foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Daaniod .
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 13, 2011 11:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tahtsin küsida oma daaniote kohta, et kas on normaalne, et nad nii paksud on ..
Pilt
Või peaksid nad peenemad olema ..
Ja veel , et kuidas nende sool vahet teha ? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 17, 2011 08:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hmmm ..
Ilged emalaevad:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 20, 2011 01:42 
Akvarist

Minul on ka sellised daaniod. Need on küll pisut ülekaalulised.Arvasin,et isased on saledamad,aga kindel ma küll selles ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 20, 2011 01:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

need on ju emased daniod..kui priskeks lähevad-siis hakkavad marja heitma :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 20, 2011 08:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Piret: On jhh ülekaalulised ,, olen ka vähem toitu hakanud andma, kuid ikka on nad paksud.. kusjuures neid on mul kokku 6 tk .. 5 tk on sama paksud kui pildil, kuid üks on väga ilus peenike .....
pilx: ei usu et nad tiined, kuna mul kõik 5 tk sellised ! !!....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 20, 2011 09:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei tea daniotest midagi, kuid otsisin üles sellise lehe:

http://aquariumlore.blogspot.com/2006/04/danio.html

Lühidalt, seal on kirjas, et emane kala on kerest ümmargusem. Et kui isane on endale välja valinud paarilise, siis kurameerib ja marjatab ta temaga kuni elu lõpuni. Mõni üksik isane võib võtta uue naise, pärast oma pruudi surma. Põhiline haigus, mis danioid kummitab on velvettõbi (oodinium).

Selle jutu järgi on üsna tõenäoline, et need viis kala on Sul emased ja see üks on isane. Vaata, kas see peenike hoiab vahest mõne paksukesega kokku.

Seal on veel üht-teist huvitavad kirjas (nt. poegimisest ja tittede kasvatamisest). Edasi tegelege tõlkimisega ise.

Viimati muutis KRA, Pühapäev Mär 20, 2011 11:28, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 20, 2011 10:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ennem see peenike ajas jahh taga .. väga palju .. koguaeg oli kõigil sabas .. aga nüüd ta ainult vahest ajab taga .. Ma kahtlustan seda tiinust, kuna 1 isane ei saa ju kõiki emaseid endale võtta ...
Aga jhh .. Tänud! eks hakkan siis tõlkima :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 20, 2011 11:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Gupidel, mollidel ja mõõksabadel pole tähtsust mitu pruuti on. Kõik lähevad peale. Ma sain aru, et daanio valib endale välja vaid ühe kaunitari. Jälgi oma isast, kellega kurameerib. Võib-olla Sul pole keegi marja kandev. Lihtsalt emased on paksema kerega. Seal lingil on juttu marjatamiseks vastavate tingimuste loomisest. Paistab, et selleks tuleb hankida eraldi akva. Ja sinna pead panema isase just selle mammiga, kellega ta mehkeldab.

Ega minagi inglise keelt oska - ikka sõnaraamat abiks. Jõudu Sulle tõlkimisel!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 02:41 
Akvarist

Minul on nad alati esimesena jaol kui süüa annan ja rabavad võimalikult palju endale.Vahel lähevad samasuguseks ümaraks kui need pildil.Olen samuti söötmist piiranud,aga ainus kasu mis ma sain on see,et gupi pojad ei kasva enam suureks,pannakse vist kohe nahka.Mõni üksik on vahel ka alles jäänud.Kui tõlkimisega hakkama saad anna teada mida tarka kirjutati.Mul lonkab inglise keel kahte jalga :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul oli algselt kümme Glofish Daniot (Red Zebra Danio) ning minul pole nad kunagi paljunenud.

Erinevad allikad ütlevad erinevaid asju.
Ühe andmete kohaselt ei paljunegi Glofish akvaariumis. Kuna need kes poes on müügil on juba steriilsed. Lisaks väidab WIKI, et Glofish kalade paljundamine on seadusega keelatud.
Lisaks on geneetiliselt muundatud kalade müük nt Californias keelatud. Ning peaks see kala olema ka Euroopas keelatud.

Teised väidavad, et paljunevad nagu tavalised daniod. Aga kuna nad ise söövad oma poegi siis mul vbla on kõik pintslisse pistetud.

Leidsin veel, et
var a) tõsta vanemad teise akvaariumi milles on kas suure fraktsiooniga põhi või suuremad kivikesed (kuulikesed) mis takistavad vanematel marja söömist. jätta vanemad sinna ca 2-7 päevaks (mida kauem on vanemad seda suurem on tõenäosus, et nad saavad kõhu täis) ning siis tõsta vanemad suurde akvaariumisse tagasi. Ja paari päeva pärast on väikses näha liikumist
var b) ideaalis ikka teine akvaarium aga tohutu taimestikuga. Väga hea oleks kui oleks madala kasvulisi taimi (nagu muru) muidu sama nagu var a.

RIP 375l - kindlustage oma kodu!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 06:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Piret : Mul just samamoodi ,, nii kui söötma hakkan .. siis kohe söövad nemad kõik ära .. kääbusguraam ka kuskilt nurgast sööb , kuid gupid saavad ainult mõndasi tükikesi.( Peamiselt saavad nad kõhu täis kuskilt kurgist vms.)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 06:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga Ly .. Väidad, et nad ongi rasedad , ja peangi endale mingi 30l hankima?
Igatahes hakkan otsima .. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 08:23 
Akvarist

Oota nüüd ikka selle akva hankimisega.Nad ei ole ei rasedad ega tiined.Daaniod ei sünnita oma poegi vaid panevad marja,aga mina ei ole veel näinud,et need isendid marja paneksid.Vahepeal oli seal akvas tõeline võsa taimedest,aga nemad mul küll marja pole pannud.Ainsad kes marja on tõesti pannud on koridorased.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 21, 2011 10:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Tee pole vist keegi lugenud seda linki, mis ma siia teemasse üles panin!

Ilmselt pean tõlkima! (Ma ju ka ei oska inglise keelt!!! Ikka sõnaraamat abiks.)

Tuleb konarlik tõlge!

Kirjeldus: Daniod on torpeedo kerega tavaliselt väiksed (väljaarvatud giant danio) ja väga kiired.

Hooldus ja söök: Kõigesööjad, ehkki eelistavad elussööta ja ka taimseid aineid.

Elu koos teiste kaladega: üpris rahumeelsed. Neid võib kokku panna nii mõnegi teise samast suurusest liigiga. Ta on parvekala – soovituslikult 6 isendit. Kuna on väga kiired, siis peaks hoolitsema, et ka aeglasema sööjad oma toidu kätte saaksid.

Sigimine: Daniod on selles mõttes unikaalsed, et nad on truud oma väljavalitule kuni elu lõpuni. Harva, pärast naise surma valivad endale mõne uue.

Sigimisakva peaks olema madala veega (kuni 6 intsi (vot see teisendage ise ära!) sügav. Sisustatud peaks olema madalakasvuliste taimedega või kudemisvõrguga põhjas. Ka kruus on hea, sest mari kukub kivide vahele ning kaitseb marja vanemate eest, kes kipuvad seda sööma. Kudemise temperatuur peaks olema 78 F (teisendage ise!). Ajapikku võib veekogust suurendada ning temperatuuri tasapisi mõne kraadi võrra jahedamaks muuta. Teevad nad 300-500 marja. Pärast marja heitmist eemaldada abielupaar, sest võivad marja pintsli pista. Tited kooruvad paari päevaga. On väga väiksed ning võivad sifoonimisel kaduma minna. Söögiks neile isehautatud arteemia, jahustatud kuivsöök, munakollane kasvu ergutamiseks.

Sai siis nüüd too minu link kuidagimoodi ära tõlgitud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 22, 2011 04:37 
Akvarist

Olid endal ka kunagi daaniod. Kusagil märtsikuu kandis peaks daaniotel kõvemat sorti sigimisaeg olema küll kuigi vaevalt nad muul ajalgi väga tagasi hoiavad. See võiks tüsedust seletada. Minul oli kindel nipp daanioid sigima saada neid elava motõlliga toites. Nii kui valku said olid sigimisväge täis kohe. Hommikul kui valgeks läheb peaks akvaariumis kõva tramburai käima ja hoolikamal vaatlemisel on näha kuidas üksikuid marjateri lendab. Jäme kruus või klaaskuulidest põhi on kindlasti vajalik, sest nad söövad marja kohe käigu pealt - ühed sigivad teised söövad taga marja, alles jääb see mari mis pragudesse vajub. Ega need vastsed pisitegelased ühisakvas ellu ei jää, targem on paarike eraldi akvasse sigima tõsta.
Ühe paarilise jutus ma kahtlen sügavalt aga vaidlema kah ei hakka. Väidetavalt on üks viis järelkasvu saada üks emane kahe isasega ühte akvasse panna. Endal jäi see lisaakva puudumisel tegemata. Kui palju glofish daaniost sigimisel teistmoodi on seda ma ei tea aga kõigi eelduste kohaselt peaks nad ju suguvõimelised olema - ega neid ju pidevalt kloonita oma eriliste geenidega. Kalliks läheks.

Üles
 [ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver