Nimelt sain jõuluks 50 liitrise klaaskasti ja mõtlesin, et peaks sinna siis mingi muu koosluse tekitama oma kuldkalade kõrvale. Vähemalt üritama! Kastil pole aga kaant ega valgustust. Mõõdud on umbes 50*35*30 (koju jõudes mõõdan üle) - palju võiks sellise kasti valgustus üldse maksma minna? Või milline valguslahendus sinna sobiks, mis ka väiksematele taimedele sobiks. Klaaskaas peale ning selle peale mingi valgustus? Või mis võiks olla lahendus? Kuna ma ise oman elektroonikaga 0 kogemust siis ma ei hakkaks midagi ise aretama ka (naisterahvana elektripirni oskan vahetada aga muust hoian heaga eemale seega äkki on mingi muu lahendius - keegi ehitaks mulle selle või soovitaks mingit valmislahendust?)
Teiseks - soov on sinna panna ka taimi ja tekitada kõigesööjatest kuldkalade kõrvale midagi taimsemat, kuna varasem dzungli ehitamise/arendamise kogemus puudub siis kuidas taimed nii väikeses keskkonnas ilusti kasvama saada? Alla mingi substraat (muld)? CO2? Siin on sellest varasemalt räägitud aga enamasti on kastide suurused ikka suuremad
Minu jaoks tundub see 50-liitrine nii tibatilluke, et ma ei oska taga midagi peale hakata.
Kaladest. Tahaks saada endale ühte ramirezi paari (pole neid kunagi pidanud) aga mis nendega kokku elama sobiks? Neoonid? või näiteks kirsibarbusi mäletan, et olid ka võrdlemisi rahumeelsed. Või mis sobiks nii väikesse akvaariumisse ramireziga või on see akvaarium siiski liiga väike nende ja teiste kalade koosluseks? Midagi väga hüperaktiivset nagu gupid ja muud elussünnitajad jätaks seekord nimekirjast välja. Sooviks midagi rahulikumat ja ilusat silmale. Mul puudub aga nii väikeses akvaariumis troopiliste kalade pidamise kogemus, seega igast nõuanded ja ideed on igati teretulnud.