Ei oskagi eriti nõu anda.
Su akvas on kahe eri tüüpi akva kalad. Pead valima kumbad jätad.
Archocentrus nigrofasciatus on väga territooriumi hoidvad kalad, eriti pere mängimise ajal. Viimase pärast ma neile kõik muu andestangi, mis nad mul kunagi korda on saatnud. Lastevanematena on nad eeskujulikud ja seda kodumängu on üli tore jälgida. Ainuke viga: lapsi ei ole kellelegi anda.
Kui palju ühte akvasse kalu mahub on üks üldine reegel 1cm täiskasvanud kala kohta 1liiter vett. Archocentrus nigrofasciatus kasvab 15cm`ks, seega 11 Archocentrus nigrofasciatus X 15cm = 165l akva. Aga siin on konks! Nii palju Negrosid ei mahu ka 200 l`sse oma territorjaalsuse tõttu. Seega see reegel iga kord ei kehti ja tuleb mõistust rakendada: Ei mahu u 100 l ka kala, kes on 50cm pikk. Peale selle on igal kalal oma mingi ruum, millest väiksemas ta ennast hästi enam ei tunne. Nii on Negrol see 100 l (
http://www.aquahobby.com/gallery/e_convict.php )
Kujutan ette ega rohkem kui 2 Negrot (poiss ja tüdruk) sulle ei mahu. Aga keda neile kaaslaseks pakkuda ei tea. Minul lõppes Negrode kasvatamine fiaskoga. Ainukene kala, kes neile ette ei jäänud oli pleco, aga seda vist kah vaid selle pärast, et pleco tegutseb öösel, millal mina magan. Ehk on kedagi, kes on Negrodega õnnelikumalt tegelenud.
Aga nende vastastikune suhtlemine, pesa tegemine, marja hooldamine, laste kasvatamine on tõeline vaatemäng!