foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Betta ja neoonid .
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 06, 2010 04:42 
Akvarist

Tere , sooviksin muretseda betta ja neoonid. Olen kuulnud et neoone ei saa pidada alla 4-5. Kas see vastab tõele? Kas nad üldse sobivad kokku, sest mulle nii meeldivad need kalad. Kui suure akvaariumi peaksin ma sellel juhul muretsema ?

Tänades:
Stina .

Üles
 Teema pealkiri: Re: Betta ja neoonid .
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 06, 2010 05:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

stintsukas kirjutas:
Tere , sooviksin muretseda betta ja neoonid. Olen kuulnud et neoone ei saa pidada alla 4-5. Kas see vastab tõele? Kas nad üldse sobivad kokku, sest mulle nii meeldivad need kalad. Kui suure akvaariumi peaksin ma sellel juhul muretsema ?

Tänades:
Stina .

Neoonid on parvekalad.Seega soovitatakse küll et pidada korraga umbes 4-5 isendit või rohkemgi.Sest nad ei tunne üksikuna end hästi ja turvaliselt.Mida rohkem neid parves on seda turvalisemalt ja paremini nad end tunnevad.Ei tasu nende ostmisel üle ka pingutada..Aga betta võib hakata neoone torkima pidades neid endasugusteks ilusateks...Eriti veel siis kui betta on isane...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 06, 2010 05:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõik oleneb betta iseloomust. Mul on 54 liitrises akvas isane betta ja neoonid. Pole mina näinud , et betta neoone kiusaks... Pigem olen näinud kuidas üks neoonike bettat sabast näksab , nii et kõik on suhteline ja oleneb paljudest faktoritest: akva suurus, sisustus, kalade iseloom jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 06, 2010 05:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Mul on 54l akvas 10 neooni ja üks isane betta. Betta ei tee üldse neoonidest välja. Bettaga ei tohi pidada koos selliseid kalu, kes näevad tema enda moodi välja, minu arvates neoon küll kuskilt otsast bettat ei meenuta. Võib-olla on kellelgi teistsuguseid kogemusi, aga minu arvates võib neid küll koos pidada. Selles kalade sobivuse tabelis, mis foorumis üleval on, on ka kirjas, et võib.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 06, 2010 07:52 
Akvarist

Bettasid VÕIB pidada koos neoonidega .Olen seda sama ise ka loomapoest küsinud .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 07, 2010 09:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Mul on olnud isane betta ja neoonid koos. Seal oli ka teisi tegelasi. Minu betta neoone ei kiusanud (ei pidanud vist kaladeks).
Neoonid on parve kalad ja neid võib pidada mitte vähem kui5 koos, aga samas kui akva suurus lubab, siis peaks neid just veelgi rohkem pidada. Just suure parvena on nad pilkupüüdvad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 07, 2010 11:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

ärtu kirjutas:
Mul on olnud isane betta ja neoonid koos. Seal oli ka teisi tegelasi. Minu betta neoone ei kiusanud (ei pidanud vist kaladeks).
Neoonid on parve kalad ja neid võib pidada mitte vähem kui5 koos, aga samas kui akva suurus lubab, siis peaks neid just veelgi rohkem pidada. Just suure parvena on nad pilkupüüdvad.

Kui mu suurem õde veel akvaristikaga tegeles siis pidasime ka bettat ja tahtsime neoone juurde osta talle seltsiks siis poest öeldi et ei soovita sest nad ei pruugi läbi üksteisega saada.Saime hoopis salmlerite parve( 10 kala parves)Meil oli akva suurus ka siis kuskil 100l ringis.Kuna see läks katki ja ei hakanud enam midagi muud sellega tegema siis ühel ööl varastati see keldrist lihtsalt ära.Ka mu sugulane tegeles kunagi akvaristikaga.Ja temal oli seal 2 bettat(paar) ja umbes 50 neooni ja väike corydoraste parv(ei mäleta mis liik täpsemalt ja kui palju neid oli)Aga neoonidega ei juhtunud midagi.Akva suurus oli umbes 500l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 07, 2010 02:05 
Akvarist

kas neid saaks panna 29 liitsisesse? mul on üle , aga kui ei saa siis tuleks uus muretseda .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 07, 2010 02:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

suurem on alati parem :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 07, 2010 06:50 
Akvarist

Niiet nad saavad seal hakkama? Võin neid süümepiinadetta seal pidada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 07, 2010 10:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

stintsukas kirjutas:
kas neid saaks panna 29 liitsisesse? mul on üle , aga kui ei saa siis tuleks uus muretseda .

Betta seisukohalt on selline akva OK aga neoonid tahaks siiski rohkem liikumisruumi, eriti kui nad veel bettaga koos. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 09, 2010 05:48 
Akvarist

Tänan kõikide vastuste eest .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Mina ei oska enam seisukohta võtta kas betta ja neoonid ikka sobivad kokku, sest keegi kiusab öösiti neoone :( 54l akvas on neoonid ja üks betta ning üks väike ants. Päeval ja õhtuti (kui akvatuli kustus), olen kalu jälginud. Betta ei tee nendest eriti välja. Ujub omaette...kui mõni teele ette jääb, siis ajab korraks lõpused laiali ja kõik, kuid hommikuks on neoonil saba või muid uimi näritud. Kolmel järjestikusel hommikul nüüd juba ja igal päeval uus kala. Kas võib olla, et neoonid omavahel kaklevad või tõesti hiilib betta ööhämaruses ringi?

PS: 10st neoonist üks oli ühel hommikul surnud. See juhtus juba mitu päeva tagasi, kui neile elusaid sääsevastseid andsin. Ajasin selle sääsevastsete süüks, mõtlesin, et äkki mingi bakter või siis lämbus selle suure vastse kätte ära. Need olid eelkõige mõledud bettale, kes neid hea isuga vitsutas. Äkki tegi hoopis betta talle otsa peale? :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 12:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Selle koosluse juures ei jää tõesti kedagi peale betta süüdistada.
Võid katseks teha akvasse mingi vaheseina, mille taga vaid betta.

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver