foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: küsimus antsu marja kohta?
PostitusPostitatud: Reede Mai 07, 2010 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma ei saanud aru kumb variant oleks parem-kas jätta mari rahule või tõsta ta sõelaga eraldi. praegu vanamees igatahes marja valvab ja n.ö. tuulutab.murelikuks teeb see et samas akvas on (ärge nüüd näkku lööge) mul ka kolm täismehe rusika suurust kuldkala, kes on parajad tuuseldised .varjualuseks on kookos koor aga mari on praegu akvanurgas.asjaga siis suht kiire :lol:
mati.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 08, 2010 07:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

matjuhha kirjutas:
ma ei saanud aru kumb variant oleks parem-kas jätta mari rahule või tõsta ta sõelaga eraldi. praegu vanamees igatahes marja valvab ja n.ö. tuulutab.murelikuks teeb see et samas akvas on (ärge nüüd näkku lööge) mul ka kolm täismehe rusika suurust kuldkala, kes on parajad tuuseldised .varjualuseks on kookos koor aga mari on praegu akvanurgas.asjaga siis suht kiire :lol:
mati.

Pole küll kogemusi aga mina soovitan rahule jätta.Ants peaks olema nii kõva mees küll et ajab segajad minema.Ma loodan et Sulle näkku ei lööda kui sul on 3 kuldkala seal akvaariumis kus on ka ancistrused.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 08, 2010 08:03 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Idealne on ikka, kui mari on isase valvata-kantseldada. Kas Sul ei õnnestuks kuidagi neid kahte sokutada kookose alla peitu? See oleks kõige parem lahendus. Mina kord korjasin antsu marja välja ja panin titelõksu - läks hallitama. Teisel korral panin akvasse ühe suht suurte piludega karbi marjale peale, kuid ka seal läks mari utsu. Need mõlemad marjad olid vanemate poolt hüljatud. Kolmandal korral viskasin marja 2-liitrisesse nanoakvasse. Seal on filter, mis ripub akva ääre küljes ja liigutab suht hoolega vett. Seal tulid marjadele sabad taha ja asjast sai asja.

Minul on ka kuldkalade juures 3 roosat antsu (1 isane, 2 emast). Põhjusel, et tume ja roosa omavahel ei seguneks. Isane elab kojutoomise hetkest alates oma kookoses, ainult öösiti tuleb välja. Ja kedagi teist ta sinna ei lase. Kurameerimise ajaks ilmselt oma mammi ikka lasi. Nüüdseks on seal kookoses juba kolmas marjakobar! Panin mammiantsudele lisaks veel ühe kookose koopa. See on nüüd nende oma.

Ega tegelikult pole õige antsusid kuldkaladega koos pidada (või siis ükskõik millist muud kala). Kuldkala lihtsalt õgib kõik toidu teiste eest ära ja nii on oht, et rikub oma ujupõie. Mul on akvasse pandud viil suvikõrvitsat kõigile nosida. Õhtul annan kaladele paar terakest toitu ning antsudele panen kookosesse paar tabletti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 08, 2010 08:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

tänud kra.
praegu vana igatahes veel valvab ja n.ö. tuulutab marja.kui püüdsin talle külje alla sokutada kookosekoort siis trügiti see konkreetselt kaugemale :( . jätan ta siis rahule ja vaatan mis edasi saab,võimalus oleks muidugi panna nad 25l.maimukasse aga kas tasub torkida?
mati.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 08, 2010 08:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Mis-kes Sul seal 25-ses on? Kui pead käivitama hakkama, siis ilmselt tekivad need tavalised akvakäivitamise probleemid veega (NO2). Olen selle läbi elanud. Päris jama ja tited surevad ning kogu aeg testid ja vahetad vett. See pole õige asi. Suur mure vaid. Aga kui akva juba käib, siis arvan, et kui saad marja koos papaga ümber tõstetud ja filtersüsteem ka seal olemas, siis vast ei tohiks midagi juhtuda. Otsustama pead ikka Sina. Ning lohutuseks - kui tegid korra marja, teevad veel! Muidugi on suur soov, et ikka kõik õnnelikult ja hästi läheks.

Veel. Kui tited kookosest välja tulid ning veepiiril lutsima hakkasid, siis korjasin nad küll kohe välja ja panin eraldi akvasse. Sinna papa neid kaitsma ei roni ja kuldkalad kippusid jahtima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 08, 2010 10:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

25 ne jäi just tühjaks - makropoodi maimud kolisid välja.sees on taimed ,filter ,kompressorist õhk.kast käigus olnud ~4kuud,nii et sellepoolest peaks kõik korras olema :D .veenäidud:no2-0;no3-10;gh>14;kh-6;ph-7,2.
mati.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 08, 2010 10:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu arust võiks sinna tõsta.

Üles
 Teema pealkiri: antsude maimud
PostitusPostitatud: Reede Sept 24, 2010 09:49 
Akvarist

Mul teevad antsud iga kuu sugu ja tited on alati koorunud. Suureks nad ei jõua kasvada sest skalaarid söövad maimud kohe ära. Isane valvab marja kuni koorumiseni. Marja ei peaks torkima hakkama, loodus paneb ise kõik paika. Tähtis on, et emane ja isane sobivad omavahel ja teised kalad kudemist ei segaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 24, 2010 10:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Alguses, jah, papa valvab, kuid pärast jäävad maimud saatuse hooleks, kui nad ringi siblima hakkavad ning maailma uudistavad. Minu arvamus on, et kui ikka tahad järglasi saada ning nad suureks kasvatada, siis teatud staadiumis (tsipa enne ringi silbimist) on nad tark kokku korjata ning eraldi akvasse panna. Kui järglaste kasvatamisest huvitatud pole, siis loomulikult - las loodus teeb oma töö.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver