Ramirezi kirjutas:
Mul oli ka sama lugu kuldkala ja mõõksabaga. Ja terroriseerimine hakkas pärast ´mitut kuud kooselu ühises akvaariumis. Üks emane mõõksaba hakkas isaseks kasvama ja siis järsku vaatan, et kimbutab kuldkalu(2tk). Asi polnud väga hull, kuid kuldkalad paigal püsida ei saanud. Nüüd on asi maha rahunenud, aga kestis vast kuu või poolteist. Ma iseoletasin, et mõõksabale ei meeldinud teise konkurendi punane värv. Ju ta tahtis ise domineeriv olla...
No nii... ka siis samas punktis. Emane mõõksaba hakkab isaseks kasvama. Terroriseerib isast (PS! kes oli algusest peale isane
)...
Isasel on närvivapustus juba. Kuna ta on veidi peenem kui emane, siis lebotab ta hirmununa pidevalt filtri ja akva klaasi vahel. Nii kui nina välja pistab ... toimub selline tagaajamine...
mis ma kuulsin akva poest: õeldi, et pane emane purki... purk akvaariumisse... (samal viisil kaotasin kuldkala) ... seda ma parem ei proovi.
Mis ma ise ette võtsin. Jagasin akva füüsiliselt kaheks osaks. Lahutasin emase ja isase erinevatesse osadesse. Vahele panin plastikust dokumendikaaned (54 l akva)... Ühest päevast siiski ei piisanud... ja mis veel huvitavam. Sulgesin tee ühest osast teise praktiliselt hermeetiliselt... ja emane leidis ikka mingi viisi isase poksi tungimiseks... ja siis ei olnud isasel enam filtrit...
... nokk kinni saba kinni
Mis ma tegema peaksin....
... kuidas üldse kaladele moraali lugeda