foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 21 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkala mõõksaba ohvriks
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 10:44 
Akvarist

Sai eile 54 L akvaariumisse kuldkalale seltsilisi soetatud. Võtsime kaks mõõksaba (ema ja isa )... isane aga hakkas kuldkala terroriseerima, sel ajal kui emane rahulikult ringi ujus ajas isane kuldkalakest taga ja proovis teda togida igast võimalikust küljest. Tulemus oli see, et kuldkalake jäi lihtsalt ühte serva seisma (muidu hüperaktiivne) ja ei julgend eriti enam ringi lasta... hommikuks enam asi nii hull ei olnud, kuigi oli märgata mõõksaba (isa) ülbust...

Ärge õelge, et nii jääbki?... või on see mingi harjumisvärk?

PS! Katsetasime ära Tartu mnt. akvapoe! Väga meeldiv esmakogemus. Sulgevad kell 18.00 - kui me jõudsime 18.45 ei tehtud teist nägugi... saime hea kohtlemise osaliseks - 5+

Ja ostsime ka esimese põhjataime (nime ei tea - selline muruline, mida kuldkala ei armasta) - ja järgmisena võtame ehk selle suht kalli juurikal kasvava laialehelise...

aga siis? kas mõõksaba ongi selline ülbaja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 11:57 
Administraator
Kasutaja avatar

Mida sa selle suht kalli juurikal kasvava taime all mõtled ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 12:53 
Akvarist

offtopic : Proovisin mingit fotomaterjali netist leida, kuid edutult. Kudkala kasvatajad kindlasti teavad seda, kallis - ca 300 -350.- taim koos juurikaga. Ilmselt ongi vahe selle ja odavama sarnase taime vahel see, et üks kasvab põhjakruusas, teine ajab juured juurikale. Selge jutt :D Kasvab mingi 15 cm pikaks.

aga mida ma oma kalade tüli lahendamiseks ette võtma peaks? sellest ka ... #-o

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 01:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Juurikal kasvavad Anubias (batrei var.nana ja-barteri) ja Microsorum pteropus.
Kunagi olid mul ka Kuldkalad,sõid üks kord päevas - hommikust õhtuni ning absoluutselt kõike(spinatit,rohelist hernest,elustoitu,helvest,tablette ja magustoiduks taimi).
Microsorumi katkusid sõna otseses mõttes tükkideks.
Anubiast Kuldkala ei puutunud(ainuke taim mis alles jäi)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 01:17 
Administraator
Kasutaja avatar

Seda mõtled: http://www.google.com/imgres?imgurl=www.petfish.net/pics/jfern2.jpg&imgrefurl=http://www.petfish.net/javafern.htm&h=250&w=175&prev=/images%3Fq%3Djava%2Bfern%26svnum%3D10%26hl%3Det%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26inlang%3Dlv

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 01:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

P.S. Hind on sellepärast nii kõrge,et taim on juba juurika külge kasvatatud.
Osta juurikas,omale sobiva suuruse ja kujuga.Siis osta taim,kinnita see juurikale(mina olen oma taimed kinnitanud kummiga).3-4 nädalaga kinnitub taim juurikale ja sa võid kummi ära lõigata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 01:55 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kummi ära ära viska - seda võib vaja minna ! :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 02:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

OK, suvest-suveni!! :mrgreen:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 04:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täiesti võimalik, et mõõksaba kuldkala terroriseerima jääbki.Muidu küll kirjutatakse igal pool, et on rahumeelsed ja seltsivad kalad, aga...
Isased mõõgad on küll vähemalt minul igavesed tülinorijad üks on akvaariumi kunn ja klohmib kõiki, kelle nägu ei meeldi. Millegi pärast kiusab just endast suuremaid kalu, väiksemaid nagu ei panekski tähele.
Aga, eks lootus sureb alati viimasena....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2004 04:36 
Akvarist

Too mõõksaba paistab olevat seksuaalse hälbega või on kuldkala saba see, mis teda häirib :(

Kui mu mälu mind ei peta, siis mõõksabade korral peab emaseid olema rohkem kui isaseid, muidu väsitatakse emased ära. Isaste ohjeldamiseks pidureid ei ole teada :( Abi on ka peidupaikadest ja tihedamast taimestikust.
Võib olla tuleb ikkagi too isane välja vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 03, 2004 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul oli ka sama lugu kuldkala ja mõõksabaga. Ja terroriseerimine hakkas pärast ´mitut kuud kooselu ühises akvaariumis. Üks emane mõõksaba hakkas isaseks kasvama ja siis järsku vaatan, et kimbutab kuldkalu(2tk). Asi polnud väga hull, kuid kuldkalad paigal püsida ei saanud. Nüüd on asi maha rahunenud, aga kestis vast kuu või poolteist. Ma iseoletasin, et mõõksabale ei meeldinud teise konkurendi punane värv. Ju ta tahtis ise domineeriv olla... :mrgreen:

3Scalaari,1Acanthophthalmus kuhlii,3Marmor Guraami,3Antsistrus,3Rasbora,1Oranda,1Pärlkuldkala,3Bootsea,1Bonacefalius,,2Barbus nigrofascium,,2Ctenopoma acutirostre,2Coridoras panda,4Mikrogeophagus ramirezi,Algae,Pterygoplichthys gibbiceps

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 03, 2004 11:16 
Administraator
Kasutaja avatar

offtopic: ramirezi kle, ma saan aru et üritad ennast huvitavaks teha...aga 1Akantoftalmus küli on Acanthophthalmus kuhlii, ehk siis eesti keeli ogasilm. katsu ikka arusaadava keelekasutuse juurde jääda. teistest nimedest mis sul seal on võib veel kuidagi aru saada. a see "küli" paistab küll üsna eksootilisena, et paanikat külvata...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 03, 2004 11:07 
Akvarist

Pildid: 0
Taim, mida uunu silmas pidas oli ilmselt siiski Merekohina pakutu http://www.tropica.com/frameset_productcard.asp?id=101
Tark tegu oleks muidugi eraldi taim ja juurikas osta ja ise see sinna peale kasvama panna - seod tamiili või niidiga juurika vastu ja juured ise seovad ennast pinna vastu.
Kõige kavalam nipp oleks veel mõne akvaristi käest küsida jupp seda taime - harvendamisi tuleb akvaariumites ikka ette :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2004 03:46 
Akvarist

Ramirezi kirjutas:
Mul oli ka sama lugu kuldkala ja mõõksabaga. Ja terroriseerimine hakkas pärast ´mitut kuud kooselu ühises akvaariumis. Üks emane mõõksaba hakkas isaseks kasvama ja siis järsku vaatan, et kimbutab kuldkalu(2tk). Asi polnud väga hull, kuid kuldkalad paigal püsida ei saanud. Nüüd on asi maha rahunenud, aga kestis vast kuu või poolteist. Ma iseoletasin, et mõõksabale ei meeldinud teise konkurendi punane värv. Ju ta tahtis ise domineeriv olla... :mrgreen:

No nii... ka siis samas punktis. Emane mõõksaba hakkab isaseks kasvama. Terroriseerib isast (PS! kes oli algusest peale isane ;) )...
Isasel on närvivapustus juba. Kuna ta on veidi peenem kui emane, siis lebotab ta hirmununa pidevalt filtri ja akva klaasi vahel. Nii kui nina välja pistab ... toimub selline tagaajamine...

mis ma kuulsin akva poest: õeldi, et pane emane purki... purk akvaariumisse... (samal viisil kaotasin kuldkala) ... seda ma parem ei proovi.

Mis ma ise ette võtsin. Jagasin akva füüsiliselt kaheks osaks. Lahutasin emase ja isase erinevatesse osadesse. Vahele panin plastikust dokumendikaaned (54 l akva)... Ühest päevast siiski ei piisanud... ja mis veel huvitavam. Sulgesin tee ühest osast teise praktiliselt hermeetiliselt... ja emane leidis ikka mingi viisi isase poksi tungimiseks... ja siis ei olnud isasel enam filtrit...

... nokk kinni saba kinni

Mis ma tegema peaksin....
... kuidas üldse kaladele moraali lugeda :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2004 05:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

hmm... nagu ma aru saan siis kuldkala sul enam ei ole? heaküll- mina näen probleemile lahendust sellisena, et ei ole sul vaja sinna kahte isast mõõksaba (see kui emane muutub isaseks tähendab seda, et tagasi emaseks ta ei muutu :mrgreen: ) ...aga selline füüsiline eraldamine purkide ja seintega on suht idiootne ettevõtmine. ühe mõõksaba pärast ei tasu terve akvaariumi ilu ära rikkuda.
no ja nagu ma näen ei olegi sul seal rohkem kalu kui põhjakoristaja ja kaks isast mõõksaba. siis ju selge et neil mõõksabadel pole seal muud teha kui üksteist peksta. mõtle kui ise istud eluaeg kuskil toas mingi tüübiga, kes oli varem su tüdruk ja nüüd on ta veel vihane kah, et sa teda varem oma tüdrukuks pidasid :shock:

Üles
 [ 21 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver