foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Oskarid
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 09, 2010 07:19 
Akvarist

minu tuttaval 450l akvas 3 Oskarit. Nüüd tahab, et kingiksin talle juurde veel suuremat sorti kala. Kuna ise olen päris võhik, kas keegi oskab soovitada, millised suuremat sorti kaaslased Oskaritega kokku sobivad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 09, 2010 07:36 
Akvarist

Tegelikult on tal juba akvaruum üleasustatud, sest sellise suurusega akvaariumis on soovituslik vaid 2 Oscarit. Need kalad kasvavad üsna suureks ja vajavad ruumi. Sinna kedagi juurde panna ei ole kaladele kohe kuidagi tervislik.
Akva suurusest ühe või mitme Oscari jaoks saab lugeda siit
http://www.oscarfishlover.com/tank-setup

Kui tahab veel suuri kalu lisaks, peab mõtlema suurema akvaariumi peale.
Siin üks igati väärt veebikodu Oscari pidajatele
http://www.oscarfishlover.com/

Seal ka kirjas, kes mis määral Oscarile seltsiks üldse sobiks
http://www.oscarfishlover.com/oscar-fish-tankmates

Aga sellesse, 450 l akvasse, lisaks juba kolmele Oscarile küll rohkem suuri kalu juurde lisada ei tohiks. Vastasel juhul ei jää muud üle, kui tuleb suurema akva peale mõelda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 09, 2010 07:40 
Akvarist

tänud vastuse eest. Lugesin ka ise Oskarite kohta ja jõudsin samale järeldusele :-)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 09, 2010 10:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
pole küll minuasi,aga mina tõin omale ossud rakverest 180-sest ja seal olid nad koos mingi 20el.yellowga ja veel parrotid jne... :twisted:

Aga arusaadav ju,et 400 ja 3 ossi on paras..mul endal 4 ja 600 l :oops: + pudi veel :oops: :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 10:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mul on hetkel 900-ses kahe isase Oscari seltsis kamp kalu. Loetelu: Cichlasoma Flower Horn'i abielupaar, Green Terrori abielupaar, kaks Mastacembelust (üks neist Erythrotaenia - suht pisike, teine Armatus - suht purakas), kolm Synodonti, neli Heteropneustes Fossilist, üks Hiina vetikasööja (kollane), 2 pärlguraamit ja 2 kuldguraamit, kaks Agamyksist, kolm Thorakatumi, üks purakas Mystus Leucophasis. Nagu näete - paras kompott. Ja kõik saavad omavahel hakkama ning vesigi püsib normi piires. See pole muidugi reegel, aga...

Huvitaval kombel tundub mulle, et Oscarite paigutamine 500-sest 900-sesse mõjus positiivselt. Kui enne oli märgata kalade vahel "hõõrumist", siis pärast Oscarite paigutamist tekkis "majja" rahu- enam ei kembelda nii palju.

Ennem elas kogu see seltskond mul kõik koos 500-ses. Kalade kasvades tekkis vajadus suurema akva järele ja nii sai neid tasapisi ümber paigutatud, sest vee kvaliteet hakkas pidevalt hulluks minema. Eks see ongi vast peamine põhjus, miks ei saa palju suuri kalu ühes akvas hoida.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver