foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ramirezid
PostitusPostitatud: Reede Apr 23, 2010 11:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lõpuks siis sain omale kaua oodatud/otsitud ramirezid. Nüüd mil minu akvas oldud 2 nädalat on tekkinud paar ja avastasin täna marja. :D Isane valvad seda ja ajab teised kalad minema. Emane ujub ringi ja aegajalt külastab pesataime.
Nüüd ka küsimus millal pisikesed peaks kooruma? Ja kas on vaja mingit erihoolt või lasen vanematel toimetada?
Akvas teisteks elanikeks neoonid,kardinalid,ancistrused,saed,loachid.

Päikest teile, Mariliis

Üles
PostitusPostitatud: Reede Apr 23, 2010 11:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Sul peavad siis juba päris suured kalad olema. Mina sain omale hästi tillud, sealt pole vist niipea midagi loota.

Pakun välja, et kooruvad umbes 3-5 päeva jooksul. Sel ajal oleks vast kasulik lasta emmel-issil nende eest hoolitseda. Kui nad aga vabalt ringi ujuma hakkavad, siis võib tekkida oht, et keegi pistab nad pintslisse, kui just pole palju taimi, kuhu end peita. Ilmselt on tited hirmus tillud ja plastikust titelõks neid kinni ei pea - poevad pragudest välja. Pealegi kipub seal vesi kopitama minema. Minul seal väga tillude tittede kasvatamine ei õnnestunud. Gupide ja taoliste jaoks on see sobilik. Aga tulevikus oleks hea kindluse mõttes nad ikkagi eraldi panna. Vast ehk isegi mõnda suuremasse karpi, kus mullitaja sees. Aga vett peab kogu aeg hoolega kontrollima. Siis on sölögiks munakollane ja JBL-i Novo Tom. Hiljem on väga heaks söögiks soolavähikesed, mida ise hautad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 24, 2010 08:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

No kalakesed 3,5cm pikkused. Mulle oli väga suur üllatus, et juba mari taimele pandud. Taimi on akvas palju ja mari asub Microsorum pteropuse sees. Raske oli märgata,eks vaatab mis saab. Loodan,et ikka saab pisikesi. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 24, 2010 05:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mikrogeophageus Ramirezi on väga kena kala, sain ka endale nädal tagasi nende kalakeste paari. Õnnitlused marja puhul, aga oskad sa öelda ona vee pH ja kareduse näidud? Nimelt peab kudemise õnnestumiseks vesi olema väga pehme ja happeline, enamasti kipub meil vesi selleks liiga kare olema. Loodame, et marjast koorub midagi, kui aga vesi on kare ja aluseline, siis ma sellele panuseid ei teeks. Just Ramirezide pärast on plaanis endal RO aparaat muretseda, et saaks neile ka kudemiseks sobiliku vee.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 24, 2010 06:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ramirezid on ilusad kalad. Tavaliselt saavad nad tõepoolest suguküpseks
suhteliselt noorena. Siit aga nende eripära- suguvõimelised on nad tavaliselt ainult 2-3 aastat edasi tuleb nn ''pensionäripõlv'' ja tavaliselt piirdub nende eluiga ka umbes 4-5 aastaga. Ehk siis võrreldes suuremate kirevahvenalistega on nende eluiga oluliselt lühem.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 24, 2010 10:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Tõin täna endale Tartu maanteelt balloon ramirezid (kirjapilt võib vale olla). Ilusad väiksed pallikesed. Teine samagusune ilus värviline kala on pulcher kribensis. Mina kutsun neid leevikesteks. Oluliselt suuremad kui ramirezid. Ootan kangesti nendelt marja. Kas nood tahavad ka marjatamiseks samu vee parameetreid kui ramirezidki?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2010 12:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii täna hommikul oli mari kadunud :( Ei leidnud ka väikseid kalakesi sibamas. Läksid vist söögiks.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2010 12:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Oh kui kurb, aga ehk teevad veel!

Üles
 Teema pealkiri: Re: Ramirezid
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2010 04:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Tõin täna endale Tartu maanteelt balloon ramirezid (kirjapilt võib vale olla). Ilusad väiksed pallikesed. Teine samagusune ilus värviline kala on pulcher kribensis. Mina kutsun neid leevikesteks. Oluliselt suuremad kui ramirezid. Ootan kangesti nendelt marja. Kas nood tahavad ka marjatamiseks samu vee parameetreid kui ramirezidki?

Jah ma tahtsin ka neid balloone paaril korral osta, aga siis olid veel karantiinis. Pelvicachromis pulcher (aka kribensis) nii nõudlik ei ole vee suhtes, mul praegu u 12 maimu sirgumas maimuakvas ja uus mari suures akvas ka juba koorunud (mõned pildid maimudest on mu blogis). gh minul praegu uumbes 14. Kribensisega pidi selline huvitav asi olema, et maimude sugu sõltub suuresti vee pH-st ja ei määrata viljastamisel. Vist oli nii, et aluselises vees tulevad peamiselt isased, aga happelises vees emased. Või siis vastupidi, ei mäleta täpselt.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2010 07:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Nii mõnelgi kalal sõltub vist järglaste sugu Ph tasemest.

Ma ei saanudki päris hästi aru, kas tal need kalad ikka karantiinis. Nimele ja hinnale akvaariumi peal oli kriips peale tõmmatud. Vestlusest selgus, et see pole justkui haigus, mis neil kaladel küljes. Samas akvas olid tal ka mingid teised kalad, kes ei haigestunud ja tänaseks kõik müüdud. Alik arvas, et midagi ehk geenides. Ütles, et on ikka neid müünud ostja soovil ja otsinud "puhtamaid". Keegi neist tal ära surnud ka pole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 29, 2010 08:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu Ramirezidel käib praegu ka aktiivne marjategu, aga kuna ka mul on vesi liiga kare, siis ei looda maime seekord saada. Panin oma blogisse kehvapoolse pildi ja väikese jutu kui kedagi huvitab.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver