foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mõned sobivused?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 25, 2009 06:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hetkel siis akvas 4 neooni, 4 barbust ning 1 pirakas põhjakas, kelle nime hetkel ei mäleta. Ostsin siin uue (suurema) akva ning mõtlen kalu juurde panna.

Mis te arvate sellistest kaladest nagu:
*corydora albino
*Tiburon malayo (hai moodi, tundub kuri elukas, aga lahe)
*tropheus duboisi
*labidochromis lemon
*cristal pez

Ning oskate äkki öelda milliseid neist kaladest on ka Eestis müügil (neid kalu kohtasin siin Hispaanias ning kui Eestis pole, siis äkki kuidagi saaks tuua)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 25, 2009 06:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Juba praegu näen, et tahad teha parajat kompotti:

Corydorased- päritolult Amazoonas
tropheus duboisi - päritolult Taganjika järv Aafrikas
Iseloomult rangelt territoriaalne
labidochromis lemon Päritolult Malawi järv Aafrikas
Iseloomult rangelt territoriaalne
ja nii edasi.

Nii need asjad ikkagi ei käi. Kõik nad tahavad ikkagi erinevaid vee parameetreid ja olusid.
Corydorased pekstakse sul seal kohe nurka ära, nii et nad ei julge väljagi ujuda

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 25, 2009 06:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kompott (erinevad kalad) ongi vaataja seisukohalt huvitav ning et ka kaladel oleks elukest, siis sellepärast ma püstitangi küsimusi ennem siia targematele, kui ostan ära ja siis katsemeetodiga vaatan, mis saab :)
Muidugi ma kõike kokku ei pane (mõtlesin, et kui võimalik, siis valiks 1 neist liikidest juurde, aga tuleb välja et minu akvasse siis ei sobi ükski neist).
Uus akva on pea 200l, et sinna võiks mõne uue liigi juurde tuua, aga nüüd ongi vaja leida miskit huvitavat, mis ka saaks vanade elukatega läbi.
Sorry kui lolle küsimusi esitan, aga need ainult selleks et ise targemaks saada, mitte teid närvi ajada.
See "Iseloomult rangelt territoriaalne" tähendab mida? Et ülce teiste liikidega koos ei sobi või mis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 25, 2009 07:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Olen kunagi selle vea teinud, et aafrika kirevahvenlastega koos teisi kalasid pidanud. Tulemus oli selline 90% akvaarimist oli nende valduses ja ülejäänutele jäi 10% akvaariumist!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 25, 2009 08:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga äkki oskate soovitada/anda mingi valiku kalade nimedest, kes sobiksid minu neoonide ja barbustega kokku (ruumi on küllaga). Guppisi või mõõksabu või mollisid eriti ei tahaks-neid igal pool päris palju.
Lugesin siin foorumis, et muud loomad/elukad ka väga vist ei sobi kaladega kokku panna (akselot, vähk, krabi, sea-monkey, salamander). Või siis äkki kannatab mõne konna või siis mingi meriristi moodi loom, kes pidi olema magevee oma (Craspedacusta), panna sinna.
Olen igast erinevatele võimalustele avatud. Mingit valikut oleks vaja, mille seast peaksin valima.
Tänud valgustamast...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 25, 2009 11:03 
Akvarist

no tegelikult on ju kasutaja p6lts hää töö ära teinud selle kokkusobivuse koha pealt :D

/kalad/14147/index.html

Isiklik arvamus - Kompott ei ole ilus :oops: , mina sinu asemel ostaks juurde neoone ja teisi tetraid, barbused on rahumeelsed neid võib ka lisada, 200l sisse mahub neid PARVEKALU! päris palju, 4 neooni on tegelikult nende jaoks väike seltskond. Saad ilusa parvekalade akva endale. Malawikad sobivad pigem omakeskis kokku ja neid ei saa 200l sisse üle 15 pakkida (sellele vaieldakse vastu ma tean. :D )

Ja ikkagi - kompott ei ole ilus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 26, 2009 12:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Miskipärast meenub siinkohal Amano katsetused neoonide parvega. Isiklik maitseeelistus aga ..ilus ikkagi. Kujutle 30..40 neooni rohusarnase põhja kohal ujumas.
Või siis barbuste suurem seltskond.
Ka ainult ühte liiki sisaldav akva võib olla ilus. Aga jah, maitse küsimus muidugi.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver