foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 26, 2009 03:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nimelt sain jõuluks 50 liitrise klaaskasti ja mõtlesin, et peaks sinna siis mingi muu koosluse tekitama oma kuldkalade kõrvale. Vähemalt üritama! Kastil pole aga kaant ega valgustust. Mõõdud on umbes 50*35*30 (koju jõudes mõõdan üle) - palju võiks sellise kasti valgustus üldse maksma minna? Või milline valguslahendus sinna sobiks, mis ka väiksematele taimedele sobiks. Klaaskaas peale ning selle peale mingi valgustus? Või mis võiks olla lahendus? Kuna ma ise oman elektroonikaga 0 kogemust siis ma ei hakkaks midagi ise aretama ka (naisterahvana elektripirni oskan vahetada aga muust hoian heaga eemale seega äkki on mingi muu lahendius - keegi ehitaks mulle selle või soovitaks mingit valmislahendust?)

Teiseks - soov on sinna panna ka taimi ja tekitada kõigesööjatest kuldkalade kõrvale midagi taimsemat, kuna varasem dzungli ehitamise/arendamise kogemus puudub siis kuidas taimed nii väikeses keskkonnas ilusti kasvama saada? Alla mingi substraat (muld)? CO2? Siin on sellest varasemalt räägitud aga enamasti on kastide suurused ikka suuremad ;) Minu jaoks tundub see 50-liitrine nii tibatilluke, et ma ei oska taga midagi peale hakata.

Kaladest. Tahaks saada endale ühte ramirezi paari (pole neid kunagi pidanud) aga mis nendega kokku elama sobiks? Neoonid? või näiteks kirsibarbusi mäletan, et olid ka võrdlemisi rahumeelsed. Või mis sobiks nii väikesse akvaariumisse ramireziga või on see akvaarium siiski liiga väike nende ja teiste kalade koosluseks? Midagi väga hüperaktiivset nagu gupid ja muud elussünnitajad jätaks seekord nimekirjast välja. Sooviks midagi rahulikumat ja ilusat silmale. Mul puudub aga nii väikeses akvaariumis troopiliste kalade pidamise kogemus, seega igast nõuanded ja ideed on igati teretulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 26, 2009 06:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ise oskan soovitada tetraid,salmlereid ja teisi parvekalu...Aga tetrad ei ole ju eriti rahulikud mul endal kodus neid 4 ja nad suhteliselt "möllukalad":D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 27, 2009 03:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pane sinna kaks ramirezi, juurde 4-5 neooni ja põhja kaks coridoras aneust. Sellest peaks piisama :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 10, 2010 09:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu akva on 54l ja taimede jaoks ei kasutanud ma mingeid väetiseid ega spetsiaalset mulda.
taimed kasvasid nii mis mühinal.
Otsustasin elustaimed kuntstaimede vastu vahetada

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 11, 2010 09:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ehk annab häid ideid http://www.tropicalfishandaquariums.com ... esults.php

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]