foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: coryde paljundamine
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 17, 2011 06:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kas keegi oskaks aidata kus ma leiaks teema/infot coryde paljundamise kohta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 17, 2011 08:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

coryde paljundamine on imelihtne.
kuid kas oled valmis nad ka kasvatama. minu standard on et umbes 300 maimust kasvatan 30 kuni 50 kala sedagi kui hästi läheb

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 22, 2011 10:59 
Moderator
Kasutaja avatar

9snow jutust ei saa ma hästi aru. Kas Sul on siis terve akva ainult corrykaid täis? Kuidas Sa oled suutnud lugeda mitu marja kalake paneb? Ilmselt see ehk kusagil statistikas kirjas. Mina olen omi jälginud (mul on erinevaid corrykaid). Käituvad minu omad marjatamisel kõik ühtmoodi. Nimelt isane ja emane poevad justkui teineteise kaissu, värisevad koos natuke ja siis järsku on emaskalal pärakuuimede vahel üks marjaterake. Edasi minnakse koos otsima sobilikku kohta, kuhu too mari poetada. Sobitatakse mari lehe alla. Selleks keerab emane enda kõhu ülespoole ning laseb marja lahti lehe varju. Ja siis algab kõik otsast peale. Näiteks nii teevad panda corrykad. Ja ühed teised veel, kelle liiki kahjuks ei oska öelda. Mulle on jäänud mulje, et corrykad teevadki marja ühekaupa.

Kahjuks on nii, et sifoonides madaltaimede seas, kuhu just corryd oma marja peidavad, tekib oht neid välja sifoonida. Lisa ohuteguriks on veel ka teised tolles samas akvas elutsevad kalad, kes tõenäoliselt marja üles leiavad ning pintslisse panevad. Nii ei ole ma tänaseks saanud mingit järelkasvu.

9snow - räägi oma kogemustest. Kas või võta ühendust privas. Olen väga huvitatud

Üles
 Teema pealkiri: coridorased
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 23, 2011 10:19 
Akvarist

Minul õnnestus saada väikseid coridoraseid.Mari oli vallisneeria küljes nagu kett,lõikasin need lehed ja panin eraldi maimulõksu.Paar päeva hiljem oligi siblimist näha.Umbes 30-40 mudilast oli .Aga kahjuks kõik ei jäänud ellu umbes 20 tk on mul elus ja terved ja juba suured tegijad ise ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 23, 2011 04:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul oli selleks tarbeks 4 akvaariumit. 1 Üld, 1 paljundamis, 1 kasvatamiseks ja üks arteemia tarbeks.

kui emased olid valmis siis läksid nad kudemisakvaariumi milles olid igasugused siledad pinnad kuhu marja panna. Siis mingi hetk läksid isased järgi- neil vist oli selleks ajaks hea meel emaseid näha.
aga, et midagi toimuks siis tegin mitu päeva 20% veevahetust ja uue vee kallasin otse külmast kraanist. See tekitab neil tunde, et sajab vihma. Ja mingi päev hommikul kui päike tõusma hakkas (nad olid kohas kus aken lähedal) oli tantsu terve akva täis. kusjuures mitu paari kalu tegid seda paremini kui üks paar. ühe emase kohta mitu isast samuti vajalik.

Kui mari pandud- võtisn kalad välja ja ootasin. vahepeal panin arteemia käima. Arteemia on mina arvates ainus õige ja kindel toit millega kasvatada terveid ja tugevaid kalu.

lõpuks tõstsin pisikesed maimud kasvatamis akvasse, mis oli 60 liitrit aga 20cm kõrge, ehk väga suure põhjapindalaga. Filtriks oli suvaline tihe käsn, et kalu sisse ei imetaks.

Reeglina oli suremus suur just seepärast, et kõigile ei jätkunud toitu ja mõned kasvasid kiiremini kui teised mis viis omakorda ebavõrdse toidu jagunemisele. Ideaalis oleks pidanud pidevalt sorteerima. Aga nii tegin mina.

Tegelt saab ju lihtsamalt :)
kui on mitu emast siis peaks olema rohkem isaseid. ja kui nad on valmis siis alustad ikka külma vee vahetusega, kui viitsid võid kastekannuga valada. Kui mari koetud ja viljastatud. see võtad mõned tunnid (sel ajal nende segamine ei ole kasulik.) lõikad marjaga kaetud lehed ära ja tõstad purgiga teise akvasse, see mis on klaasi küljes selle saab õrnalt maha kraapida. Toitmine jääb ikka samaks parim on arteemia.

kui just müügi plaane ei ole siis jäta peale nädalat alles natuke rohkem kui vajad siis on võimalus nad kõik kasvatad täisikka.

Edu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 23, 2011 05:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Mul on nad paljunenud ilma, et ma ise midagi teeks. Tavaliselt lasen neil marja lihtsalt ära süüa aga vahest jääb mõni marjaterake ikka alles ja sellest on juba mitu korda ilus terve kalake kasvanud. Pole õrna aimugi mida need maimud sõid aga ära pole ka surnud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 24, 2011 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Te siin kirjutate, et corrykas teeb marju siledale pinnale ja ka ketina lehtedele. Mis liiki need kalad on? Minu omad, nagu kirjutasin, teevad ikka ühekaupa. Ja veel! Pole ma siiani sotti saanud, kes on emane kes isane. Kui poestki küsida, siis müüjad ütlevad, et vahet neil praktiliselt võimatu teha. Kuna nad on parvekalad, siis on lootus, et alati vähemalt üks on teisest soost. Eks oma akvas edasist kalade kasvu ning käitumist jälgides tekib endal lõpuks oskus sugu eristada. Mul on niigi akvasid palju ning ilmselt sellist korralikku süsteemi corryka tittede kasvatamiseks nagu 9snow on, ma ilmselt endale enam soetada ei suuda. Aga oli väga huvitav ja hariv lugeda. Ja muidugi, arteemia on ikka kõige kosutavam söök kalade kiireks kasvuks. Minu on selleks soetatud üsna kallis süsteem "Kalakesest". Vajadusel panen ta alati püsti ning tööle. Väga mõnus "aparatuur". Kel raha palju - soovitan ostan. Küll on ka muid odavamaid võimalusi arteemia kasvatamiseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2011 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul on emased isasest mingi kaks 1.5X suurem, muud vahet ei oskagi teha.

kuid poodi minnes on tõenäosusega nõnda.
ostetud kalade arv = tõenäosus vähemalt ühele paarile.
2= 50%
3= 75%
4= 88%
5= 94%
6= 97%
7= 98%
8= 99%

Üles
 Teema pealkiri: coridorased
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2011 12:47 
Akvarist

Vahe on ka ülemistes uimedes.Mul neid ainult kaks oli ja osutusin emaseks ja isaseks.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver