foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: keegi rüüstab
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 06:41 
Akvarist

olen algaja akvaariumipidaja

meil on 90 l akvaarium, milles on kaks mõõksaba, bettad (2)(nii suures akvaariumis ei pidavat see probleemiks olema - kui kokku juhtuvad, siis natuke ajavad teineteist taga ning ujuvad siis kiiresti teine teises suunas), 4 gupit, 4 mollit, 8 neooni ja 5 erinevat liiki põhjakoristajat.

Probleem on selles, et gupisid jääb järjest vähemaks. Olen näinud, kuidas väikesed gupid suurt emast gupit muudkui sabast näksivad ning kadunud on kaks neooni ja 2 mõõksaba. Kuhu - ei tea. Kes võib olla see on see hirmus õgard?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 09:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Järjekordne totaalselt üleasustatud akva. Pole ime, et seal territooriumi pärast kaklused tekivad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 11:47 
Moderator

Pildid: 10
Betta võib pidada isast guppit, tema kireva saba tõttu, oma võitlusvastaseks ja rünnata

Aga kui ka mõned neoonid ja mõõksaba on viimasel ajal kuhugi kadunud, siis pigem on süüdlaseks vesi
Esmalt tee ikka NO3 test

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 12:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja muidugi ei väsi ma kordamast:kadunud kalu otsi filtrist,mõni võib veel isegi elus olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 12:58 
Akvarist

hmmm

filtrit me puhastame iga kuu ja just paar päeva tagasi vahetasime kogu vee välja ning pesime ka kõik akvaariumis oleva atripuutika - suurpuhastus ühesõnaga. Lugesin, et ühe sentimeetri kala kohta peaks olema 1l vett - kui see tõele vastab, siis on ju ruumi piisavalt. Päälegi - kui tekib võitlus, kuhu siis surnud kalad kaovad? Kes on neist lihasööja? Betta?

Kui veel ideid, mõtteid, siis ootan arvamusi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 02:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

kripski kirjutas:
hmmm

filtrit me puhastame iga kuu ja just paar päeva tagasi vahetasime kogu vee välja ning pesime ka kõik akvaariumis oleva atripuutika - suurpuhastus ühesõnaga. Lugesin, et ühe sentimeetri kala kohta peaks olema 1l vett - kui see tõele vastab, siis on ju ruumi piisavalt. Päälegi - kui tekib võitlus, kuhu siis surnud kalad kaovad? Kes on neist lihasööja? Betta?

Kui veel ideid, mõtteid, siis ootan arvamusi.

Jah, surnud kalad süüakse ära. Surma põhjused võivad olla just selles, et veevahetuste ajal vahetad kogu vee ära. Siit ka probleemid.
Jäta need suurpuhastused ära ja loe foorumist akvaristika põhitõdesid selle asemel! Usun, et siis saavad asjad korda ja kalu enam ei kao.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 09:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Mainitud on et akvas on 5 liiki "põhjakoristajaid". See võib tähendada ka seda et nende seas on mõni kopsakam ja suure suuga volask (a'la Platydoras costatus) kes öösiti kõhtu täidab. Võiksid proovida tuvastada mis liiki kalad Sul seal akvas ikka on. Ntx http://www.aquahobby.com/e_freshwater_t ... m_fish.php , http://www.planetcatfish.com/ võivad abiks olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

kripski kirjutas:
Lugesin, et ühe sentimeetri kala kohta peaks olema 1l vett - kui see tõele vastab, siis on ju ruumi piisavalt.

Seda arvutust tehakse siiski täiskasvanud kalade eeldatava suuruse järgi, mitte maimude järgi. Mina arvutaksin selle akva kalade kogupikkuseks vähemalt 120 cm. 1 L/cm on siiski minimaalne ja kehtib väikeste kalade kohta. Mida suurem kala, seda suurem liitrite arv cm kohta. Põhjakoristajad on ka ikkagi suhteliselt suured kalad (kuigi väikeses akvas jäävad nad kääbusteks).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 10:17 
Akvarist

mingit sorti põhjakas kasvab ju 40cm ligi. See teeks ju 40L akva ainult, aga ma ei osta teda 160L sissegi, kuna akva on 100x 40x40cm ja siis oleks ta juba peaaegu poole
pikkusest akval =/ vaevu saaks ringi pöörata. Pigem võtaks juba sellisele suurele kalale 1cm 10L vett.

54L | kuldkala

Viimati muutis Pixels, Neljapäev Jaan 28, 2010 10:18, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 10:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
batsill kirjutas:
Põhjakoristajad on ka ikkagi suhteliselt suured kalad (kuigi väikeses akvas jäävad nad kääbusteks).

Ta pole ju öelnud mis liiki "põhjakoristajatest" jutt - ntx Corydoras sterbai on üsna pisike. ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 11:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma hetkel kardan ka, et pigem on asi selles nn suurpuhastuses, MIDA EI TOHI TEHA. Sest kalade kadumine toimus ju peale seda ja varem jamasid ei olnud. Ehk kalad andsid lihtsalt stressist sussid ja pandi siis nahka... Ma soovitaks ka natuke foorumit lugeda, siin on palju tarka juttu.

Alusta sellest /article_view. ... fldAuto=17

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 05:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalade suremist tuleb ikka ette. Mul olen siiani õnnestunud kõik laibad ära näha ja need välja tõsta. Veedan suht palju aega kalu jälgides ning iga seanss algab nö rivistusega :) .. Ainsana aegade alguses kadusid jäägitult 2 kardinali, keda foorumlased soovitasid filtrist otsida ja seal nad kahjuks surnutena olidki.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver