foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 08, 2009 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

On mul nüüd üks enam vähem tööle läinud 200L akva. Väline SeraFil 900 filter, veevahetus reaalselt 2x tunnis. Akvaariumi õnnelikud asukad praegu:
* 2 antcintrust (emane ja isane)
* 4 neoon tetrat
* 1 isane betta
* 6 wild guppit
* maimulõksus 8 ancintruste maimu - hetkel sellised ühe cm pikkused (mõni juba pikem, mõni lühem), kuid neil lasen veel natuke kasvada, siis saan ära jagada

Akvas ka mõned taimed kasvamas.

Tahaks järgmise sammuna taas paar uut kalakest võtta. Laps tahaks mingeid oraanze kalu (nägi poes mingeid, kuid need olid vist mingi spets aretus soota kalad - neid ma ei tahaks).
Ehk - äkki keegi oskab soovitada siia kooslusesse sellist keskmist mõõtu oraanzikat kalasid. Neoonid ja guppid tunduvad 200L natuke väiksed :)
Tean, et üks paha elukas akvas on betta - ja vajadusel olen valmis ka tast loobuma. Samas on ta praegu üks ilusamaid vastava suurusega kalasid hetkel (minu arust just parajat mõõtu ja saab rahus ringi ujuda).

Kuna väga tugev akvaariumi pidaja veel pole, siis võiks olla lihtsamate ja loomulikult ka kättesaadavate kaladega.

Kalade sobivustabelit vaatasin ja see võttis silma kirjuks. Ehk keegi oskab soovitada kalu, kes tal endal olemas on.

Tänud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 08, 2009 12:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõõksabad on oraanzikad, suht vilkad ja kasvavad võrdlemisi suureks. Platy'sid on oraanzikaid/kollakaid.. hetkel kohe muid kalu meelde ei tulegi, mis sinna kooslusse nagu sobida võiks ja samas oraanzikad oleks.

Kuldkalu (kah ju oraanzid) ära sinna võta - nemad on hoopis teine ooper 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 08, 2009 12:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

seda ma tean, et kuldkalade jaoks peaks hoopis teine akva olema (st. teiste vee näitajatega, kui minul praegu)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 08, 2009 01:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
200l akva annab ruumi fantaasiale küll ja küll. Aga algatuseks soovitan hoopis vähemalt 5 neooni juurde võtta! Neoonid on suure parvena väga effektsed.
Kui oraanzid kalad, siis: platy, mööksaba, kuldguraami hetkel tulevad mul need pähe. Hetkel ma ei juurelnud küll nende omavahelist sobivust.
Betat ei tohiks tillemad kalad häirida ja kui ehk taimestiku akvas on, siis ehk kukeke leiab oma nurgakese ja jätab teised rahule.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver