foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 30, 2011 06:56 
Akvarist

Sooviksin ühte akvasse kokku panna Bala haid (balantiocheilos melanopterus) ja punased platyd (xiphophorus maculatus)..

Ei tahaks niisama testima hakata, et kas nad omavahel läbi saavad või mitte, ning sellepärast mõtlesin siit järgi uurida. Kalade omavahelise sobivuse tabeli järgi (/kalad/14147/index.html) sobivad nad kokku teatud tingimustel, kuid mis need tingimused on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 30, 2011 08:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Esiteks - kui suur Su akva on? Bala hai kasvab väga suureks (platid on tema kõrval kirbud) ning pealegi on ta parve kala. Peaks olema vähemalt 500-liitrine akva või pigem veel suurem. Üldiselt on haid väga mõnusad ja rahulikud kalad. Üksinda olles on närviline. Minu oma armastas kangesti konservhernest. Aga kuna ta oligi mul üksinda, siis tuli kahjuks talle uus kodu leida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 01, 2011 11:12 
Akvarist

baladega olen kokku puutunud, olen nende kohta lugenud ja olen nende hingeeluga tuttav.. platydega ei ole varem tegelenud ning sellepärast uuringi siit. nagu aru saan, on nende koos ühes akvas pidamine teoreetiliselt võimalik, aga sooviks teada, kas nad ka praktiliselt omavahel hakkama saaks? ehk siis, mis on need "teatud tingimused"? ei tahaks neid omavahel kokku panna, kui sellest suur pahandus tekib ja nad omavahel kuidagi klappima ei saa :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 01, 2011 12:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Teise allika andmeil nad kokku ei sobi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2011 09:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minu kogemuste põhjal sõltub kalade kokkusobitamine suuresti sellest, mis vanuses ja suuruses neid kokku sobitama hakatakse. Kui Su haid on ka väikeked ning kasvavad koos platidega ühes akvas suureks, siis minu kogemuste põhjal julgeks väita, et komplikatsioone ei tohiks tekkida. (Akva suurust ei ole veel avaldatud, kuigi küsisin ja mitu haid Sul on?) Eeldades, et teemaalgataja teab ja tunneb Balade hingeelu, siis ilmselt ka akva suurus vastav.

Nagu mainisin, siis minu kogemuse põhjal Bala väga rahumeelne, kuid üksikuna veits närviline, kuna ju parvekala. Vähemalt üks seltsiline peaks tal olema. Teiste kalade suhtes minu oma vaenulik ei olnud. Julgen arvata, et ka platisid ei ründa.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver