foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Väike küsimus:D
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 10, 2010 03:38 
Akvarist

Ma mõtlesin endale akvasse juurde võtta 1 v 2 SAED...aga mõtlen, et ega mul akvaarium siis liiga üle rahvastatud pole... Praegu on 1 Labidochromis caeruleus, 7 Metriaclima zebra, 1 albiino ancistrus ja 1 tavaline ancistrus:)...kas sobiks?:D akva ise on 120L.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 10, 2010 05:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
SAE tahab pikka akvat ,et oma sööste sooritada, soovitatakse alates meetri pikkust akvat

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 10, 2010 05:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
sae kasvab päris suureks ja eelistaks ujumise ruumi.
Mul on endal 1 sae 125ses kastis, päris pirakas teine. Kui võtad siis piirdu ühega. samuti kui akvat piisavalt söödetakse siis ta eelisab vetikale neid muid toitaineid ja vananedes läheb laisaks vetikate suhtes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 14, 2010 10:05 
Akvarist

Mul elas SAE 80 liitrises koos 4 kalaga ja ta lihtsalt ei kasvanudki väga suureks. Sai soetatud ka vetika pärast kuid peale paari kuud ei viitsinud ta enam oma tööd teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 14, 2010 10:31 
Moderator
Kasutaja avatar

mariliisa kirjutas:
Mul elas SAE 80 liitrises koos 4 kalaga ja ta lihtsalt ei kasvanudki väga suureks....

See ongi põhjus, miks kalad haigeks jäävad ja enneaegselt surevad. Ta ei saa kasvada normaalmõõtudesse, siseelundid känguvad ja tervis nõrk. Tuleb kuskilt kerge haigus, teised kalad ei tunnegi aga halbades tingimustes kasvanu haigestub raskelt ja võib isegi surra.
Kui lugeda haiguste foorumit, siis sealt hakkab päris palju sääraseid juhtumeid silma. Eriti kuldkaladega...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 14, 2010 10:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
mariliisa kirjutas:
Mul elas SAE 80 liitrises koos 4 kalaga ja ta lihtsalt ei kasvanudki väga suureks.

Maria kirjutas kunagi:enamik kalu (on mõned erandid) kasvavad vastavalt akvaariumi suurusele. pannes nad elama liiga kitsastesse tingimustesse, jääb kalade kasv kängu ja nad ei kasvagi oma täismõõtu - mõnikord ka siis, kui nad hiljem ümber asustada. võiks ju arvata, et näed, kui tore - polegi vaja muretseda selle pärast, et akvaarium kala(de)le väikeseks jääb. tegelikkuses saavad aga tõsiselt kannatada kala siseelundid, mis samuti känguvad ja sellest tulenevalt võivad kalal tekkida seedimisprobleemid, siseelundite nekroos (maakeeli kudede kärbumine) ja kindlasti lüheneb märgatavalt kala eluiga. heaks näiteks on siin nn "kalakese komplekt" ehk kuldkala 5l mullis. sellisesse komplekti kuuluva kalakese eluiga on keskmiselt 1,5 - 3 aastat, samas kui 200-300l akvaariumites võivad kuldkalad elada kuni 25 (!) aasta vanuseks (loomulikult loeb sealjuures ka kalade toidulaua rikkalikkus ja see, et akvaarium ei oleks üle asustatud).

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver