foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Palun abi kalade valikuga!
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 02:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tervitus,

Plaan siis oma akvaariumit natuke uuendada. Varem on alati põhilisteks eluspoegijad olnud, nüüd tahaks midagi teistsugust.
Hetkel on akvaariumis skalaarid, gupid, ancud, mõõksaba ja üks suuremat sorti sägaline.
Tahaksin alles jätta 2 skalaari, 2 ancu ja selle sägalise.
Mõtlesin cichliidide peale, aga neid on nii palju erinevaid ja see maailm on minu jaoks veel suht võõras. Milliseid on lihtsam pidada? Millised mu akvaariumisse üldse sobiksid? Kui palju?
Lugesin kuskilt, et nad vajavad pehmemat vett, minul pH ~7, kas see jääb liiga kõrgeks?

Või ehk on kellelgi häid ideid mingite muude kalaliikide kohta?
Ma ise ei suuda üldse valikut teha, appi :)!

Ilusat kevadet,
Veronika.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 02:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Cichliidid tahavad just karedat vett, alates 7.5.
Ma olen ise oma Corydest vaimustuses, soovitaks neid :)
Vähemalt igav ei hakka kui need tegelased akvas on, mul tulevad nad klaasi juurde süüa küsima kui ma kauem kui 2 min akva juures olen :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 02:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Noo.. minul on kollased (kuld)barbused.. 10tk, jube vilkad tegelased. Lisaks 2 guraamit, 3 cory't, 4 gupit (hetkel veel! :D).

Barbuseid soovitaks küll, jubedad siblijad on :)
Ja kollane roheliste taimede taustal paistab ilusti välja ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 03:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Imelik, mina oma sägalist näen heal juhul korra nädalas. Vahel ta tuleb võsast välja, aga nii kui toas mingi liikumine on, kaob jälle pimedusse :D.

Mingisuguseid lahedaid corysid olen muidu näinud küll, aga ma tahaks pigem selliseid kalu, kes rohkem erinevatel tasanditel ujuksid.

Veronika.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 03:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Varivalge, kas barbused skalaaridega sobivad? Kuskilt on meelde jäänud, et pidid üsna agressiivsed olema. Oma skalaaripaarist ma küll loobuda ei tahaks.. Guraamide peale olen ka mõelnud..

Veronika.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 03:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Agressiivsed on vast need triibulised.. no ei tule nimi meelde.. tiigerbarbus vist ei iole õige nimi.

Need, mis minul on, on kuldbarbused (gold barb). Uuri nende kohta netist. Minul on neid 10ne punt ja väga aktiivsed ujujad igal tasandil. Vahepeal ujuvad suures parves, siis käib PAUHH ja parv paneb igasse suunda laiali. Mingid kindlad paarid/grupid on tekkinud, kes alati koos liiguvad (need kalad üksi ei liigu kuskil, alati on sõps või turva kaasas). Ei ole nad old agressiivsed ei gupide, coryde, saede ega isegi tülinorijatest guraamide suhtes. Väga rahumeelsed aga samas vilkad kalad. Ilusad ka. Ja julged. Aga noh - igaühele oma. Suures parevs on nad ilusad, mingi paarikesi ei olekski vast nii kena.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 03:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ameerika cihliidid eelistavad pigem pehmemat, aafrika omad karedat vett. Ka skalaarid on cihliidid, nii et kui nad end hästi tunnevad su akvas, siis võiks ka teistele ameeriklastele sobida. 160-liitrisesse pead lihtsalt vaatama, et mingeid väga suureks kasvavaid liike ei võta ja soovitavalt muidugi ka rahumeelsemaid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 04:16 
Akvarist

Pildid: 1
Mul on tiiger- ja kuldbarbused koos kukekesega. Skalaaridega tiigreid ei soovitaks, kui sa just 10st pead ei võta neid. Minu omad närisid alguses kukekese saba suht räbalaks, siis tõin juurde ja enam ei tee tast väljagi. Et neid häirivad pikad sabad ja võivad hakata närima. Kuldbarbused on tõesti rahulikumad, neid võid tõesti võtta, ilusad on ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2010 06:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Käisin täna poodides kalu uudistamas, nüüd tulemus selline, et meeletult hakkasid meeldima guraamid :D. Aga nendest ei tea ma ka suurt midagi. Skalaaridega peaksid vist sobima? Kas neid peetakse kahekaupa või gruppidena? Kas nt pärlguraamidel ja marmorguraamidel on iseloomu/käitumise osas suured erinevused?
Kui ma võtaks omale nt 2 guraamit, siis tahaksin mingeid pisemaid kalu ka arvatavasti. Tetrad, mingisugused laternkalad vms. Äkki kellegil on, oskab kommenteerida :)?

Veronika.

Üles
 Teema pealkiri: Palun abi kalade valikuga!
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 06, 2010 12:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minul on nii kuld- kui ka pärlguraamid. Nemad on rahulikud ja ühest abielupaarist aitab küll. Ei pea parvena ostma. Jälle tore vaadata, kuidas mullipesa ehitavad. Nood elavad mul sõbralikult 500-ses koos Oscarite ja teiste suuremate kaladega. Veel on mul ka memmekate akvas marmorguraami paar. Nemad nii suureks ei kasva, kui teised kaks ees pool nimetatud liiki. Käitumiselt ja olemiselt ka nemad rahulikud. Skalaariga sobivad kokku küll. Kuna Sul akva eriti suur ei ole ja tahad veel teisi liike võtta, siis mina soovitaks ühte ilusat pärl- või kuldguraami paari. Minu meelest on nad efektsemad ja ilusamad kui marmorid. Neoonid on ka ilusad. Neid aga vaja võtta parvena. Ja äkki on liiga väiksed skalaari ja guraami suhtes. Aafriklasi on ilusaid. Mul on üks sinise ja musta triibuline imeilus. Väga suureks ei kasva. Ja siis on võrratult ilusad kalad Pelvicachromis Pulcher Kribensised (kirevahvenlased). Nagu leevikesed, ilusa punase kõhuga. Minu suured lemmikud. Värvigammalt meenutavad ehk veidi ramirezisid, kuid nendel värv hulka intensiivsem ja nad on suuremad ning pole nii õrnakesed. Neist piisab ka ainult paarist. Vot need võta!

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver