foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuhlii paks
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 11, 2011 09:37 
Akvarist

mul on 2 emast kuhliid paksud, läbi naha oli terakesi näha.
Kas meie tingimustes kuhliid ültse paljunevad?
Teab keegi kaasa rääkida

Viimati muutis Ly000, Neljapäev Aug 11, 2011 10:21, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 11, 2011 08:45 
Akvarist

Ma leidsin ingliskeelse teksti aga kuna seda nii hästi ei jaga- ehk keegi oskab ja viitsib selle kokkuvõtte teha- mis mul vaja võiks minna

After a few false starts, bright green eggs will be released and fertilized while they are moving along the surface. The eggs will float for a bit, then slowly sink. They are slightly adhesive and will attach to the leaves and roots of the water sprite. Those that don't will fall into the Java moss and Java fern. Any eggs that reach the bottom will be eaten by the adults. At this time, either remove the plants to another tank to hatch out, or remove the adults and let the eggs hatch in the spawning tank. I prefer to move the adults.

The eggs will hatch after a couple of days, and the fry will start feeding a few days later. The mulm on the bottom of the tank will be full of all kinds of protozoa that will provide an excellent first food for the fry. They will also eat much of the micro-fauna found on the Java moss and Java ferns, and the sponge filter. Add supplemental fish foods, such as specially made commercial fry foods that sink to the bottom. After four or five days, you can start adding frozen cyclops and micro-worms. After another week, you can start adding newly hatched brine shrimp, too.

muidu originaal on siin
http://www.fishchannel.com/freshwater-a ... loach.aspx

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 11, 2011 10:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Peale mõnda ebaõnnestunud katset helerohelist karva munad väljutatakse ja viljastatakse kui nad veepinnal hõljuvad. Peale mõningast hõljumist vajuvad munad aeglaselt põhja. Kuna nad on veidi kleepuvad, jäävad osad neist taimede lehtede külge, ülejäänud aga vajuvad põhja katvasse taimestikku. Viimased süüakse täiskasvanud kalade poolt ära. Seepärast soovitatakse tõsta kas taimed koos munadega või täiskasvanud kalad teise akvaariumisse.
Autor eelistab viimast varianti.
Munad kooruvad mõne päeva pärast, peale mida läheb veel paar päeva ja maimud hakkavad sööki otsima. Selleks sobib suurepäraselt põhjas olevad ...eee..."asjad" (mikroorganismid vist?). Maimud söövad ka Java samblas ja käsn-filtris olevat mikrofaunat. On aeg anda maimudele sptesiaalselt neile mõeldud (põhja settivat) toitu.
4-5 päeva pärast võib hakata serveerima külmutatud toitu (mikroussikesed jne). Lähe veel nädal ja siis juba võib pakkuda värskelt koorunud (soolvees ?) krevette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 11, 2011 10:27 
Akvarist

suur tänu sulle- sai asi selgemaks , aga see suht raske . Eks ma proovin , näib kas saab asja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 08:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Felch! Kas see "eeee" oli too sõna protozoa? Juhul kui, kas siis too äkki ainurakset, alglooma ei tähenda?

Üles
 Teema pealkiri: Re: Kuhlii paks
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 08:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Ly000 kirjutas:
mul on 2 emast kuhliid paksud, läbi naha oli terakesi näha.
Kas meie tingimustes kuhliid ültse paljunevad?
Teab keegi kaasa rääkida

Ly000 - kuidas teed vahet emasel ja isasel Kuhlil? Mul on ka mõningad isendid akvas. Ja juba ikka vast aastajagu. Mul akva suht asustatud. Arvan, et sellise seltskonnaga äkitsi ei saagi ma järelkasvu või siis on mul kõik ühest soost. Kui pikad Sinu ussikesed on? Ja kui jämedad? Mul umbes 5-6 cm ja suht "niidikesed". Loogiliselt vast emane on ümmargusem (jämedam)?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 09:48 
Akvarist

Ega ma ka vahet ei teinud , kui poest ostsin. Mõni nädal tagasi rõõmustasin kuna nad olid kasvama hakanud. Mul sõbrantsil on minu omadega võrreldes pirakad :) väikse sõrme jämedused ja ikka pikemad kui mul- ma ei tea mis sort tal on. No jah eks nüüd siis lähedalt vaadates avastasingi et mari sees. arvan et mul mingi 6 cm ja ega nad just päris jämedad ole- lihtsalt isased on sihvakamad
Eks mul see suht uus asi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 10:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Ly000 kirjutas:
Ega ma ka vahet ei teinud , kui poest ostsin. Mõni nädal tagasi rõõmustasin kuna nad olid kasvama hakanud. Mul sõbrantsil on minu omadega võrreldes pirakad :) väikse sõrme jämedused ja ikka pikemad kui mul- ma ei tea mis sort tal on. No jah eks nüüd siis lähedalt vaadates avastasingi et mari sees. arvan et mul mingi 6 cm ja ega nad just päris jämedad ole- lihtsalt isased on sihvakamad
Eks mul see suht uus asi

Mul on nood Kuhilid olnud vahelduva eduga praktiliselt neli aastat. Mõned on mingil põhjusel vikerkaare taha kalataevasse läinud ja on ka uusi juurde hangitud. Viimane sats on üpris pikalt pidama jäänud. On nad suht pisikesed - 6 cm pikkust ning läbimõõduks pole isegi 0,5 sentimeetritki. Kas siis isased? Justkui kõik sihvakad!

Kas mari siis kumab läbi kõhu nii, nagu elussünnitajatel kaladel võib hoomata marja küpsemist?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 10:11 
Akvarist

Kas mari siis kumab läbi kõhu nii, nagu elussünnitajatel kaladel võib hoomata marja küpsemist?

Minu silm seletas küll marja terakesi. Järelikult saab siis sedasi jälgida

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 10:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui Sa nüüd nii ilusasti rõnga ümber kõhu joonistasid, siis vast midagi heledamat seal kõhusopis aimata on. Otsisin siiani helerohelist värvi ja teri akvast. Kas Sul nondest ka pilti võimalik teha?

Gupidega on lihtsam - kui mamm kõhus, siis mida küpsem see on seda tumedamaks ta läheb ja seda paremini punust nähtav.

Üles
 Teema pealkiri: Kuhlid
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on umbes 15 Kuhlit, osa neist juba 8-9 aastat. Kõik elavad rõõmsalt ja mõned on juba parajaks "sardelliks" kasvanud:). Järglasi pole nad ometi saanud ja olen netist lugenud, et see on üsna harv juhus kui koduses akvaariumis paljunemine õnnestub...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 11:15 
Akvarist

Oled sa oma kuhliidel märkanud marja kõhus?

Üles
 Teema pealkiri: Mari
PostitusPostitatud: Reede Aug 12, 2011 11:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paril korral olen küll, aga et see mari kuhugi akvaariumi ilmunud oleks, seda mitte. Võibolla on see kohe ära söödud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2011 12:35 
Akvarist

no selge, eks ingliskeelses tekstis oli ka öeldud, et vanemad tuleb eraldi tõsta. Ma proovin peale passida

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver