foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mure akvaga
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 17, 2010 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere !

Tuttav rentis omale ruumid, kus sees akvaarium 400 l, kirevahvenate ( cruptoheros nigrofaciatus ) ja plecodega.
Akavaarium kehvas korras, jutu järgi pole seal keegi u aasta aega seda puhastanud( ainult söödetud on ). Kuna mul akvaarium kodus siis pöördus ta minu poole- ehk saan aidata seda puhastada. Käisin vaatamas- klaasid mustad , kivid vetikat ( BBA ) täis, vesi isegi üle ootuste läbipaistev.
Küsimus siis- mida peaksin silmas pidama kui hakkaksin seda korda tegema ? Kas võin kalad välja võtta /kui kätte saan muidugi / puhastamise ajaks või pean proovima siiski koos nendega küürida. Endal mul hoopis teist tüüpi kalad ning ei teagi nende ahvenate elu-olu kohta eriti miskit. Olen nüüd küll siit veidi lugenud kuid eriti targemaks ei ole saanud. Kas need hunnikus kivid võib ka välja võtta ja harjaga küürida ?
Igasugune teave on oodatud:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 17, 2010 10:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ahvenad suht vintsked vennad :wink: :lol: kui just mingi keemiaga kallale ei lähe :lol:
Kivid võid rahumeeli välja võtta,puhtaks küürida ja sisse tagasi panna :wink: :!:
Ja kui oled selle sodi kätte saanud,siis korrapärased veevahetused ja peaks ok olema :wink: ,küll mõni targem-taibukam varsti siin veel kirjutab :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 18, 2010 11:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere !

Tänud , kes vaevusid vastama !
Täna lähen jälle akvat vaatama- kalu seal ikka oli - mina nägin esmavaatlusel 3 plecot ( u.20 cm ) ja ahvenaid arvan, et 6-7 suurt ja terve trobikond titasid ( 1,5-2 cm u. ). Kuna eelmine kord ei saanud jälile, mis filtriga tegu- siis täna lähen uurin selle ka välja.
Kui ma saan selle puhtaks vaid poole vee vahetusega- kas siis ei pea mingit starterit enam lisama ( aquatan, aquasafe,nitrivec vms.)?
Mis vitamiinid need võiksid olla ?
Lampe peab ka vahetama- vahetan siis esialgu ühe ja kuu pärast teise ?
Käin ära ja eks siis tekib mul kindlasti veel küsimusi.

Jään jälle ootama .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 18, 2010 11:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui filtri sisu pesta akva vees, ei pea mingit starterit enam lisama. Kui sisu tahab täiesti välja vahetamist, võiks jätta vähemalt mingi pisikese osa alles. Sellega säilib bakterikoloonia ja jälle on kõik korras.
Akva vett pole ilmselt ka rohkem vahetada vaja kui sifoonimise käigus ära läheb.
Lambid...kui taimi nagunii ei ole, siis vast pole neidki vaja vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 18, 2010 12:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii pikalt hooldamata akvaariumis peab esimeste veevahetustega väga ettevaatlik olema, samuti põhja puhastamisega. Põhjapinnases, mida pole väga kaua keegi puutunud, võib eralduda mürke, mis kalad kiirelt teise ilma saadavad. Aga see sõltub suuresti pinnase tihedusest ja paksusest.
Suure tõenäosusega on pikalt hooldamata akvaariumis pH kraanivee omast oluliselt madalam, igaks juhuks tasuks enne hooldamist teha ära testid: pH, GH, NO3. Kui pH vahe on väga suur, ei tasuks kohe pooles ulatuses veevahetust teha. Kui vahe pole märkimisväärne ja pool veevahetust ikka tehakse, on ilmtingimata vaja kasutada mõnda bakterstarterit. Eriti, kui samaaegselt puhastatakse ka filtrit. Soovitaks esimese veevahetuse ja filtri puhastuse siiski erinevate aegade peale sättida.
Arvatavasti on NO3 mõõtmatutes kõrgustes ja esimesest veevahetusest ei piisa selle normi ajamiseks.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Viimati muutis kpl Kalake, Neljapäev Veebr 18, 2010 12:41, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 18, 2010 12:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Äitähh vastajatele !
Veel ei ole sinna jõudnud- lähen paari tunni pärast.
Rahunesin nüüd veidi maha- olekski suure hooga hakanud kõike hoolega puhtaks küürima ( kuigi tean, et see ei ole mõistlik ).
Tegu on ruumiga, kus u. kuu aja pärast avatakse kohvik(baar) või misiganes taolist. Seega peaks olema akvaarium ikka kena silmale vaadata- seepärast arvan, et peaks lampe vahetama- ilusam vaadata.
Võtan siis asja rahulikult ja kui tekib küsimusi pöördun kindlasti Teie poole uuesti!

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver