foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 03:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen kuulnud kaksipidi arvamusi, üks poemüüja räägib üht, teine teist juttu. Aga lugu siis järgmine:
Siiami tapluskala ja Siiami vetikaõgija elasid rõõmsalt koos ca pool aastat, kuniks märkasin, et tapluskala muutub üha rääbakamaks ja rääbakamaks ning passib üha rohkem ainult oma nurgakeses. Vetikaõgija muutus tema suhtes aga järjest sallimatuks, nii kui teine nina välja pistis, aeti kohe nurka tagasi. Ainult üks trall ja tagaajamine käis. Tapluskala kaunitest uimedest olid järel ainult räbalad.

Otsustasin, et nii enam jätkuda see asi ei saa ning eraldasin vetikaõgija akvaariumist, et näha kas tapluskala olukord paraneb. Paranes küll, nädal aega hiljem on olukord avaariumis rõõmus, kala ujub ja uudistab ringi, suhtleb minuga ja uimed on hakanud juba kokku kasvama. Kala on 100% oma olekus muutunud.

Vetikaõgija aga andis 3 päeva peale eraldamist otsad...

Selle nädalaga aga on akvaariumi seisukord silmnähtavalt muutunud. Vetikaõgija oli vetikaid õgides teinud siiamaani ikka väga puhast tööd, pole ennem oma akvas taimedel midagi kasvamas näinud. Nüüd aga paistab olukord iga päevaga muutuvat, ja muidugi mitte paremuse poole.

Kas tõesti pole mõtet uut SAE-d hankida? Või mis valikud veel oleks?

Tänud abi eest juba ette!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 03:08 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
SAE on territoriaalse käitumisega kala ja kuna 25L on talle ilmselgelt väike, siis on täiesti reaalne, et see kala hakkas tapluskalale liiga tegema. Suuremas akvaariumis ei pruugi sellist probleemi üldse tekkida, seega ei ole poemüüjate jutt olnud ei vale ega õige, vaid on lihtsalt täpsustamata jäänud, millistes tingimustes kala elab.

Kui sa tahad väikeakvaariumisse looduslikku vetikatõrjet, siis soovitaks pigem Amano krevette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 03:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh!
Tegelikult said kalad valitud akvaariumi ostes, et kõik ikka sobiks. Loomulikult sellel ajal olin ma väga "roheline" ja kuulasin müüja juttu. Vetikaõgija pidi meil elama kuniks ta kasvab nii suureks, et 25 liitrit kitsaks jääma hakkab. Selleks ajaks pidi ka vetikaisu raugema. Nii et müüja sõnul siis kalale uus kodu ja meile uus tragi ja noor vetikaõgija.

Kas rahvakeeli "oto" sobiks näiteks asemele? Krevetid on ka huvitav teema, selle peale tasub täidsa mõelda. Kui mitu neid võiks mahtuda (või peaks olema)?

Viimati muutis eliise, Esmaspäev Sept 05, 2011 03:16, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 03:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
niisiis tekkis küsimus,
kas need ikka olid õiged SAE-d :?:
näiteks vale sae-d ehk nn.,, flying fox,, on küll suht riiakad ja norivad tüli, vähemalt minu akvas oli just nii. Ja pidingi ,,foxid,, ära andma.
Tavalised sae-d elasid minul pikka aega barbuste, neoonide, antsudega-
ja mina küll ei pannud tähele et sae-d oleks kellegi vastu ebatervet :wink: uudishimu välja näidanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 03:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:shock: , oi oi ei märganud et akva maht 25l.!!
See ilmselgelt sae-le väike,isegi minu 100l jäi sae-le väikeseks, sest kasvas ca 15cm pikkuseks :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 03:22 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tegelikult on kaladega nii, et "seni kuni ta suureks kasvab" enamasti kitsastes tingimustes ei juhtugi, sest väikeakvaariumisse elama pandud kalade kasv jääb üldjuhul kängu ja oma täissuurusesse nad ei jõuagi (on ainult üksikud liigid, mis kasvavad täissuurusesse akvaariumi mahust sõltumata).

Otod sobiksid küll suuruse poolest aga need kalad eelistavad olla karjakesi aga sinu akvaariumisse üle 1-2 ei mahuks. Krevette mahuks u 4-5 tk küll kindlasti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2011 04:38 
Akvarist

Mul 2 siiamit 160 l akvas.Üks aeg ajalt ajab teist natuke taga,aga möistuse piires.mõnel üksikul juhul on näidanud üles agressiivsust corydoraste suhtes,aga teistest kaladest pole küll väljagi teinud.Eks ta väikses akvas tuunetab teises kalas konkurenti,kuna territoorium väike.
Küll olen kuulnud,et betta terroriseerib teisest liigist kalu (kuldkalu).Ega 25 l akvas peale betta midagi ei saagi pidada.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver