mul oli selleks tarbeks 4 akvaariumit. 1 Üld, 1 paljundamis, 1 kasvatamiseks ja üks arteemia tarbeks.
kui emased olid valmis siis läksid nad kudemisakvaariumi milles olid igasugused siledad pinnad kuhu marja panna. Siis mingi hetk läksid isased järgi- neil vist oli selleks ajaks hea meel emaseid näha.
aga, et midagi toimuks siis tegin mitu päeva 20% veevahetust ja uue vee kallasin otse külmast kraanist. See tekitab neil tunde, et sajab vihma. Ja mingi päev hommikul kui päike tõusma hakkas (nad olid kohas kus aken lähedal) oli tantsu terve akva täis. kusjuures mitu paari kalu tegid seda paremini kui üks paar. ühe emase kohta mitu isast samuti vajalik.
Kui mari pandud- võtisn kalad välja ja ootasin. vahepeal panin arteemia käima. Arteemia on mina arvates ainus õige ja kindel toit millega kasvatada terveid ja tugevaid kalu.
lõpuks tõstsin pisikesed maimud kasvatamis akvasse, mis oli 60 liitrit aga 20cm kõrge, ehk väga suure põhjapindalaga. Filtriks oli suvaline tihe käsn, et kalu sisse ei imetaks.
Reeglina oli suremus suur just seepärast, et kõigile ei jätkunud toitu ja mõned kasvasid kiiremini kui teised mis viis omakorda ebavõrdse toidu jagunemisele. Ideaalis oleks pidanud pidevalt sorteerima. Aga nii tegin mina.
Tegelt saab ju lihtsamalt
kui on mitu emast siis peaks olema rohkem isaseid. ja kui nad on valmis siis alustad ikka külma vee vahetusega, kui viitsid võid kastekannuga valada. Kui mari koetud ja viljastatud. see võtad mõned tunnid (sel ajal nende segamine ei ole kasulik.) lõikad marjaga kaetud lehed ära ja tõstad purgiga teise akvasse, see mis on klaasi küljes selle saab õrnalt maha kraapida. Toitmine jääb ikka samaks parim on arteemia.
kui just müügi plaane ei ole siis jäta peale nädalat alles natuke rohkem kui vajad siis on võimalus nad kõik kasvatad täisikka.
Edu!