foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Pangio kuhlii
PostitusPostitatud: Reede Aug 14, 2009 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vaatasin, et sellest kalast väga palju siin foorumis räägitud ei ole.
Ise olen plaaninud kala võtta juba jupp aega aga koos liigi kohta uurimisega on tekkinud ka mitmeid küsimusi, millele olen saanud internetisügavustest vastakaid vastuseid või üldsemitte vastuseid. Igaljuhul küsin nüüd siin ka mõned küsimused, et äkki saada vastuseid reaalsetest kogemustest...

Kuidas saab kala läbi taimedega?
Kas ta kaevub tihti pinnasesse (2-6mm kruus) ning sellega koos tõmbab välja põhja istutatud taimi? Kas keegi on teda kasvatanud akvas, kus põhja on kasvatatud "muru"? Ei ole muru ära rikkunud?
Kas ta ka pisikesi teopoisse kugistab? Suuremad sugulased tal teevad seda, aga kas ka tema saab väikestest torntigudest jagu?
Milliseid peidukohti ta eelistab? On jäänud mulje, et kitsaid ja väikeseid. Kas näiteks kookosekoored jääksid liiga suureks?

Ja ühtlasi küsiks ka seda, et kas kellelgi on pakkuda 3-4 kala?
Või teab keegi, kust teda saada ja millise hinnaga?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 15, 2009 12:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul suuremas akvas on 2 sellist elajat.peale ostmist ja kasti laskmist olen neid isegi paar korda näinud(ostsin nad juba ammu :wink: ).ei ole täheldanud,et nad taimi sööks või rikuks.näinud olen neid anubiase juurte all ja kännu all(mida kitsam seda parem ilmselt siis).tigude kohta ei oska öelda,mul neid ei ole,sest mul on botiad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 15, 2009 09:58 
Akvarist

Mul olid üks ka kunagi taimeakvas. Ei täheldanud temast mitte midagi ohtlikku taimedele. Kasutasin toonai kuni 2mm ehitusliiva, kus kasvas nii muru kui muud võsa.
Kogemus samuti selline, et selle kala nägemine oli nagu mingi sajandi sündmus. Noh eks ikka oli teada, kus ta umbes redutab ja otsimise peale leidis üles, aga ega temast palju silmailu olnud ;)
Eelmine omanik, kellelt ma kala said, arvas ligi 6 kuud, et seda kala pole tal enam ja kui ma läksin mingit teist tema viimast kala endale saama, siis avastasime tema akvas selle tagatausta vahelt... See oli ka põhjus, miks ma ta võtsin üldse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 15, 2009 10:36 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
Lisaksin oma kogemusest, olen ka 5 aastat seda kala pidanud. Mulle sattusid huvitaval kombel sellised eksemplarid (2 tk), kes ennast eriti ei peitnud. Neid oli iga päev näha, enamasti ukerdasid mööda põhja, vahest ujusid loogeldes ringi, nagu angerjad. Üks suri neist vahepeal ära, teine on siia maani elus ja on iga päev nähtaval. Aasta tagasi õnnestus üksikuks jäänule seltsiline muretseda. Se uus on jah selline, kes on peidus ja kelle nägemine on omaette sündmus, korra või paar poole aasta jooksul. Seega peitumine on nende puhul pigem reegel, aga pole ka vastupidine välistatud. Pole näinud, et nad kruusa kaevuksid või kuidagi taimi kahjustaksid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 15, 2009 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen lugenud ka seda, et mida rohkem tegelasi on, seda julgemad nad on. Kolmekesi pidavat veel peitma ennast (noh on ka erandeid), kuid juba 5-6 tükki pidid ennast julgemalt tundma ning rohkem väljas käima...

Aga Kongo, kuidas sul lugu tigudega on? Maitsevad pisikesi teobeebisid ka vahel?

Üles
 Teema pealkiri: Re: Pangio kuhlii
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 15, 2009 10:41 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
aatomik kirjutas:
Vaatasin, et sellest kalast väga palju siin foorumis räägitud ei ole.
Ise olen plaaninud kala võtta juba jupp aega aga koos liigi kohta uurimisega on tekkinud ka mitmeid küsimusi, millele olen saanud internetisügavustest vastakaid vastuseid või üldsemitte vastuseid. Igaljuhul küsin nüüd siin ka mõned küsimused, et äkki saada vastuseid reaalsetest kogemustest...

Kuidas saab kala läbi taimedega?
Kas ta kaevub tihti pinnasesse (2-6mm kruus) ning sellega koos tõmbab välja põhja istutatud taimi? Kas keegi on teda kasvatanud akvas, kus põhja on kasvatatud "muru"? Ei ole muru ära rikkunud?
Kas ta ka pisikesi teopoisse kugistab? Suuremad sugulased tal teevad seda, aga kas ka tema saab väikestest torntigudest jagu?
Milliseid peidukohti ta eelistab? On jäänud mulje, et kitsaid ja väikeseid. Kas näiteks kookosekoored jääksid liiga suureks?

Ja ühtlasi küsiks ka seda, et kas kellelgi on pakkuda 3-4 kala?
Või teab keegi, kust teda saada ja millise hinnaga?

taimedega saab läbi hästi, ei söö neid ja üles ei juuri. pinnasesse võib kaevuda, kui puuduvad peidukohad (hästi sobib kookosekoor). muruga olen neid pidanud, ei juhtunud midagi. peesitasid muru sees päeval nagu rahvas Pärnu rannas. tigusid ei puutu, neil erinevalt macragnathustest ei ole teravat nina, vaid tömp suu, millega tigusid kojast välja urgitseda ei saa. kookosekoor, nagu ütlesin, on ok.
tartus on hetkel lõunakeskuses müügil, hinda peast ei mäleta kahjuks aga kuskil 50.- kanti jääb. NB! need kalad eelistava olla parves, miinimum 5 isendit.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 15, 2009 10:46 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
aatomik kirjutas:
Aga Kongo, kuidas sul lugu tigudega on? Maitsevad pisikesi teobeebisid ka vahel?

Nagu Maria juba kirjutas, on nad sellise suu ehitusega, et tigusi tõenäoliselt ei puutu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 15, 2009 10:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suured tänud kõigile!
Sai vajalikud vastused kätte ja arvatavasti mõne aja pärast läheb tegelaste muretsemiseks :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 03:42 
Akvarist

Mul olid nad ka 5+ aastat. Sama jutt, mis eelmistel postitajatel - väga harva nägin. Kuna mul oli üks koobas ehitatud, siis seal nad kahekesi püsisid kogu aeg, liiva ei kaevunud ja taimi ei kahjustanud.

Ainult, nii kord-kaks nädalas toitmise ajal ajasid end välja ja tulid veepinnale helbeid sööma, sellega kaasnes väga kift mäng - tants ja tagaajamine. Kindlasti üks lemmikuid kalaliike mulle :)

Tundusid pigem öise eluviisiga? Usun, et kui peidukohti pole, siis võivad kaevata küll jah. Väga toredad mu arust, kui neil 'aktiivsemad hetked' olid, siis pakkusid palju rõõmu.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver