foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mis kala on botia modesta?
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 15, 2010 07:58 
Akvarist

Nimelt olen täiesti algaja kalapidaja ja kalapoes oli tööl müüja,kes ei jaganud kaladest suurt miskit-kui tahtsin osta,helistast kellelegi ja küsis,et kas need kalad sobivad kokku minu akva ja kaladega-ju ta sai valesti aru,sest ütles mulle,et need on mõõksabad ja nüüd tuleb välja et hoopis botiad.
Mul 60 L akva,kus sees 4 barbust ja guraami (2 molli surid teadmata põhjustel hiljaaegu),kas nendega üldse see botia modesta sobib kokku ja mis kala ta selline üldse on?

Kalad siis sellised: http://www.aquanovel.com/images/articul ... achata.jpg

Viimati muutis taksik, Neljapäev Juul 15, 2010 10:23, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 15, 2010 09:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma kardan et su akva jääb talle väikseks.nende pikkuseks pakutakse 20-25 cm.muidu pidi rahumeelne kala olema.suht pikaealine kah10+ a.täpsemalt otsi googlist.
mati.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 16, 2010 09:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Kui see kala nägi välja selline nagu su pildil, siis Botia Modesta see küll pole.
Botia Modesta on midagi sellist.
Pigem tundub ta olema Botia histrionica või botia almorhae ja nemad nüüd nii eriti suureks ei kasva, max 13cm. Nagu enamus botiaid, nii tahab temagi pigem grupis olla kui üksi, nii et 60l jääb kindlasti väheks 3-4 liikmelisele grupile.

Kui ei ole ükski neist siis võid sealt lehelt otsida. Üldiselt on botiad toredad kalad ja päris paljud armastavad süüa tigusid, seega tigusid koos nendega kasvatad praktiliselt ei saa.
http://www.loaches.com/species-index/pictorial-species-search-index/botiine-slimmer-body-striped-vertical-striping

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 16, 2010 11:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

See kala on pigem Botia Almorhae/Lohachata. Ta kasvab umbes 7,5-15 cm pikaks ja temperatuur oleks sobiv vahemikus 24-30 kraadi ja ta võib mõnikord teisi kalu natukene tülitada.Lõpusekaasi järsult avades ja sulgedes teeb valju plaksuvat heli.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver