foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas see võib olla mari?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 02:27 
Akvarist

Tere,

mul on akvaariumis 1 skalaar-tundub olevat isane ja 2 ancistrust, 1 tundub olevat emane ja teine ikka väga vuntsise ninaga-ilmselt isane. Juhtum siis selline, et täna keskpäeva paiku läksin oma kalakesi uudistama ja järsku märkan, et ancistruste kännu juures kruusa peal on suuremat sorti valkjate terakeste laadung. Esimene mõte oli, et ehk on ancistruste mari, aga ma ei saa selles täpselt kindel olla, sest ma ei mäleta enam, milline mari mu vanaema akvaariumis ancistrustel oli. Seega tahaks ma küsida, et kas on tegu äkki marjaga või lihtsalt tekkinud mingi sodi? Ma otsisin internetist ka pilte, et äkki leian mingeid andmeid nende marjade kohta, aga ei leidnud(otsisin ka inglise keeles) :/ Igaljuhul hommikul toitmas käies seda seal ei olnud ja tunnike tagasi ma seda märkasin. See on tekkinud sinna kolme tunniga. Tõesti vabandan, kui see on lihtsalt mingi sodi seal ja tüütan siin niimoodi, eks ma siis kraabin ära selle sealt põhjast, kui tegu marjaga pole :D

Pildid - ma pidin tegema neid välguga, sest muidu poleks peale jäänud. Pildid suhteliselt halvad ka, sest ma ei saanud zoomida, muidu jäi ikka väga udune. Ma niigi tegin macrovõttega :)

Pilt
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 03:39 
Akvarist

Ümberkaudsetel kividel ning nende kännul on ka neid valgeid terakesi :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 05:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kahjuks ei oska ma Sul pildilt marja ülesse leida. Orineteerumiseks ütlen Sulle vaid, et Ancistruse mari tehakse üldjuhul koopasse, on suurte kärtsoranžide teradega kobar, umbes kujult nagu õunateo mari. Valvab seda isane. Skalaarid on mul teinud marja kas lehe või väljalülitatud soojapulga peale. Päris maha pole veel tehetud. Aga mine sa tea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 08:39 
Akvarist

olgu, järelikult on tegemist mingi sodiga :) ega ma tean, et nad peaks koopasse v kännu avadesse marja heitma, aga ikka on küsimus, et mis salapärane sodi see seal oli :D Nüüd on see hakanud tasapisi laiali valguma ja peaaegu, et polegi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 08:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui see ongi kellegi mari, siis valkjas mari on viljastamata mari. Hiljem peaks hakkama taolisele marjale "vatt" peale tulema. Siis on küll viimane aeg too välja korjata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
mis sa oma kaladele süüa annad?meenutab nagu kala söögi tabletti mis on ära laiali lagunenud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 27, 2011 09:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Seda jäin minagi mõtlema, et järsku on põhjakate tablettide jäänused, aga kuna väideti olevat tegu valkjate terade laadungiga, mida kahjuks pildilt pole võimalijk näha, siis läksin ma oletuse teed.

Eluvõimeline kala mari peaks ikka olema läbipaistev.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 28, 2011 07:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
KRA kirjutas:
Tsiteeri:
Eluvõimeline kala mari peaks ikka olema läbipaistev.

tegelikult on ka valge marjaga kalu olemas,omal selline kogemus aafrika chicliididega täiesti olemas.hetkel nendest valgeks läinud marja teradest akvas üle 50 noorkala ujumas.nii et on ka erandeid.skalaaridel peab kindlasti olema läbipaistev,nii mõnel teiselgi,ancistrustel kollane,minuarust ei ole sugugi läbipaistev.juttu põhimõtte selles et ei ole sada prossu kindlat vastust et läbipaistevmari peab olema,igal asjal on erandeid.muidu mõni vaatab et kehvaks läinud mari ja kraabib kivi pealt ära,aga tegelt oleks käinud küll.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 28, 2011 11:35 
Akvarist

aaaa, vbl tõesti on söögitablett, väga vabandan sellise tülitmise pärast siis :oops: See tablett on minu arust täesti mõtetu kraam, enne kui ancistrused selle avastavad on see juba ära lagunenud. Nojah, nüüdseks on see sealt põhjast ära ka läinud. Varem pole see sinna niimoodi ära lagunenud. Tõesti vabandan :) Aga see nägi väga välja nagu imetillukesed valged terad. No mis ma oskan kosta, kui muud et jälle vabanusy :) :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 28, 2011 07:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Atskunni jutust sain jälle targemaks. Pole omal selliseid kalu ja valget marja näinud. Fakt aga on see, et kui mari viljastamata, siis mingis faasis hiljem tuleb "vatitups" peale. See on küll vaja ära korjata.

Selgus aga, et tegu oli söögitabletiga. Minu antsud armastavad küll seda. Tuleks panna siis ainult katseks üks tablett. Mollid mul nokivad ka hoolega, eriti kui juba pehmeks läinud ning pisut lagunenud.

Ja pole hullu, et Sa KatuAkva pisut puusse panid. Nii me kõik õpime. Aga paku oma antsule suvikõrvitsat. Pane üks pisike viil raskusega akva põhja. Vaata kas sööb. Või kurki. Mina olen ka konservherneid koorinud ja pannud, kuigi soovitatakse külmutatud herneid. Neil ka ikka koor maha pärast ülessulatamist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 28, 2011 10:21 
Akvarist

ma panengi iga päev ühe tableti, :D nkn nad neid üles ei leia, üritan neid ikka võimalikult kännu alla kukitada :D Olen pannud kurki ka, täitsa sõid, peaks veel panema, kasvuhoonest tulid ka just head täiesti keemiavabad kurgid, peaks istuma neile küll. Ükskord panin soovituste järgi paprikat ka, panin raskuse ka peale, aga tal oli selline suur tõmme pinna poole, et poole tunni pärast oli ta jälle pinnal, :)

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver