Otsustasin oma seisnud 100l akvaariumi käima panna. On käinud kõigest kolm päeva ja kalu ei ole plaanis veel sisse tuua, ootan kuni sissetöötamitsükkel läbi. Testisin vee ph-d (API tilgatest) ja see üsna kõrge 8,2. Tean ka ilmselt põhjust, põhjakruusaks on purustatud korall. Siit küsimused. Kas keegi teab, oskab soovitada kalaliike, mis tunnevad end mugavalt eelpool mainitud ph-ga ja mis sobivad 100l kasti ? Peaksin ma mõtlema põhjamaterjali väljavahetamisele ?
Mainin lisaks, et ennem elasid mul seal mõnda aega Sciaenochromis Ahli-d ja üks Hypostomus Plecosotomus, kui veel väikesed olid. Tundsid hästi ennast seal. Ülejäänud varutus oli kõik sama, ka. põhjakruus, ph oli siis samuti 8 ümber. Hetkel on mul akvaariumisse pandud 4 taime, koos väetisepallidega, 2x tehiskive. Oleks kahju neid sealt välja kiskuda, kui just peaks pinnase väljavahetamiseks minema. Kraanivee ph oli siin kalamajas 7.6. _________________ 450 l ootab aluskappi ja käivitamist. 90 l mustad mollid, punased platyd
Viimati muutis indrekviks, Kolmapäev Juun 01, 2011 12:10, muudetud 2 korda kokku.
|