foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Labeo Bicolor
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 31, 2009 04:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!

Kas oskab keegi öelda mis võib viga olla mu ühel labeol. Ta istub pidevalt põhjas ja ei liiguta. Kui õrnalt koputan akvat või läheb paar minti mööda siis teeb ühe tiiru ja istub jälle põhjas. Kala ise on alles noor. Mul labeosid mudu 3 ja ostsin nad u 2 nädalat tagasi. Imelik ka see et nad ei tunne söögi vastu ültse huvi. Olen pakkunud neile helvest, sääsevastseid, suvekõrvitsat ja novo fecti aga ei taha nad midagi. Ei usu et nad on stressis kuna lugesin et kui nad on stressis siis nende saba värv hakkab tuhmuma ja kui nad poest tõin siiis tõesti nii oli. Skalaarid mul kah ei söönud esimesed paar nädalat aga neil oli toidu vastu huvi aga labodel huvi puudub.
Mis võib neil viga olla?
Miks see üks istub põhjas ja ei liiguta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 31, 2009 06:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hei,

Mul on olnud mõned kuud 3 labeot ja need näitasid kohe alguses söögi vastu huvi. Esimese paari päevaga sõid nt ära puujuurika küljes olnud vanad surnud vetikad ja üldse paistab, et vetikaid söövad nad siiani suht isukalt. Lisaks söövad nad ka helbeid. Igatahes on tegu väga aktiivse kalaga, kes praktiliselt üldse paigal ei püsi.
Mul esialgu väiksemat kiusas üks suurematest ja see siis aeg ajalt passis kusagil peidus, aga mitte kunagi pole ma neid põhjas lamamas näinud.

Sellel põhjas "istuval"labeol võib näiteks olla ujupõiel mingi viga, pakuksin ma enda loogika järgi.
Mis puutub sellesse, et teised labeod ei söö ja väitesse, et sul skalaarid ka paar nädalat ei söönud pärast toomist, siis äkki on su akvaariumiveel mingeid probleeme. Paarinädalast stressi ja toidust põlgamist pole mina oma praktikas näinud, tavaliselt on mul uued kalad juba järgmisel nädalal söögi vastu huvi üles näidanud.

Hea oleks näiteks kui saaksid mõõta akvaariumivee NO2 ja NO3 taset näiteks või ka ammoniaagi taset. Paha ei teeks ka pH ja Gh näitude teadmine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 31, 2009 07:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ph:7
Gh:7
No2:0
No3:10-20
Veel ei tohiks midagi viga olla.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Labeo Bicolor
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 31, 2009 08:52 
Moderator

Pildid: 10
KarlT kirjutas:
Mis võib neil viga olla?
Miks see üks istub põhjas ja ei liiguta?

Bicolorid on väga riiakad oma liigikaaslaste vastu ja neid soovitatakse akvas üksikuna hoida.
Kui nüüd 125 akvas on 3 labeod, siis on ka üsna selge miks kõige väiksem ja väetim end liigutada ei julge.
Vanemaks saades muutuvad veel riiakamaks, niiet varsti ikka üks järgi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 01, 2010 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

jah, teiste liigikaaslaste agressioon ilmselt võib selle ühe Labeo põhjasistumise põhjuseks olla. Soovitan kalu natuke pikemalt vaadelda ja nende omavahelistest suhetest aru saada. Isegi plaanisin vahepeal ühe Labeo äraandmist, aga mingi hetk võitles mul väikseim kala endale samuti ujumisõiguse välja, mis ei tähenda, et see ei võiks tulevikus muutuda...

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver