Bioloog Külli kirjutas:
ei ole tegu nende distichodustega(Distichodus affinis). Minu omad on rahumeelsed ja kasvavad max 15-20 cm pikkuseks. Distichoduseid on õige mitu liiki.
Tõesti on, nii et mu kahtlustus oli õnneks alusetu. Distichodus sexfasciatus on atraktiivsem ja tundus olevat rohkem levinud, sestap see oletus. Aga eks alati ole abx kasutada kalade täpseid nimesid.
Bioloog Külli kirjutas:
Muidu, lamprologused kiusavad distichoduseid ja mitte vastupidi. Enne elasid lamprologused 100l akvas, aga seal käitusid nad halvasti ja pidi ümber tõstma.
Nojah, Neolamprologuste puhul räägitakse ka soovitavalt liigiakvaariumist sest nad ongi üpris agressiivsed kalad, kui paljunema hakkavad läheb asi veelgi tõsisemaks. Teised kalad kellega neid kokku panna peaks olema neist suuremad ja enne neid akvasse asustatud.
Tiffil on nende kaladega rohkem kogemust, ta neid koos teistega pidanud ja paljundanud kah.
Bioloog Külli kirjutas:
Ja Zoomaanias elas hunnik neid kalakesi üsna väikses akvas, kindlasti alla 100l. Seal oli palju pisikesi ka ja sealt ka minu omad pärit.
Seda ei saa küll etalonina võtta, kaupluseakvaariumid on ikkagi mõeldud kaladele ajutiseks peatuspaigaks. Paljud kalad vajaksid varjulist taimeakvaariumi, kalapoes aga sellist luksust pakkuda ei saa (ja kes sealt siis kalad kliendi tahmist mööda kinni püüaks).
Bioloog Külli kirjutas:
Aga proovin temperatuuri tõsta.
Tegelikult ei usu et sellest üksi tolku oleks.