foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 25, 2010 12:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küsiks targemate käest, et kui ohtlik on aiatigusid kaladele anda. Just igasuguste bakterite ja mikroobide pärast mis nendega akvasse kaasa võiksid tulla. Ning kas oleks asjale lahendus need enne sügavkülma toppida, et mingid pisilased vähemalt häviksid. Vihmausse cihliididele on antud aastaid ja ei mingeid probleeme aga Tetradonid on õrnakesemad ja ei tahaks midagit jama sinna akvasse. Ühe korra sai katseks antud ja ütleme, et nad olid ikka nii sillas kui vähegi annab, vaatepilt pole siiski nõrganärvilistele ja ise liigun ka teise tuppa selleks ajaks. Ning kui tervislikud on Tallinna teod(mitte suure tee äärsed aga ütleme, et mähe kandist korjatud)?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 25, 2010 01:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Tigudel võib igasugu parasiite ja haigusi olla, teod liiguvad üpris palju, et sa ei või iial teada kus see tigu käinud on. Ma ei soovitaks eriti.
OT: kas asi on minus või mis, aga mul on tunne, et siin kuskil oli sarnane teema juba. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 25, 2010 01:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mulle tundus ka kuidagi tuttav...
Mis parasiite puutub, siis teod on tihti erinevate imiusside mingite staadiumite kandjateks (maksa kakssuulane ja mis kõik veel), aga need peaks tegelikult ikka suhteliselt kindlate liikide tsüklid olema, et asi toimiks. Ei ole vist väga tõenäoline, et meie kliima maismateod kannavad parasiite, kelle elu jätkuub troopilistes kalades. Tõenäosus niimoodi parasiidi elutsükli ring täis saada on ikka suhteliselt nullilähedane (mida ta on tihti isegi ajas ja ruumis kattuvate liikide puhul, sellepärast ka parasiitide tohutu viljakus).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 25, 2010 01:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vabandan ette ja taha, leidsin jah üles, Põltsi jutust siiski loen välja, et päris maha kanda tigusi menüüst pole vaja... Kas järsku sügavkülma toppimine teeks midagi paremaks või on see suht mõtetu? Parasiitide tapmiseks siis. Torne kangutavad nad ka aga ega need nii lollid olegi, et päise päeva alla pinnase peale peesitama tulevad. Õunakaid jälle ei raatsi anda ning aias liigub neid maiuspalasi rohkem kui vaja. Ülekasvanud hambad tetradonidel ei ole jah mingi lust ja lõbu :roll:

Viimati muutis janne321, Teisipäev Mai 25, 2010 02:02, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 25, 2010 02:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ju see külmutamine on ikka parem, kui üldse igasugusest ettevaatusest loobumine. Kui muidugi kaladel vahet pole :)
Ma ei mäleta enam täpselt kas see oli Lissaboni või Monaco okeanaarium, kust ma sellist infot lugesin/kuulsin, et nad toovad osadele oma elanikele süüa kõrval olevast merest ja samuti ettevaatuse mõttes külmutatakse toit läbi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 25, 2010 02:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan 8)

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis