foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Pink Convict
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 07, 2011 06:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tere
Teiste abiga sain teada, et mul on kala Pink Convict tahaks teada, kuna mul on 1 suur isane ja 4 väikest poega, samuti 6 väikest emast, varsti saavad suureks..kas 120L akvaariumi nendele jätkub.Miks isane kogu aeg kakleb, Vaesed Gupid kogu aeg nurgas, põhjakoristajad peidus.Tahaks rohkem infot selle kala kohta.Sest Tartus loomapoodides Lõunakas neid müügil pole ja müüjad on täiesti null.

tänan

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 07, 2011 06:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oleneb mitu guppi sul seal on..Kui vähe siis peaks ruumi küll olema...
Aga kas sa kuskilt kalasobivustabelitest ei taha vaadata ...(gupid ei sobi vist selle kalaga kui kakluseks läheb)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 07, 2011 07:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tõenäoliselt leiavad gupid seal oma lõpu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2011 08:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kas ma saan õieti aru:sul on akvas 11 Pink Cichlid
http://www.liveaquaria.com/product/prod ... pcatid=912
,kes on Archocentrus nigrofasciatus ( http://www.aquahobby.com/gallery/e_convict.php ) albiino erivorm?
Kui see tõesti nii on, siis kui netist vähegi uurid, saad ka teada, miks gupid nurgas värisevad.
Mina ka väriseks kui minuga ühes ruumis on 11 tiigrit. :lol:
Aga loodan, et sain järjekordselt valesti aru ja punastan juba ette :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2011 04:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jep, kõik õige mul on 11 Convecti, 6 triibulist emast ja 5 isast....mis ma nüüd teen siis, gupisi on ka kahju ja veel 1 molly on...tuleb välja, et need Convictid on tiigrid, kus saab kalade sobivust leida...Ja kas 11 kala ühes akvaariumis pole palju.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2011 05:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
murena kirjutas:
kus saab kalade sobivust leida...Ja kas 11 kala ühes akvaariumis pole palju.
http://www.tropicalfishandaquariums.com ... esults.php
küsimuse teine pool aga on sõltuvuses akva suuruse ja kalale vajaliku elamistingimuste järgimistes...
Antud kalale soovitatakse :
http://www.cichlid-forum.com/articles/a ... ciatus.php

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 09, 2011 07:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei oskagi eriti nõu anda.
Su akvas on kahe eri tüüpi akva kalad. Pead valima kumbad jätad.
Archocentrus nigrofasciatus on väga territooriumi hoidvad kalad, eriti pere mängimise ajal. Viimase pärast ma neile kõik muu andestangi, mis nad mul kunagi korda on saatnud. Lastevanematena on nad eeskujulikud ja seda kodumängu on üli tore jälgida. Ainuke viga: lapsi ei ole kellelegi anda.
Kui palju ühte akvasse kalu mahub on üks üldine reegel 1cm täiskasvanud kala kohta 1liiter vett. Archocentrus nigrofasciatus kasvab 15cm`ks, seega 11 Archocentrus nigrofasciatus X 15cm = 165l akva. Aga siin on konks! Nii palju Negrosid ei mahu ka 200 l`sse oma territorjaalsuse tõttu. Seega see reegel iga kord ei kehti ja tuleb mõistust rakendada: Ei mahu u 100 l ka kala, kes on 50cm pikk. Peale selle on igal kalal oma mingi ruum, millest väiksemas ta ennast hästi enam ei tunne. Nii on Negrol see 100 l (http://www.aquahobby.com/gallery/e_convict.php )
Kujutan ette ega rohkem kui 2 Negrot (poiss ja tüdruk) sulle ei mahu. Aga keda neile kaaslaseks pakkuda ei tea. Minul lõppes Negrode kasvatamine fiaskoga. Ainukene kala, kes neile ette ei jäänud oli pleco, aga seda vist kah vaid selle pärast, et pleco tegutseb öösel, millal mina magan. Ehk on kedagi, kes on Negrodega õnnelikumalt tegelenud.
Aga nende vastastikune suhtlemine, pesa tegemine, marja hooldamine, laste kasvatamine on tõeline vaatemäng!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 09, 2011 12:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja ja see pleco on mul olemas...ja päeval tõesti nad on peidus, sest convict peksab neid...eile panin taimi akvasse ja nüüd on kõigedele lõbusam...olen jälginud mittu päeva guppisi, keegi neid ei puutu, ega isane, ega väiksed...Ja tõesti nende kalade mängu on äge vaadata, veeretavad kive, eriti meeldib kakelda liikuvate asjadega, see sama magnetiga, kui puhastan seinu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 09, 2011 12:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Negrod on oma kalaelu tõttu tõesti põnevad. Nägin isegi kuidas emane oma marja koopa seinale kleepis ja isane oma sabaga siputades sealt alati üle käis. Sigivad minu meelest liiga palju, väikseid kellelegi anda ei ole, kui siis täiskasvanuid.
Territoriaalsed on nad tõsti. Kui nad sul juba olemas on, siis ürita teha äkki rohkem kivist koopaid, et igal ühel oleks oma laiem urg. Siis nad nii palju ei taple, kükitavad oma urus ja on omast arust kiftid.
Pesitsemise ajal tuuakse maimud uhkelt välja jalutama ja neid siis kaitstakse iga hinna eest. Siis võivad küll omavahel ka sabad lennata (hammustatakse sabatükk otsast ära), kui mõni liiga lähedale kipub. Õnneks mul nii hullusti kunagi läinud pole, kuid nägusid teevad küll üksteisele ja ajavad lõpuseid laiali, et hirmutada.

Mis puutub teistesse kala liikidesse, siis nendest saab tõesti õige pea elustoit neile. Vaatasin minagi, et tahaks mõnda teist liiki kala endale juurde. Võtsin foorumist sobivuse tabeli ja ajasin näpuga järge, et sobivad kokku plecodega. Tõin endale siis 3 plecot linna pealt koju. Kuid kõik nad leidsid pooleteise nädalaga otsa - ühelt söödi kõik pehmemad kohad ära ja jäeti põhja vedelema, kahest plecost pole senini jälgegi, lihtsalt haihtusid. Ja need olid kalad, mis peaksid kokku sobima.
Nüüd võtsin huvi pärast väiksed õunteod, kuid neid ka juba nätsutatakse suus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 11, 2011 02:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ime mis ime, poleks Te kirjutanud pleco kadumisest oleks vist praegu paanikas...mul oli üks pleco no sorri tõeline hobune üle 10 cm kindlasti, reedel ta veel oli, aga peale Te kirja hakkasin vaatama pühapäeval ja hoopsti pole...jäljetult kadunud...kuidas see võimalik on, terve akva keerasin pahupidi..pole...kes annab vastust..,?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 12, 2011 09:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

10cm pleco on laps. Pleco võib kasvada Väga suureks: http://www.aquahobby.com/gallery/e_Comm ... sarcus.php
Isegi minu defektiga (mokkadel kasvajad) pleco on veidi üle 15cm. Kas sul ei ole tegu äkki nn. antsuga http://www.aquahobby.com/gallery/e_bristle.php ?
(Muide kala pikkust arvestamisel jäetakse saba välja)
Aga olgu, mis on ahven on kiskja ja tema akvas jäävad lõpuks elama need, kes on võimelised talle vastu hakkama. Ja mitte alati ka need: Minu Heros serum (vähemalt 3 x suurem kui Nigro) vigastas kakeldes ennast juurika vastu ja ei paranenudki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 12, 2011 08:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei mul pigem selline
http://www.aquahobby.com/gallery/e_Spot ... ctatus.php

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis