Lugu ise järgmine. Ostsin Lõunakst ühe pundi Didiplis diandrat. Ilus taim ja koht oli ka tema jaoks kastis olemas. Tulin koju ja kallasin taime kilekotist akvasse, et küll hiljem istutan (kusjuures kilekotti ei pandud isegi vett). Nii tegingi, aga korraga näen ehmatusega, kastis on kala, mida seal enne polnud ja keda ma ka ei soovinud sinna. Ainus variant, et oli poes pugenud taime sisse varju ja niiviisi sattus ka minu kasti. Kirjanduse järgi otsustades on tegu Mastacembelus armatus`ga, kirjade järgi koguni röövkala. Äkki on kellegil kogemus, mida selliselt tegelaselt oodata on. Praegu on ta küll veel kõigest 7-8 cm. ja ega ma väga karda, et ta kasvades ka mu diskustele ja SAE`dele ohtlik oleks, aga Otto`de ja krevetikoloonia pärast olen küll pisut mures. Ega parema meelega püüaks ta kohe välja ja viiks poodi tagasi, aga kahtlustan, et suures kastis tiheda taimestiku vahel tema kahvaga püüdmine on keerukuselt selline poolsõjaline operatsioon ja taimedele võiks see lausa sõjaliste tagajärgedega olla. Niisiis, kui keegi on sellist liiki pidanud, siis palun jagage kogemusi ja andke nõu! _________________ 500 liitrit, 16x39W(T5), Eheim II2028+2128, Tunze pinnaseküte, Sander pH kontroll. Temp 28-29C, gh-2, kh-2, ph 6,3, CO2, väetamine ja söötmine automatiseeritud. Põhirõhk taimedel, aga mõni kala on muidugi ka.
|