foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: pseudomugil gertrudae
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 13, 2009 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna ma ei saa inglise keelest nii palju aru, et lugeda nende väikeste pseudomugil gertrudaeˇte kohta täpsemalt, siis oleks palve, et keegi targem seletaks, kuidas nad poegivad või õigemini marja heidavad ja kas saab neid ka akvas paljundada. Minu akvas käib täna meeletu pulmatants.Nüüd siis sain ka teada,et olen ostes saanud kaks isast ja kaks emast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 13, 2009 09:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ostsin endale ka just hiljuti need kalad 5 tükki kuid pole kindel kas ikka on nende seas emased ja isased kalu. Kuigi üks neist ajab endal pideval uimed turri/püsti ning on teistest pisut erksamate värvidega. Ise sooviks ka teada kas keegi on saanud neid tava akvas paljundada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 13, 2009 10:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pseudomugil gertrudae heidab marja iga päev, 1-3 marjatera korraga. Paljundamiseks pannakse akva põhja marjaheitmise mopp (õpetusi sellest kuidas seda teha leiab netist võtmesõnadega "spawning mop", üks piltidega illustreeritud näide on aadressil http://www.aquarticles.com/articles/bre ... g_Mop.html , rohelist värvi mopp peaks töötama kõige paremini ). Marja heitmine toimub reeglina hommikul (sama olen täheldanud ka teiste vikerkalade puhul). Nädal peale akvasse panemist tõstetakse mopp eraldi akvasse kus umbes 20 päeva pärast on oodata mudilasi.
Akvas kus on palju taimi ilmub enamasti aeg-ajalt kah maime. Java moss toimib hästi loodusliku mopina. Tiba kõrgem veetemperatuur (28 kraadi kanti) on kah maimudele abiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 10:52 
Akvarist

Lisan siia pildikese nendest kaladest, eestikeelse nimetusega sinisilmkalast. Pilt on tehtud paar nädalat tagasi, tänase päeva seisuga on meil neli poissmeest ja kõik tunduvad ilusasti toime tulevat. Kalade silmad on tõesti helesinised.
Pilt
Pilt

Viimati muutis Vallo, Teisipäev Dets 08, 2009 11:18, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 11:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Vallo kirjutas:
Lisan siia pildikese nendest kaladest, eestikeelse nimetusega sinisilmkalast. Pilt on tehtud paar nädalat tagasi, tänase päeva seisuga on meil neli poissmeest ja kõik tunduvad ilusasti toime tulevat. Kalade silmad on tõesti helesinised.

Pildi peal on küll hoopis emased. Ei viitsi vastu ööd isastest pilti hakata tegema, umbes sellised on:
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 11:22 
Akvarist

Pildil olevad kalad olid ehmatanud olekus, oma "purjed" rehvivad nad tavaliselt tantsuks ja siis tõuseb seljauim kogu ilus püsti. Selle seljauime pärast olengi arvanud on mul oli kaks poissi potsikus. Või on mingeid tunnuseid veel, millest võiks arvata, et need pliksid on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 11:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Eks see vahe tegemine eeskätt uimede järgi käib, http://members.optusnet.com.au/rainbowf ... ertrud.htm on rohkem pilte ja juttu sellest kuidas eristada. Kui nad pole veel täiskasvanud siis on vahet üsna kehv teha. Kui aga sabakeerutamiseks läheb siis peaks isastest kergemini sotti saama. Seda hetke tabada on muidugi keeruline, muidu oleks tore näha kui nad täispurjes pildile saaks.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver