foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 08:23 
Akvarist

Tiiger barbused kiusavad skalaari näksibad teda koguaeg, saba ja uimed juba karki :( antke nõu mis pean tegema ja miks nad skalaari kiusavad??

Kõike kaunist Mairiin!

Üles
 Teema pealkiri: :D
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 08:39 
Akvarist

Mul on sama mure.Mul ei ole need barbused ühest ja samast liigist,ning nad tunnevad ennast üksikult.Siis hakkavad kiusama.Paljud kalad sellepärast ära antud.Eks need barbused ongi sellised.Nad ju röövkalad.Mina annan oma barbuse ära,kui tahad võid ju kellelegi selle ära pakkuda

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 08:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tiigerbarbused ongi ju selle poolest tuntud, et neil komme teiste kalade uimi ja saba näksata. Kui lugeda nende tegelaste kohta infot, siis esimene asi ühisakvaariumisse panekul on, et nad on parvekalad, vähemalt 5 isendit ühest liigist ning seejärel, et armastavad näksata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 08:43 
Akvarist

seda ma tean et parve kalad mul neid 10 ja 1 skalaar keda nad siis karjas kiusavad :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 08:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ka mul on barbused ja kokku 12, kuid kui neil vahel väga igav hakkab ning midagi targemat teha ei ole, siis kiusavad Coridoras'eid ja Ancistrus't. Seda õnneks küll väga harva, kuid siiski.

Kui inglise keelest aru saad, siis võid ka siit tiigerbarbuste kohta lugeda, mis minu arvates väga kokkuvõtlik, kuid samas kõik oluline ära üteldud. Ka seal kirjas, et aeglaseid ja suuremaid kalu kiusavad just uimi näksates.

http://www.peteducation.com/article.cfm ... 1&aid=2484

Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 09:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Mairiin kirjutas:
.... antke nõu mis pean tegema...

Ainus võimalus on leida skalaarile uus kodu. Või barbustele, sõltub kumbad endale rohkem meeldivad.
Kiusamist nad ei jäta, seda ära loodagi....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 11:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kirjutan oma isiklikust kogemusest. Mul oli enda akvaariumis 7-ne barbuseparv elanud ca 2 aastat, siis tõin 2 skalaari juurde. Alguses hakati skalaare peedistama, vaesekesed ei julgenud söömagi tulla, uimed olid näksitud. Mul ei jäänud muud üle kui hakkasin igal vabal hetkel kui barbused ülemeelikuks läksid neid kahvaga taga ajama. Selline karistamine kestis kuskil nädala, siis jätsid nad kuisamise järele ja skalaaridel hakkasid uimed vaikselt tagasi kasvama.
Ise küll katsetasin ja tuli välja, kuid poes kliendile ei soovitaks neid kokku panna.

Katrin

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 08:07 
Akvarist

kpl Kalake kirjutas:
Kirjutan oma isiklikust kogemusest. Mul oli enda akvaariumis 7-ne barbuseparv elanud ca 2 aastat, siis tõin 2 skalaari juurde. Alguses hakati skalaare peedistama, vaesekesed ei julgenud söömagi tulla, uimed olid näksitud. Mul ei jäänud muud üle kui hakkasin igal vabal hetkel kui barbused ülemeelikuks läksid neid kahvaga taga ajama. Selline karistamine kestis kuskil nädala, siis jätsid nad kuisamise järele ja skalaaridel hakkasid uimed vaikselt tagasi kasvama.
Ise küll katsetasin ja tuli välja, kuid poes kliendile ei soovitaks neid kokku panna.

Katrin

Tore kuulda, aga mina käisin laupäeval Kalakeses ja seal müüja just soovitas mul skalaarid osta. Kuigi rääkisin, et mul on tiigerbarbused ja küsisin üle, ega nad skalaare näksima ei hakka.
Mis ma nüüd siis teen? Ostetud skalaarid on teises pisikeses akvaariumis karantiinis, kas lasen nad suurde akvaariumisse tiigerbarbustega kokku?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 08:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Halloo kirjutas:
Tore kuulda, aga mina käisin laupäeval Kalakeses ja seal müüja just soovitas mul skalaarid osta. Kuigi rääkisin, et mul on tiigerbarbused ja küsisin üle, ega nad skalaare näksima ei hakka.
Mis ma nüüd siis teen? Ostetud skalaarid on teises pisikeses akvaariumis karantiinis, kas lasen nad suurde akvaariumisse tiigerbarbustega kokku?

äkki "Kalakese" poest müüja kulul skalaaridele sobiv akva saada?
Äkki siis keegi ka hakkab vastutama sõnade eest, mitte ei mõtle paljalt müügitulemusele...
Sobivus tabel aga ütleb:
The Angelfish should be kept in groups of 4 and is not compatible with the Tiger Barb
Nii et samas oleks võinud olla kodutöö tehtud ja kalu mitte emotsioonide ajel osta...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 04, 2011 06:40 
Akvarist

Läksingi teisi kalu ostma, aga neid polnud ja siis soovitati skalaare. Kui sinnakanti eriti ei satu ja oled koos 2 lapsega lõpuks jõudnud kalu ostma, siis on hetkeostud kerged tulema.
Kalake lubas skalaarid tagasi võtta, aga ma ikka enne proovin (mul liiga kauge sõita ja need kalad polnud kuigi kallid ka). Sageli siiski peetakse neid koos. Barbused pole enam väga noored ka. Kui tõesti ei sobi, eks siis mõtlen edasi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 04, 2011 08:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Asi pole selles, et kalad ei maksa kuigipalju vaid selles et nad on elusolendid....
Aga proovi Katrini soovitust järgida, äkki aitab. Teine võimalus oleks jagada akva mingi plastist läbipaistva vaheseinaga kaheks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 04, 2011 07:09 
Akvarist

Felch kirjutas:
Asi pole selles, et kalad ei maksa kuigipalju vaid selles et nad on elusolendid....
Aga proovi Katrini soovitust järgida, äkki aitab. Teine võimalus oleks jagada akva mingi plastist läbipaistva vaheseinaga kaheks.

Egas ma neid praadima hakkagi. Küllap ma leian neile kaladele uue peremehe, kes teistega ei sobi. Loodetavasti ikka sobivad.

Üles
 Teema pealkiri: skalaar versus barbus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 06:28 
Akvarist

Kui teil kalade koolitus ei õnnestu, pakun välja vahetuse. Võtan teie skalaarid oma hoolde ja annaksin vastu seitse barbust.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver