foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalade tuvastamine?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 12:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere foorumlased!

Vabandan kohe ette ära, et nii rumala küsimuse esitan. Nimelt oleks kena, kui keegi aitaks mind kalade liigi määramisel.

Kunagi sai ostetud Poecilia perekonnast kaks isendit, aga ei tea, mis liigist nad on. Lõunakeskuse Bettas oli ainult Poecilia, seega ei teagi kellega tegu. Perekond poecilia on väga lai mõiste.

Mõni ütleb mõõksaba, mõni platy. Kuulaks meelsasti targemate arvamust.

Ja siis üks, kelle nimeks olla Agamyksis flavopictus, kelle kohta ma netist mingisugust infot ei leia. Aga piltide järgi nimetus teine - Agamyxis pectinifrons või Doras flavopictus.

Välja näeb selline -
Pilt

Lisan ka pildi minu akvas elavatest kaladest, kuigi kvaliteet kehv.
Pilt

Väga hukkamõistu ei oota. Tahan lihtsalt kontrollida sobivust ja muud kaladega seonduvat. Lähiajal soovin kalu veel juurde võtta ja vaja väga täpselt teada, kes kellega sobib.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Kalade tuvastamine?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 08:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

mittenull kirjutas:
Tere foorumlased!

Vabandan kohe ette ära, et nii rumala küsimuse esitan. Nimelt oleks kena, kui keegi aitaks mind kalade liigi määramisel.

Kunagi sai ostetud Poecilia perekonnast kaks isendit, aga ei tea, mis liigist nad on. Lõunakeskuse Bettas oli ainult Poecilia, seega ei teagi kellega tegu. Perekond poecilia on väga lai mõiste.

Mõni ütleb mõõksaba, mõni platy. Kuulaks meelsasti targemate arvamust.

Ja siis üks, kelle nimeks olla Agamyksis flavopictus, kelle kohta ma netist mingisugust infot ei leia. Aga piltide järgi nimetus teine - Agamyxis pectinifrons või Doras flavopictus.

Välja näeb selline -
Pilt

Lisan ka pildi minu akvas elavatest kaladest, kuigi kvaliteet kehv.
Pilt

Väga hukkamõistu ei oota. Tahan lihtsalt kontrollida sobivust ja muud kaladega seonduvat. Lähiajal soovin kalu veel juurde võtta ja vaja väga täpselt teada, kes kellega sobib.

Loodan et ei mõista sind keegi hukka...Aga see punane kala on sul tähniline mõõksaba ehk platy.See must valgete täppidega võib olla sul Agamyxis Pectinifrons.Ja see viimane isend võib kasvada kuni 14 cm pikkuseks.Vajab rikkalikku taimestikku ja rohkete pelgupaikadega akvaariumi kus ta end turvaliselt tunneb.Peamiselt öise eluviisiga kuid liigub ringi ka päeval.Temale on sobilik 36 liitrit ühe isendi kohta.Temperatuur sobib 20-26C.Loodan et minust oli abi.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Kalade tuvastamine?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 11:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

-My-Hymps- kirjutas:
Loodan et ei mõista sind keegi hukka...Aga see punane kala on sul tähniline mõõksaba ehk platy.See must valgete täppidega võib olla sul Agamyxis Pectinifrons.Ja see viimane isend võib kasvada kuni 14 cm pikkuseks.Vajab rikkalikku taimestikku ja rohkete pelgupaikadega akvaariumi kus ta end turvaliselt tunneb.Peamiselt öise eluviisiga kuid liigub ringi ka päeval.Temale on sobilik 36 liitrit ühe isendi kohta.Temperatuur sobib 20-26C.Loodan et minust oli abi.

Oli küll abi. Tänan vastamast. Nüüd tean vähemalt kuidas neid kutustakse :)

Sai alles uus akvaariumgi ostetud, aga käima panna ei ole veel jõudnud. Mõtlesingi, et Platyle uus praua vaja vaadata äkki ja ehk Agamyxisele ka (kuigi ma ei tea, mis soost ta on). Aga suureks on ta juba praegu kasvanud, ei mahu ta enam oma peidutünni ära, kus ta oma enamuse ajast veedab. Vahel nagu punniks ennast sealt välja :)
13 maimu on ka araldi praegu, nagu ka minu kalade alumise pildi pealt näha, kelle ma tahan teistega kokku panna (kuigi mõned neist pean vist ära andma :? ).

Praegu küll päris taimi akvaariumis ei ole, aga uues kindalsti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 11:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui suur su akvaarium praegu üldse on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 12:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

-My-Hymps- kirjutas:

Väike, minu arvutuste kohaselt 30 l. Imelik, et poemüüja midagi ei öelnud, et ruumi väheks jääb :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 12:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

mittenull kirjutas:
-My-Hymps- kirjutas:

Väike, minu arvutuste kohaselt 30 l. Imelik, et poemüüja midagi ei öelnud, et ruumi väheks jääb :?

Aga see jääb sul väikeseks kui tahas seda suurt põhjakala alles jätta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 12:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

-My-Hymps- kirjutas:
mittenull kirjutas:
-My-Hymps- kirjutas:

Aga see jääb sul väikeseks kui tahas seda suurt põhjakala alles jätta.

Sellepärast ongi nüüd 175l akva stardivalmis :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 01:16 
Akvarist

Pildid: 3
Igaks juhuks mainiks, et ole ettevaatlik liiga väikese peidukohaga, sest need kalad võivad kinni jääda kui peidukoht liiga väike on, eriti kui ta peab peidukohast tagurpidi välja ujuma (omal selline kogemus olemas).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 04:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

mx kirjutas:
Igaks juhuks mainiks, et ole ettevaatlik liiga väikese peidukohaga, sest need kalad võivad kinni jääda kui peidukoht liiga väike on, eriti kui ta peab peidukohast tagurpidi välja ujuma (omal selline kogemus olemas).

Eks ma katsun ettevaatlik olla ja selle tünni uues akvas asendada mingi teisega.

Kas Agamyxis on sägaline?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 24, 2010 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

mittenull kirjutas:
mx kirjutas:

Eks ma katsun ettevaatlik olla ja selle tünni uues akvas asendada mingi teisega.

Kas Agamyxis on sägaline?

On küll.Täpsemalt ogasägaline.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver