foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 02:25 
Akvarist

Hei!
Kiire küss, mul 120L akva ja sees hunnik neoone.Põhja tarvis koristada, logish, aga kuna neoonid sellid õrnad ja ilusad, siis Ancistrused seal mõjuksid väga suurte ja robustsetena.Iseenesest vajalikud ja head poisid, aga oma välimuse tõttu ei istu nad kuidagi minu akva visiooniga.
Zoopoes olen näinud miskeid vuntsidega sägasid, kes saledad ja peened, lasevad mööda põhja hoolega ja tuhnivad.Mis kalad need olid, teab keegi pakkuda ja... kas nad on võrreldes Ancistrustega efektiivsemad või ebaefektiivsemad?

Tänud ette kaasmõtlejatele!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 02:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Kui saledad ja peende siis Crossocheilus siamensis (SAE- Siamese Algae Eater) või Gyrinocheilus aymonieri (CAE- Chinese Algae Eater, neid on ka albiinona müüa)! Kuid mõlemad kasvavad ikkagi vähemalt 10cm'seks, kui paremad tingimused siis isegi 15-20cm ning CAE'd on agressiivsemad kui SAE'd! Kuid üks variant on veel OTO (Otocinclus affinis), rahulik kala, kes kasvab kuni 5cm! Ka erinevad Corydorased sobiks, kuid ma pooldaks OTO'sid! 4-5 OTO't oleks piisav, siin ainult väike aga see, et neid on suht vähe saada! Ise ka olen viimasel ajal neid otsinud poodidest, kuid siiani tulutult!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 02:54 
Akvarist

Tänan põhjaliku vastuse eest!
Zoopoes nägin miskeid tumedamaid vendi, kerged googeldamised ütlevad, et tegu polnud ei saedega ega otodega.
10cm oleks paras pikkus, oluline oleks, et nad väga ringi ei ujuks, vaid ukerdaksid põhjapool, umbes, nagu antsud.
Peab vist esmaspäeval poe poole kõndima ja konsulteerima seal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 04:40 
Akvarist

Vuntsidega sägad on näiteks kohversägad (hoplosternum thoracatium), tuhnivad nad põhjas nii et s*** lendab.
SAEd õgivad vetikaid pigem, mitte põhjajääke.
Mõni õunatigu sobiks ka koristusbrigaadi liikmeks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 06:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kindel, et sa sinna põhja corydoraseid ei soovi äkki? Väga muhedad tuuseldajad ja hoiavad neoonide tagant toidust põhja puhtana.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 07:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Neoonide akvasse sobivad väga hästi kuhlid nii iseloomult kui visuaalselt. Eeldab aga peeneteralist pinnast ja tahavad saada elustoitu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 10:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Botia striata'd oleks ka päris hea valik, ma arvan! Söövad veel prügitigusid kah kui on! Teised Botiad juba suuremat sorti ja ei sobiks su akvaariumisse!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 11:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Luciano kirjutas:
Neoonide akvasse sobivad väga hästi kuhlid nii iseloomult kui visuaalselt. Eeldab aga peeneteralist pinnast ja tahavad saada elustoitu.

Kui jutt on pruunitriibulistest ogasilmadest (acanthophthalmus kuhli) siis pean märkima, et mul elavad sellised juba oma 7 aastat 60-liitrises kastis, kus liiv suht jäme ja nad käivad mul tetra graanultoidu pealt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 07, 2011 12:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Soobel kirjutas:
Luciano kirjutas:

Kui jutt on pruunitriibulistest ogasilmadest (acanthophthalmus kuhli) siis pean märkima, et mul elavad sellised juba oma 7 aastat 60-liitrises kastis, kus liiv suht jäme ja nad käivad mul tetra graanultoidu pealt.

Neid samu ogasilmasid pidasin silmas jah. Ega see tera suurus nii oluline olegi peaasi, et ei ole teravate servadega kruus. Aga selline ei sobi ühelegi põhjakalale.
Söövad kuiva toitu ja teiste kalade jääke ilusti aga täisväärtuslikus menüüs peaks olema ka elussööta. Prügitigusid söövad ka, kui tigu juba nii suur on, et kala pea kotta sisse mahub.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 07, 2011 05:09 
Akvarist

Tänud elava arutelu eest, läksid sisse 4tk. kohversäga.
On ilusad põhjapoisid, ei uju väga kesk ja ülakihis ja virgad igati!
Kuhli ogasilma ei sooviks niiehknaa, mul see kunagi olnud, tuli miski akb´vaga kaasa ja noh... sellised ussimoodi elukad pole just kõige meeltmööda.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver