aatomik kirjutas:
Vaatasin, et sellest kalast väga palju siin foorumis räägitud ei ole.
Ise olen plaaninud kala võtta juba jupp aega aga koos liigi kohta uurimisega on tekkinud ka mitmeid küsimusi, millele olen saanud internetisügavustest vastakaid vastuseid või üldsemitte vastuseid. Igaljuhul küsin nüüd siin ka mõned küsimused, et äkki saada vastuseid reaalsetest kogemustest...
Kuidas saab kala läbi taimedega?
Kas ta kaevub tihti pinnasesse (2-6mm kruus) ning sellega koos tõmbab välja põhja istutatud taimi? Kas keegi on teda kasvatanud akvas, kus põhja on kasvatatud "muru"? Ei ole muru ära rikkunud?
Kas ta ka pisikesi teopoisse kugistab? Suuremad sugulased tal teevad seda, aga kas ka tema saab väikestest torntigudest jagu?
Milliseid peidukohti ta eelistab? On jäänud mulje, et kitsaid ja väikeseid. Kas näiteks kookosekoored jääksid liiga suureks?
Ja ühtlasi küsiks ka seda, et kas kellelgi on pakkuda 3-4 kala?
Või teab keegi, kust teda saada ja millise hinnaga?
taimedega saab läbi hästi, ei söö neid ja üles ei juuri. pinnasesse võib kaevuda, kui puuduvad peidukohad (hästi sobib kookosekoor). muruga olen neid pidanud, ei juhtunud midagi. peesitasid muru sees päeval nagu rahvas Pärnu rannas. tigusid ei puutu, neil erinevalt macragnathustest ei ole teravat nina, vaid tömp suu, millega tigusid kojast välja urgitseda ei saa. kookosekoor, nagu ütlesin, on ok.
tartus on hetkel lõunakeskuses müügil, hinda peast ei mäleta kahjuks aga kuskil 50.- kanti jääb. NB! need kalad eelistava olla parves, miinimum 5 isendit.