foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 11, 2011 08:00 
Akvarist

10 päeva on akvas olnud kaks pärl-niitguraamit. Tegelased ei tohiks teooria poolest toidu suhtes eriti valivad olla, minu omad aga keelduvad nii graanul (JBL GranoColor mini)- kui helvestoidust (Sera vipan). Võtavad graanuli suhu, aga sülitavad kohe välja. Viimases hädas ostsin külmutatud vesikirpu (Daphnia) ja see maitseb jällegi väga. Sellega aga on kaks probleemi:
- kuna guraamid on suhteliselt häbelikud, ilmuvad nad välja mitte kohe, kui toitu panen, vaid mõne aja pärast. Esimene või teine pisiports (sulatan ja panen pinsettidega) läheb seega otse põhja. Neoonid, harjasninadest rääkimata, seda ei puutu. See pole vist väga hügieeniline.
- olen planeerinud perioode automaatsöötjaga
Seega, kas toitumishäired võivad olla põhjustatud ikka veel ümberasumisest tingutud stressist või on ka võimalik, et need konkreetsed guraamid on hindud ja ei söö ei sea-, ega loomaliha ? :? Millist kuivtoitu võiks veel katsetada ?

www.imeiluseesti.eu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 11, 2011 08:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tahaks nokkida, et anna pulgad ja pane riisi neile!

OK! Graanuli panevad suhu ja sülitavad välja, aga mida nad teevad helvestoiduga? Kas samuti?

Loodan siiski, et tahavad veel veidi kohanemist. Kalad pidavad üsna kaua vastu pidama ilma söögita. Ma küll ei tea, kaua on kaua. Ning - küllap nad ehk siiski midagi endale hamba alla leiavad.

Kas külmutatud sääsevastseid oled proovinud? Mulle tundub, et see on kõikseeparem söök.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 11, 2011 08:36 
Akvarist

KRA kirjutas:
OK! Graanuli panevad suhu ja sülitavad välja, aga mida nad teevad helvestoiduga? Kas samuti?

Togivad ninaga, aga mina ei näe, et nad sealt midagi haukaks.

KRA kirjutas:
Loodan siiski, et tahavad veel veidi kohanemist. Kalad pidavad üsna kaua vastu pidama ilma söögita. Ma küll ei tea, kaua on kaua. Ning - küllap nad ehk siiski midagi endale hamba alla leiavad.
Kas külmutatud sääsevastseid oled proovinud? Mulle tundub, et see on kõikseeparem söök.

Kui külmutatud Daphnia läheb väga hästi kaubaks, siis vast läheksid ka sääsevastsed, aga küsimus pole selles. Sellised erisoovid ei sobi omaniku plaanidega :wink: Mul pole midagi selle vastu, et kalu neile meeldiva toiduga rõõmustada, vastupidi. Aga kui ma nädalaks ära lähen ja automaatsöötjast vaid kuivtoitu tuleb, siis pole see vast ka ärahellitatud gurmaanidele väga hea.

www.imeiluseesti.eu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 11, 2011 09:23 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu viga, et ei lugenud kohe välja Sinu kirjutisest, et otsid lahendust kalade söötmiseks oma äraolekuajaks. Et otsid sööki, mida nad panna automaati. Siis loomulikult minu pakutu ei sobi. Aga oled Sa proovinud neid "kolmepäeva" tablette?

Üles
 Teema pealkiri: Hiline arvamus
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 23, 2011 11:52 
Akvarist

Ilmselt on kalad kasvandusest,seega saanud ainul ühte toitu,või on siis poodi kauaks seisma jäänud.Kasvanduse toit on üldjuhul odav helves,mis koosneb viljast ja kalajahust ning põhja vajub aeglaselt.Mul omal oli sama jama skalaariga.Algul ei võtnud isegi elusat sääsevastset (punast) ja tubifexi lausa kartsid.Aga kuna olid mul ilma pinnaseta garantiini akvas,kus olid ka 2corydoras paleatust,kes põhjavajunud toidu ära sõid,siis oli võimalik neid harjutada.Kahe nädala pärast söövad juba kõike peale spets kirevlaste toidu.Aga eks Sa pead vaikselt harjutama neid.Näiteks sega daphniat graanulitega ja lase paar minti seista.Üldiselt hakkavad helvest algul paremini võtma.Aga eks neil ole algul stress ka.Mul omal ka kaks T.Leerit,need on küll hirsmad röövlid,kuigi algul olid väga tagasihodlikud.Anna siis teada kuidas läinud on

Üles
 Teema pealkiri: Re: Hiline arvamus
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 25, 2011 05:06 
Akvarist

vana saga kirjutas:
Mul omal ka kaks T.Leerit,need on küll hirsmad röövlid,kuigi algul olid väga tagasihodlikud.Anna siis teada kuidas läinud on

Nagu teadjamad ennustasid, hakkasid tegelased 11. päeval helvestoitu võtma. Ju olid varem siiski stressis. Praegu pistavad helbeid hea meelega, aga graanulid sülitavad ikka välja. Samas, huvi graanulite vastu on suur, mine tea, äkki lihtsalt "lutsutavad" sealt endale meelepärast ja koored sülitavad välja :)

www.imeiluseesti.eu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 14, 2011 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul üks guraami viskas otsad sest ei suvatsenud üldse süüa enam ühel päeval. siiani ei tea mis värk neil on selle toiduga.

3 platyt
8 Anchitrus neist 2 on albiinod
2 Botiat
9 Neooni
11 Õuntigu

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis