foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Antsu mari!!
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 01:37 
Akvarist

Tere! Probleem selles et umbes viis päeva tagasi hakkas isane marja valvama lillepotis, kuan tundus nii lage jms panin peale veel pooliku kookosekoore. Täna vaatan et mari on keset akvaariumi, isane ikka seal koopas ja valveta marjast oleks nagu osa kestad tühjad... Mis see on või mis ma nüüd tegema peaksin :O

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 01:40 
Akvarist

issake sellel marjal väljas on ju sabad taga ja osad siputavad ringi, kalad paljud ründavad, kes väljas pole on näha et sees on üks väiksekenee ,üli armass, aga ma kardan et nad süüakse ära, palun abi kiiresti !???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 02:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

No kui pesast väljas ja valveta aga siiski veel elus ja tahadki neid elus hoida, tõsta ruttu eraldi - nt. kauss akvaariumisse, seal mari kausi sisse ja kausiga välja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 02:49 
Akvarist

ohh.. no nüüdseks juba enamus söödud, ajasin isase pesast välja, panin marja tagasi sinna pessa neile ja isane läks nüüd sinna valvama, aga seal ainult mingi 3-4-5 terakest :S

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 09:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kookose koore potile peale panek tundub mulle tark tegu olevat. Ei saa ainult aru, mis nipiga mari "hulkuma" sai, et keset akvat olla. Ainuke põhjendus tundub olevat see, et isane on noor ja lollikene ning ei tunne või ei oska tunda marja vastu huvi. Tühjad marjakestad on hukkunud/tühi mari. Kas siis põhjusel, et viljastamata või siis keegi nokkimas käinud (enamalt jaolt vast esimene põhjus). Isane ikka tavapäraselt peaks valvama oma marja. Olen ise ka marja välja korjanud ning korraliku filtreeringuga pisiakvasse pannud. (Ilma veevoolu ja õhutusega marjast miskit välja ei tule - läheb kopitama!)

Sa ei kirjuta, mis kooslus (kalad) Sul akvas on. Ilmselt on oht, et värsked tited ära süüakse. Kui on juba sabad marjadel taga, siis tited enam issit ei vaja. Nabi nad kiirelt kinni ning paiguta eraldi akvasse!

Ei saa veel aru, mis marja Sa tagasi panid. Kui on juba sabakesed taga, siis pole enam mari ja minu kogemuste põhjal ei tunne ka issi nende vastu suuremat huvi. Ikkagi soovitus - nabi nad kinni ja pane eraldi!

Ei tea, kas mu jutust ka abi oli, aga mul on väga paljud antsud hulgaliselt marja teinud ning loodan et ehk ka mõningane kogemus tekkinud.

Kui Sul tekib veel küsimusi, siis kirjuta mulle privasse.

Jõudu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 12, 2010 12:05 
Akvarist

Ohh, noh esimene kord läks aiataha, pisem akva sai ära viidud.. noh teinekord olen targem - algaja asi !
Igaljuhul suur tänu teie abi eest :) Eks teinekord olen targem :P
(Nägin ise oma silmaga kuidas gupid neid sabaga tegelasi õgisid)

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver