foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 29 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: ümmargune akvaarium
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 12:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Milliseid liike kalu võib panna ümmargusse akvaariumisse? peale tavalise kuldkala..

Üles
 Teema pealkiri: ümmargune akvaarium
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 12:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kui suur on ümmargune akvaarium? 50 liitrit?! Alla selle ei tohi sinna mingit kuldakal panna. Ei tavalist ega ebatavalist. Pane üks isane siiami tapluskala.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 01:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Ümmargusse akvaariumisse võid rahus krevette ja tigusid panna, ühtegi kalakest ma küll sinna ei soovitaks panna.

Üles
 Teema pealkiri: Re: ümmargune akvaarium
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 02:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Karov kirjutas:
Milliseid liike kalu võib panna ümmargusse akvaariumisse? peale tavalise kuldkala..

Ümmargusse akvaariumisse ei tohi panna kuldkala! :x

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 08:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

mu kuldkala elas seal 5 aastat vilka olekuga, kuni vanaema ta salaja surnuks söötis..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 08:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga iseenesest on foorumid head, foorumikülastajad on nii targad, et teavad täpselt, mida kala tegelikult mõtleb.. tahaks ka kaladega rääkida..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 08:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Ümmargune akva EI SOBI kalade pidamiseks. Jah, nad ei pruugi kohe surra aga kindlasti TUNDUVALT kiiremini (ja piineldes) kui normaalsetes oludes.
Ümmargune (mull-) akva:
- on enamasti liiga pisike. Tüüpiline viga: 5l purki (ok, ka 25 on 2*vähem kui vaja) pannakse 2..3 kuldkala... :evil:
Kui kaua peaks normaalne kuldkala elama? Öeldakse, et isegi 40 aastat. Tavaliselt aga 8: http://en.wikipedia.org/wiki/Goldfish
- vaba veepind on väike ja seega õhutus halb. Filter ja/või mullitaja ei aita eriti
- kumer klaas moonutab pilti
- pilt moonutatakse ka kaladele, nad näevad hästi (paljud neist) ja eiu taha elada kõverpeeglite keskel. Keegi ei tahaks
- kumer pind toimib läätsena ja koondab kogu valguse fookusesse...kus on kalad
- sama aga vee kohta, ka see toimib läätsena ja kaladele võimendatakse üles kõik krõpsud mis toas käivad. Elu pideva hirmu keskkonnas.
- jne

Mitte ei saa aru, miks sääraseid purke tehakse...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 09:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga äkki peaks sellest teemast inimesi rohkem teavitama, paljudel mu tuttavatel on ymmargused "akvaariumid", olgu nad siis noored või vanad, keegi pole midagi sellist maininud ja ka kalapoodides öeldakse et kuldkala ymmargune "akva" ei häiri..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 09:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Loomapoed on siiski poed ja lasevad sul kala ükskõik kuhu panna peaasi, et sa ostaksid.
Ümmargune akva võib väga ilus olla, lihtsalt kala ei tasuks sinna elama panna. Mõned taimed ja krevetid/teod on seal väga rahul. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 09:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

loe seda teemat: /kalad/18703/index.html

5 aastat... noor kala oli ju, noorelt suri.. kuldkala elab ca 20a... minu vanim kala on aastast 98-99.... elab tänaseni väga kõbusalt...

Üles
 Teema pealkiri: Kuldkala
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 10:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Pidasin end suhteliselt rahulikuks inimeseks, aga paraku pean ühinema Varivalgega. Kas see on mingi kevadine buum, et ostetakse neid mulliakvasid? Hakkab viimasel ajal pidevalt silma, et keegi jälle mullis kala pidamas või siis kingitud! Kinkida ju mullis võib, aga see eeldab tulevikus suurema akva hankimist. Enne kala soetamist peaks ikka süüvima tema kasvutingimustesse ja vajadustesse. Olgu see siis kuldkala või Oscar.

Karov, kallis, kuldkala võib elada kuni 20-aastaseks! Ja ma eriti ei usu, et ta surnuks söödeti. Pigem oli ruumi puudus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 10:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui norm on anda 3-4 graanulit päevas, sai ta hoopis 10-15(paar kuud), sest vanaema ei uskund, et kala nii vähesest söönuks ikka saab, et miks ma näljutan kala, graanulid ju nii väikesed, sai räägitud kyll ja kyll, et ei tohi anda.. ei saa ju vana inimest süüdistada ka ega öelda, et ära enam anna, sa ei oska.. nii et kohe kindlasti oli tegemist yle toitmisega, mille tagajärjel ta pidevalt kõhuli hulpis ja enam ei aidanud dieedi päevad ka..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 10:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja siit ka mu teine probleem: mida teha, et vanaema teda yle ei söödaks? vb ta ie näegi mitu ta annab.. fakt on, et vanale inimeselt, kes niigi päevad läbi kodus istub ja ilmselgelt end veidi kasutuna tunneb, ei tohi ma öelda, et ta toidab valesti ja et kala selle pärast suri..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 10:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Äkki tasub talle akvaristika põhitõdesid seletada? Nii jutu sees, mitte et tolle kalaga seostuks. Kui kuulab muidugi...
Ma olen näinud 70.a. härrat, kes õppis omal käel arvutid selgeks ja jagas matsu väga hästi. Küllap ka sinu vanaema. Annad talle raamatuid lugeda, saab ehk isegi suuremaks profiks kui ise oled !
Mull-akvasse pane pigem krevetid ja taimed, on ilus vaadata. Võtmesõna - "nano", leiab ka akvarist Karli saavutuste hulgast. Inspireeriv!

PS. Ma ka eriti ei usu, et viga oli söötmises.

Viimati muutis Felch, Teisipäev Mai 04, 2010 11:00, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2010 10:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Karov kirjutas:
aga äkki peaks sellest teemast inimesi rohkem teavitama, paljudel mu tuttavatel on ymmargused "akvaariumid"...

Nüüd Sa tead, räägi ka oma tuttavatele edasi! Kui oled mõnele selgeks teinud, oled jälle mõned kalad elule tagasi saanud... Asi seegi.
Võid siia foorumisse viidata, ehk saame kamba peale paremad argumendid tuletada.
Igal 100 juhul see muidugi ei aita. Kui ETV käis "ohtlikku lendu" filmimas, mainisn neile, et mull on kurjast. Ja mida nägin filmis - suur kalasõber inspektor "Vistrik" söötis rahuga oma kuldkalu 25-l mullis. Huvitav...kas kalad visati peale võtteid ära? Nagu kõik tarbetud asjad...

Üles
 [ 29 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver