foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 05, 2009 09:22 
Akvarist

Tere!

Loodetavasti saab keegi hea nõu anda.
Mure on selline, et üürisin endale korteri, kuhu omanik jättis sisse oma akvaariumi. See on väiksemat sorti ja elanikeks on trobikond pisikesi tigusid, pruuni-valgekirju catfish, 2 neoonkala ja ja veel 2+2 kala, kelle liiki ma ei tea. Panin siia paar pisikest hägust pilti neist: http://pilt.delfi.ee/my_album/147253/
Kalade vanust ega sugu ei tea.
Samuti on akvaariumis päris palju taimi, filter ja temperatuuripulk.

Mul endal akvaariumi pidamise kogemus puudub, olen aeg-ajalt neoonkalade karja omanikust sõbra juures peatudes üht-teist kõrva taha pannud. Leppisime omanikuga kokku, et ma võin kalade eest hoolitseda, juhul kui ta mulle juhtnöörid annab. See, mis sealt tuli, oli ikka jahmatav: esimesel korral ütles ta, et söödab kalu iga 2-3 päeva tagant, teine kord jälle, et üle päeva. Kui ta mulle demonstreeris, kuidas ta kaladele söögipuru paneb, siis seda sai minu silma järgi ikka hirmus palju... Akvaariumi puhastab korra kuus, lampi ei kasuta, ehkki valgustoru on olemas. Akvaariumivee temperatuur oli 23 kraadi.

Küsisin siis oma sõbra käest nõu, tema ütles, et akvaariumi peaks puhastama korra nädalas ja kaladele süüa andma natuke iga päev. Vee keerasin tema soovitusel 26 peale, sest neoonidele jäävat 23 liiga jahedaks. Ma arvan, et oleks ikka parem, kui akvaariumi puhastada korra nädalas, aga söötmise koha pealt olen kõhklev: kui kalad on seni saanud ilmselt üsna kaootiliste intervallidega liiga suurtes kogustes süüa, kas siis on mõttekas nende režiimi muuta? Võibolla teen neile hoopis karuteene? Silma järgi paistavad nad küll senisele hooldamisele vaatamata täitsa heas vormis...

Mis te arvate - kas panna neil raamatu järgi talitades uus kord maksma või austada omaniku režiimi?

Tänud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 05, 2009 09:27 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kaladest esimesel pildil on ornatused ja teisel pildil mustad neoonid. mõlemad kuuluvad neoonidega ühte klassi ehk siis talita sõbralt saadud nõuannete järgi. temperatuur 26C on täitsa hea, veevahetuste intervall kord nädalas samuti. toitma peaks siiski igapäevaselt ja väikeste portsudega 1 x päevas, 1 päeva nädalas võid jätta toidu andmata, nn. paastupäev. toitu anna niipalju, et 1 minuti jooksul oleks kõik täielikult söödud ja põhja jääke ei langeks. kaootiliselt ja suurtes kogustes toitmine on tegelikult väga ohtlik, kuna toidujäägid lähevad vees roiskuma ja see võib tekitada suurema jama. alatoitmine on kindlasti 100 x ohutum, kui ületoitmine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 05, 2009 10:24 
Akvarist

Aitäh abi eest!

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis