foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 28, 2011 12:04 
Akvarist

Teema ja ühtlasi mure selline: mul on praegu ca kümnepealisest tiigerbarbustest nelja aasta järel jäänud viiepealine parv pluss üks ancistrus. Tahaks uute kaladena tuua sisse neoonid ja paar skalaari.
Kas ma nüüd peaks ootama, kuni kõik barbused on kalataevasse kolinud? Mingi hetk jääb neid ju nii väheks, et parvekaladena neil ei ole enam mõnus elada :?: Arvestades tiigerbarbuste eluiga, siis minu omad peaksid olema juba vähemalt pensionieelikud. Viimasel ajal enam ei kakle eriti ka. Aga see võib muidugi olla sellepärast, et ruumi laialt käes.
Kui ma praegu uued kalapojad sisse toon, siis barbused ütlevad aitähh elustoidu eest.
Et mis siis teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 28, 2011 12:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
esimeseks: võimalus on olemasolevad ka ära anda.
teiseks: skalaarid ütlevad samasuguse aitähh neoonide eest, neid parem mitte kokku panna

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 29, 2011 11:47 
Akvarist

See skalaaride&neoonide kooslus on suhteline. Olen näinud neid koos elamas, kuid samas olen ka näinud, kus skalaarid neoonid ära söövad. Noored skalaarid vast neoone ei puutu, aga vanemaks saades õpivad nad hindama suutäisi.
Samuti on kahtlane barbuste kooslus sklalaaridega, võib minna nii ja naa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 31, 2011 02:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
niisiis olen isegi mõelnud et võiks vahetada tiigrid välja, aga siis hakkab kahju- siiski vilkad ja ilusad kalad, kuigi vahel riiakad üksteise suhtes.
Kõige tõenäolisem oleks jah siin foorumis lihtsalt ära anda.
Aga skalaarid ja neoonid .... mina :wink: neid küll kokku ei paneks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 31, 2011 11:35 
Akvarist

Mu tiigerbarbused on suht eakad: 4-5 aastat vanad. Kesse tahab endale akvasse pensionäre? Võibolla annavad juba transpordi käigus saba. :-k
Enne uute kalade sissetoomist on mul kindel plaan teha akva kaladest võimalikult tühjaks (va. ancistrus sp.). Ootan soovitusi foorumlastelt, kes on oma parvekalade seltskonna välja vahetanud. Ma võin ju oodata, milal viimane tiiberbarbus vanadusse sureb, aga vahetult enne seda on tal ilmselt väga kurb olla ja seda tahaks vältida.

Neoonid ja skalaarid oli plaanis tuua akvasse üheskoos, st tittedena. Foorumit lugedes on jäänud mulje, et kui koos üles kasvavad, siis võib, aga ei pruugi probleemi tekkida. Ma panustaks selle peale, et uute kalade sissetoomise ajaks on allpool korralik taimedžungel ja peidukaid piisavalt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 01, 2011 12:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
no minugi tiigerbarbuste enamus bande liikmeid on ca 3-4 aastased. Aga nad on sellegipoolest väga :wink: elava loomuga ja tuiskavad akvas ringi ja pidevalt käib üksteisega arvete õiendamine.
Boonuseks on muidugi see, et vanemad isased tiigrid( -eriti roheline tiiger-pigem on ta üleni musta värvi ja tulipunaste uimede ja sabaga) on väga erksa värviga.

Kui ikka terved ja elurõõmsad, siis küll nad sobiksid omasuguste juurde suurde akvasse!

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver