foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 24, 2009 04:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ehk siis küsimus mul juba pealkirjas.
Kasvab mul nii 8-12 (täpset kogust ei teagi) ancintruse maimu. Jõudsalt paistavad kasvavat. Mõni juba selline kahe cm pikkune ja täitsa antsu moodi näeb välja. Need maimud mul 200L akvas ja seal neil ka palju kohti, kuhu peita (kividest palju koopaid teinud).

Tahaks hakata siin suuremaid ära jagama - ehk keegi on huviline. Kuid välja ei suuda mõelda, kuidas neid küll kätte saada.
Kas keegi mingit maimulõksu oskab soovitada, kuhu nad näiteks toiduga saaks meelitada ja kust nad enam nii lihtsalt välja ei saaks? Või mõnda muud head soovitust anda.

Sest nad on ikka väga vilkad ja isegi kui ma kogu sisustuse akvast välja võtaks, ma arvan, et ma läheks lolliks neid taga ajades - jäävad kuskile kruusa juurde peitu vms.

Ehk kahvaga vehkimine pole just kõige efektiivsem. (kaks korda olen neid ka välisfiltrist pidanud välja õngitsema ja sealt olen näinud, milline tükk tegemist see isegi paari liitri vee sees on)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 24, 2009 06:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ega ikka muud võimalust pole, kui passida kuna nad esiklaasi küljes on ja siis kahvaga nad välja püüda. Lihtsam on kahvaga nad ajada veepiirile ja siis tõstes ühe kahva nurga veest välja, ning teiselpoolt ettevaatlikult käega neid kahva poole hirmutades.
Edukat kalapüüki-neid on tõepoolest väga raske püüda :D

PS! väikse kahvaga on see suht lootusetu ettevõtmine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 24, 2009 10:31 
Akvarist

Endal ka kui oli vaja 10-15 pisikest välja püüda,peale 3tunnist kahvaga vehkimist oligi 5käes :D.Nii et jõudu ega muud nippi vist ei ole :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 24, 2009 10:41 
Akvarist

Neil tegelastel on kombeks end mõne kivi, kännu või muu asjanduse külge peita. Tõstes neid "objekte" vaikselt üles ja pannes seal samas koos sellega miskisse anumasse (väike kauss jms), saab neid lihtsamalt kätte. Või tõstes seda objekti, mille küljes ja pannes kahv sinna ligi-ümber, on ka variant. Nii olen mina neid tegelasi saanud ümber asustada. Ja ei mingit tundide viisi taga ajamist :)
Erinevat liiki kalade püüdmisel on rahulikkus taganud kiire tulemuse ja pole kunagi läinud rohkem, kui loetud minutid erinevat liiki kalade püüdmisel. Kiirustamine ja rahmeldamine ajab neid rohkem ärevusse ja see omakorda eest põgenema.
Edu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 26, 2009 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

eks tuleb proovida ehk tõesti kahva akvasse, kurgitükk sisse ja lasta neil seal maiustada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 31, 2009 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nuh jah
Täna hommikune üllatus - veel uus sats antsude maime juures. Nüüd koguneb neid juba liiga palju....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 15, 2010 07:06 
Akvarist

kas keegi ütleks, kui tihti antsud koevad? Tänan:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 17, 2010 07:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii tihti, kui tihti sa neile sobilikud tingimused lood...
Minu kogemused - sisuliselt võivad vist iga kuu kudeda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 03, 2010 12:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Kui sa soovid,et su antsud vähem järglasi annakas, anna neile vähem süüa. Kalad on juba sellised elukad,et kui toitu hakkab üle jääma, siis arvavad, et jätkub ka poegadele ja hakkavadki pojaseid vorpima. mul oli ka akvaariumis antsude üleküllus. vahepeal poegisid nii, et ei jõudnud pesakondade üle arvestustki pidada. Mitu kobarat marja sai ära ka hävitatud. Siis vaatasin menüü üle ja nüüd pole pea 5 kuud ühtegi pesakonda tulnud ja vähese söögi tõttu hoiavad antsud akvaariumi ka puhtamana. Üleliigsed antsud sain kätte läbipaistva plast ämbri abil. Ostsin poest mingit kapsast, mis oli pakendatud poole liitrisesse kollase kaanega ämbrisse. pesin ämbri klorralikult puktaks, lõikasin kaane sisse sellise augu,et antsud sisse mahuks, panin ämbrisse head ja paremat ja igatahes- põhja. ämbri sanga külge kinnitasin jõhvi, mille abil sain ämbri õigel hetkel akvaariumist välja tõmmata. Mina püüdsin nädala päevad ja oma 63 antsu sain kätte. iga päev sain kümmekond. Mida päev edasi,seda raskem oli antse kätte saada. aeganõudev protsess, aga oli abiks. nüüd pole pikka aega püüdnud, aga antse ikka liiga palju akvas. Peab oma imeämbri jälle välja otsima ja üleliigsed antsud välja püüdma. edu õngitsemisel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 03, 2010 02:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Võibolla oleks abi ka mingist sarnasest DIY lõksust kui siin näidatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 07, 2010 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks ma kuidagi nii neid püüdma pean jah.

Kuid nüüd on uute järglaste probleem vähemalt mingiks ajaks möödundu. Nimelt läks parematele jahimaadele emane ants - kas oli jäänud mul veevahetuse ajal ühte üles avausse pidama (kunagine ülevoolu ava, kus praegu väljas kork peal) või läks vanaduse surma - ei tea.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver