foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: põhjakoristaja surnud
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2004 02:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere

täna öösel oli mu akvaariumis esimene surmajuhtum, suri pisike põhjakoristaja (ega ma ei teagi, kes ta täpselt oli, meenutas http://www.aquahobby.com/gallery/e_nugget.php aga täpid ei olnud mitte kuldsed vaid valged, kasv ca 3,5 cm). minu akvaariumis jõudis ta elada umbes 10 päeva. hommikul, kui akvat vaatama läksin lamas ta põhjas ja õunatigu kasutas juhust varase hommikusöögi söömiseks. tegin kõik olemasolevad veetestidja sain sellised tulemused: pH - 7,5; temp - 2,6; kH - 4; NH4/NH3 - 0; NO3 - 0; NO2 < 0,1; Fe - 0,1

tundub, et midagi väga katastroofilist olla ei tohiks aga mure on endiselt olemas. teine samasugune on veel alles, ei tea kui kauaks? kas on võimalik, et uues akvas ei ole neile piisavalt süüa? söögitablette panin neile iga päev aga mina küll ei näinud, et nad nende vastu mingit huvi oleksid ilmutanud. tavaliselt sõid nende toidutabletid kas mollyd või siis õunatigu.

kas "vanadel kaladel" on ehk mõni idee või mõte, miks mu põhjakoristajaga sedamoodi läks.

tervitades,
andre

Üles
 Teema pealkiri: Re: põhjakoristaja surnud
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2004 02:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
andre kirjutas:
olemasolevad veetestidja sain sellised tulemused: pH - 7,5; temp - 2,6; kH - 4; NH4/NH3 - 0; NO3 - 0; NO2 < 0,1; Fe - 0,1

Nende näitude põhjal oletaks et külmus ära, öösel langes temperatuur vast veel paar kraadi ja akval oli jääkirme peal. ;)
Muidu on nad öise eluviiisiga kalad nii et toidutablette võiks neile sokutada pimedas. Uude akvasse neid ei soovitata sest nende toidusedelil on vetikatel oluline osa ning alustavas akvaariumis neid enamasti napib. Juurika omamine akvas on üsna soovitav. Võid proovida suvekõrvitsa viilu põhja sokutada, see võib mekkida.
Aga täpset põhjust ei oska selle info põhjal küll öelda. Mida eelnevalt süüa andsid? Ega kalal mingeid märke haigusest polnud? Võimalik et lahkamine aitaks ka selgust tuua - kui suudad sellist asja teostada...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2004 03:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

nojah, temp oli muidugi 26 :). Lahata on juba hilja - läinud. Haiguste kohta ei oska ka miskit kosta, kogemused puuduvad. Mingit suurt häda tal küll ei tundunud olevat. Viimastel päevadel oli ta kogu aeg juurika taga/all peidus ja "väljas" käis harva. Proovin siis suvekõrvitsaga, ehk saab allesjäänud põhjakoristaja mõne iva hamba alla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 18, 2004 10:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul oli ka algus antsudega kurb.
ühe söötsin üle ja teised jäid nälga ning surid. :cry:
nüüd 3 tk juba varsti 2 aastat olnud ja igavesed müraks.
saladus on see, et toida ainult öösel, st. kui lähed magama ja tuba pime siis anna süüa.
ja algul 1-2 tabletti näkku ja järjest rohkem. :wink:

akvaarium 200l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 29, 2005 05:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul juhtus sama asi et tulid valged laigud peale. Ja lõuna aeg vaatasin jaa oli üleni valge ja silmad olid välja nokitud. :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 31, 2005 09:27 
Akvarist

minul on ancud olnud paar kuud.Siiani mõlemad täitsa elus,aga mulle tundub et kasvanud ei ole nad küll.Üks nii 3 cm ja teine 4.Ma olen üritanud neile pimedas süüa panna,mõnikord olen pannud tableti alles siis kui tuba ja akvaarium juba 2 tundi pimedad olnud aga gupid ja mõõksama ei maga ikka ja söövad kõik ära.Üldse ma pole kunagi näinud et mõni kala magaks. :?

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver