foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalamarjast
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2011 11:32 
Akvarist

Mul akvaariumis põhjakoristajad, guraamid, mõõksabad ja barbused. Ühtäkki tekkisid kummalised oranžid terad. Lihtsalt põhja kivide vahele. Nad on üksteise küljes kinni. Oranžid, umbes 2,5 mm läbimõõt. Igal teral läbipaistev kest ümber. Küsimuseks: kas see on mari? Ja missuguse kala mari see seljuhul võiks olla?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 12, 2011 11:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kes on põhjakoristaja? Liike on palju. Kui Sul on Ansistrus, siis tõenäoliselt mari nende oma. Ilmselt nii ongi. Guraami teeb mullidest pesa ja mõõksaba on elussünnitaja. Barbustest pole mul aimugi.

Kas ka keegi valvab marja? Valvur peaks olema isane Ancistrus. Emane läheb litutama ja ei hooli ei marjast ega lastest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 12:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõõksabad langevad kohe kahtluse alt välja. On elussünnitajad. Barbusetited tulevad küll marjast ja on võimelised akva tingimustes paljunema.

Üles
 Teema pealkiri: marjast
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 13, 2011 02:02 
Akvarist

Mul need Ansistrused jah. Kui see mari on tõesti nende oma siis kuidas pean selle marjaga käituma. Seal kus ma need terad leidsin ei olnud hetkel ühtegi põhjakat. Enamjaolt on nad kogu aeg peidus. Koht kuhu mari maha jäeti on väga lagedal. Ja võiks öelda et perekond guraamisid istuvad juba teist päeva seal lähistel. Seega esti arvasingi et nende omad. See selleks.
Hetkel ma panin need eraldi (tihedast võrgust plastmass raamil lastesõim). Arvasin et äkki teised teevad viga.
Kas toimisin õigesti? Või oleks pidanud marja saatuse hooleks jätma, põhja kividele jätma?
Kui kaua need marjad valmivad?

Üles
 Teema pealkiri: Re: marjast
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 03:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

lolo kirjutas:
Mul need Ansistrused jah. Kui see mari on tõesti nende oma siis kuidas pean selle marjaga käituma. Seal kus ma need terad leidsin ei olnud hetkel ühtegi põhjakat. Enamjaolt on nad kogu aeg peidus. Koht kuhu mari maha jäeti on väga lagedal. Ja võiks öelda et perekond guraamisid istuvad juba teist päeva seal lähistel. Seega esti arvasingi et nende omad. See selleks.
Hetkel ma panin need eraldi (tihedast võrgust plastmass raamil lastesõim). Arvasin et äkki teised teevad viga.
Kas toimisin õigesti? Või oleks pidanud marja saatuse hooleks jätma, põhja kividele jätma?
Kui kaua need marjad valmivad?

Mul samuti Ancistrused. Vanasti olid neil kaaslasteks akvaariumis väikest sorti kalad aga nüüd, skalaar ja guraami. Olen ühe korra ka antcistruste poegi kasvatanud suureks aga nüüd ei õnnestu, sest " maiasmokad" kohe jaol, kui pojad pesast lahkuvad. Marja jätan ikka issi hoolde, siis kõik ok, ise pole midagi teinud. Marjad valmivad umbes nata üle nädala. Aaastaseid poegi sai kunagi Pärnus ka poodidesse viia aga siin Tartus ei taheta võtta, seega mõtlengi, kas pean jätma nad siis maiuspaladeks või ikkagi eraldama ja kasvatama. Ei, tea, kas oleks tahtjaid palju?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 17, 2011 11:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Loodan, et abi ei tule liiga hilja. Kui isane ants ei tunne huvi marja vastu, siis on ta selle hüljanud ning soovil peaksid Sina appi rutama, kui tahad tittesid saada. Lõksu panemine siin ei aita. Seal vesi seisab ja ei ringle ning "tuulutust" ei ole, mida isane oma uimedega teeb (mari läheb hukka -vähemalt minul oli nii). Seega peaks Sul olema lisaakva (kas või pisukene - 2 liitrit esialgu), kus mingisugunegi filter sees, mis vett keerutab. Minu praktika näitab, et hiljem oleks vaja ka õrna mullitamist, muidu kipub asi "hapuks" minema. Kõik hallitanud ja tühjaks (valgeks) muutunud marjaterad tuleks ära korjata, sest nood nakatavad teisi terveid. Kuni mari teradeks eraldub ning sabakesed taha tulevad kulub umbes nädal või veidi rohkem, aga mari on alguses veel ikkagi läbipaistev oranž. Kui terakesed hakkavad "tummisemaks" muutuma, siis on varsti loota, et titedest on asja saanud.

Ma ei tea, kas Sul on akvas mõni koobas (kookosest), kus isasel meeldib olla. Siis ta organiseerib ka oma marja sinna ning Sul pole alguses marja kasvatamiseks lisaakvat vaja. Kui aga pojad hakkavad koopast välja ronima, siis oleks kindlasti vaja miskit muud nõu nende kasvatamiseks, et teised suuremad kalad tittesid nahka ei paneks.

Jõudu!

Üles
 Teema pealkiri: Kalamarjast
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 10, 2011 03:29 
Akvarist

Annan tagasiside kuidas meil läks.
Need marjad mis lihtsalt lageda taeva alla kividel lebasid läksidki lõpuks kõik hukka. Esiteks kargas üks barbus mul sinna võrku ja jõudis pooled süüa, aga teised selhetkel suutsin päästa kuid asja neist ei saanud, sest siin eelnev kõneleja mainis et seda va tuulutamist ei olnud.
Aga minu rõõmuks märkasin et ühes urus ikkagi midagi kummalist toimub ja nii on mul nüüd siis vähemalt neli uut kala. Nädala jagu need marjad said maimudeks. teise nädala istusid pojad isasega koopas ja siis võis hakata nägema neid ka suures akvaariumis ringi toimetamas. Hetkel ongi väga raske öelda palju neist hetkeks alles on sest nad on 1 cm pikkused ja peidavad end hästi . Loodan et keegi pole neid nahka pannud ja ma näen nende suureks saamist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 10, 2011 09:19 
Moderator
Kasutaja avatar

No näe, ongi Sul ka antsu tittede kasvatamise kogemus olemas. Neid 1-sentimeetriseid ei tohiks vast enam keegi nahka panna. Kui oleksid rohkem tittesid soovinud, siis oleksid pidanud talitama minu eelmise kirja viimase lõigu järgi. Need, kes Sul hetkeks alles jäänud, on ilmselt olelusvõitlusest puhta nahaga välja tulnud. Õnne Sulle!

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver