ega ka muid loomi).
Ma muidugi ei tea, mis poest jutt on, kuid enamus väikestes poodides puudub arvuti, rääkimata internetist. Ma isegi ei usu, et omanikud on poodi varustanud elementaarse käsiraamatuga, mille abil võiks kalu tuvastada. Kõik teadmised peab müüa omandama ise, sest mitte keegi teda ei koolita. Oma vabast ajast õppimist talle keegi ei hüvita. Siin hakkabki rohkem mängima inimese enda huvi oma töökoha vastu. Ma usun, et nii kaua kui ta kalu suudab püüda ja kassaaparaati käsitleda, ei paluta tal lahkuda, kuna sellisele tööle pole suur tung.
Ning siin saavadki kliendid otsustada, kas minna tagasi sinna poodi või mujale, kus on müüja teadmised paremad.
Läks küll natuke teemast mööda, aga.. Ka elektroonikapoes võib müüja sulle ma ei tea mida kokku rääkida ja kui sa seda teemat ei tunne ja täpselt ei tea, mida osta tahad, siis sa ostadki ära, mis siis, et täiesti vale ja tarbetu asja.

katrin@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2011 11:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah, võibolla tõesti olin müüja suhtes liiga kriitiline, aga andsin ju ennegi mõista, et oli oma süü ka, et tõsist ettevalmistustööd ei teinud. Aga kuna mul tõesti väikeste laste ja töö kõrvalt ei jää aega tundide viisi foorumistes ringi tuhnida, siis seekord läksin "kergemat teed" ja lootsin saada sobiva kala müüjat usaldades. Tahtsime nö põhjakala tüüpi kala, kes sobiks 70-liitrisesse ja nii see kala meile koju jõudiski...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2011 08:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

kõige lihtsam neil vahet teha on sellejärgi,et pleco ujub,anc mitte.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 24, 2011 12:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Katrin KALAKE: poodi peaks kaup enamasti tulema ju saatelehega. Seal ikka ju kirjas mitu Plecot, mitu Antsu, mitu ??? müüki tuli. Müüja peaks suutma jälgida, kui palju ja mida müüdud on ja mis alles. Mingi ülevaade ju ometi on?

Mannu väitest ei saa ma sotti. Mul on mõlemad isendid olemas. Tunduvad liikuvat ühtmoodi. Kere ehitus (uimed, sabad ja muu) ju neil identsed (ainult suuruse vahe). Äkki viitsid kirjeldada, kuidas Pleco ujub ja Ancistrus ei uju.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 01, 2011 09:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

parem hilja kui vaike eksole.olen oma vastusega küll hiljapeale jäänud,aga ehk on kellegil kasu.anc ei uju vaid tuterdab põhjas,või ripub klaasil- kännul.pleco konkreetselt ujub soovi korral,mida anc mittekunagi ei tee.ja pole nad niii sarnased midagi(ma ei pea siin silmas maime ja tittesid) pleco nina on kandilisem ja selja uim suurem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 03:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hmmm... Mul on enda teada ancistrus ja enamuse ajast ta matsutab mööda erinevaid pindasid. Siiski olen teda näinud mõnel üksikul puhul vilkalt ühest akvaariuminurgast teise ujumas. Samuti ujub ta, kui peletab teisi kalu oma toidupala juurest eemale. Kas ancistrused tõesti mitte kunagi ei uju?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 03:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Olen minagi näinud ancistrusi ujumas. Nad ei tee seda tihti ning nad pole mingid meisterujujad, aga kui näiteks Spirulina tabletti haistavad siis võivad vabalt oma oskusi demonstreerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2011 06:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul on mõlemad need kalad ja kui ikka neil ikka põhjust on mille pärast ujuda, siis ikka ujuvad minu arust mõlemad. Pleco puhul nimetaksin ma seda uhkeks liuglemiseks (eriti 50-sentimeetrise isendi puhul). Antsud on nobedamad. Ikka viu siia ja viu sinna, kui miskit head silma on hakanud.

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver