foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Weekend tablett 3 päevane
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2011 08:52 
Akvarist

Tere,

Selline küsimus: kuidas toimib weekend tablett?! Kas see eraldab toitaineid vette või peavad kalad seda näksima? Tabletti kallal näen krevette ja antse askeldamas. Kukkeke, neoonid ja daniod ujuvad lihtsalt ringi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2011 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Kalad peavad seda näksima ikka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 31, 2011 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Sealt ikka eraldub mingil määral väikseid osakesi ka, mida kalakesed saavad ampsata!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 31, 2011 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

See, mis nendest olen lugenud, on et rohkem teevad vett mustaks kui toitavad kalu. Täiskasvanud, terved kalad saavad täiesti kenasti hakkama ilma toiduta isegi pikka nädalavahetuse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2011 12:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kust kohast sa sellist juttu oled kuulnud? Suhteiselt jabur ju, kuidas kalatoit saab praht olla ja teiseks kalad ju söövad selle kõik ära. Ei ole näinud ühtegi täie tervise juures akvaariumikala, kes etteantud toitu alles jätaks! Aga sellessuhtes jah sul õigus, et 3 päeva saavad kalad vabalt ilma toitmata ka hakkama, sest korralikus sisse töötanud akvas leidub neil toidupoolist küll. Et kui kasutada, siis pikema aja peale mõeldud tablette (kui vajadust). Sera Holiday ja JBL Holiday!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2011 08:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõne kaasaakvavaristi ja enda kogemus. Kui jutt käib sellistest valgetest tükkidest nagu siin:
Pilt

Ikka hea kui kellegigi kaladele need meeldivad! 8) Vb olla, et nt JBL toit on kvaliteetsem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2011 09:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Nende tablettidega on nii et mitte kõik kalad ei saa nendega hakkama. Kasutasin Sera Holiday tablette omal ajal päris mitmel korral ning enamasti läks kõik kenasti õnneks, kuid ühel korral oli tulemuseks akvas hägune ja haisev vesi ja põhjas hunnik plöga. Peale ärasifoonimist sai asi korda, kuid peale seda pole riskinud kasutada.
Ehk siis mingi kolme päeva pärast kindlasti ei tasu kasutada, selle elavad kalad vabalt üle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2011 12:26 
Akvarist

Plaan on minna nädalaks puhkusele ja sellest ka see küsimus. Ostsin JBL Weekend tabletid. Panin ühe katseks. Vesi pole muutunud. Antsud, krevettid ja tigu nägin tabletti kallal askeldamas. Kukkeke, Daniod ja neoone aga näinud kallal. Tablett ise oli kõigile kätte saadavas kohas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2011 01:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ka nädala korral ma ei hakkaks tabletiga mässama. Ilmselt ka mitte kahe nädala korral. Pikema perioodi ajaks aga hangiks automaatsöötja. :)
Nende tablettide puhul on probleemiks lihtsalt see kaasnev risk. Võimalik, et see pole kuigi suur - kuid mäletan seniajani, mismoodi vesi haises. Kui olla ära lühikest aega, siis saab jama korral suht kiiresti jaole - kuid lühikese aja korral pole tabletti kindlasti vaja. Kui olla ära pikalt ja asi jamaks läheb siis pole teada mis tagajärgedega see võib lõppeda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2011 01:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kogemust JBL Weekend tablettidega on positiivne. Olen kasutanud JBL Weekend'i umbes 5-7 päevaste eemalolekute korral ja vähemalt mul senini pole mingeid probleeme vee reostusega olnud peale nende kasutamist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2011 02:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise olen kasutanud Sera Holiday'd ja pole midagi kurta ning samuti olen kastanud Trixie weekend toitu http://www.trixie.de/en/prod/Aquaristic ... Food,14183 , mis samuti toimis ja veekvaliteet küll ei muutunud! Et eks see katsetamise küsimus, enne ära minekut vaatad kuidas asi toimib ja siis saad rahus kodunt lahkuda kui varem järele proovitud! Et kui sa nädalaks ära lähed, siis ma paneks küll selle JBL Weekendi sisse! JBL ja Sera toidud kvaliteetsemad kui näiteks Trixie jms. odav kaup!

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver