foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Okt 15, 2004 12:28 
Akvarist

Tere!

Mul on akvaariumis 2 kuldkala, 3 skalaari (2 keskmist, 1 pisike), põhjakoristaja ja ancistrus. Õhtul olid kõik kalad alles, üks kuldkala natuke haiglane. Ja hommikul seda kuldkala enam ei olnud. Kas on võimalik, et ööga sõid skalaarid selle kuldkala niimoodi ära, et mingit jälgegi ei jäänud ? Nad on muidu sõbralikult koos elanud pool aastat.
Hommikul süüa andes olid ikka sama näljased kui alati.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 15, 2004 01:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui suured kuldkalad on? suurt kuldkala naljalt ööga nahka ei pane... kui on väga pisikesed, siis ma kahtlustaks rohkem ancistrust. skalaarid pole minu kogemuse põhjal eriti korjuste kallale kippunud, kuid ancistrus ja teod on küll puhastustööd teinud. kuldkalad enamasti oma surnud liigikaaslast ei kipu ära sööma...

äkki on kuskil mõne kivi vms asja all/taga... vaatasid sa akvaariumi korralikult läbi? kui ei, siis tee seda. ehk leiad mõned jäänused kuskilt veel...

kusjuures on juhtunud ka, et kuldkala on pugenud ntx puurondi alla ja kinni jäänud, või minu üks elukas suutis aastaid tagasi end filtri ja seina vahele kinni kiilutada kui pisike oli :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 15, 2004 01:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu kogemuste põhjal kaa ei ole skalaarid erilised elus kalade nahka panijad(muidugi oleneb teise kala suurusest, sest maimud syyakse ikka ära), ega ka antsistrused mitte...
Teine asi on see et kui sul see kala ise öösel ära suri, siis antsistrused on kyll suured korjuse sööjad...., seda tean omast kogemusest, sest mul sõid 2 antsistrust öösel korjuse peaaegu yleni ära, sest kui ma hommikul kaladele syya andma läksin siis nad järasid seda alles(vägavähe oli alles).
Muidugi 3-s võimalus on see et kui sul oon äkki kass siis võis kass kala nahka pista :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 15, 2004 04:59 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
to ray: kui sul on kaanega akvaarium,siis tõsta kaas pealt maha ja uuri hoolikalt.kuldkalade laibad tõusevad alati pinnale

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 15, 2004 07:21 
Akvarist

Vaatasin akvaariumi veelkord läbi, mingeid jäänuseid kuskilt ei leidnud. Kaas on peal ning kõik avaused kinni teibitud, nii, et kassi süüks ei saa ka ajada ;)
Aga siis võib tõesti olla, et see ancistrus pani kala nahka, sest ta on sellest kogu kambast kõige kurjem ning ainuke, kes teisi kiusab, peamiselt ajab taga põhjakoristajat. Seda ma muidugi ei teadnudki, et ta raipesööja on...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 03, 2004 09:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul kadus kastist väiksemat sorti tiigerbarbus jäljetult. ancistrus raipesööja??? mõniaeg tagasi suri vana emane mõõksaba. ancistrus ei vaadanud sinnapoolegi, aga barbused küll nokitsesid asja kallal. noorem ancistrus ei huvitu üldse muust toidust ja oleks nagu seinale liimitud.

160 l: 1 ancistrus, 1 platydoras, 4 T-barbust, 2 mystus guliot, 2 callichthys; 150 l: 4 tiigerbarbust, 1 ancistrus, 1 mõõksaba, 1 acanthophthalmus kuhli, 3 corydoras pandat ja kokku 11 erinevat taimeliiki.

http://www.pilt.ee/view/200290/

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver