foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 18, 2009 06:30 
Akvarist

Tere.

Mul selline mure, kas Ancistrus võib süüa õuntigusid ja kalu? Kahtlustan teda sellepärast, et teod kadusid öösel, õhtul olid nad alles veel ja sama on juhtunud ka mõnede minu lemmikkaladega. Õhtul on ja hommikuks..... haihtunud. Olen tähele pannud, et ta on suht agressiivne, olen näinud, kuidas ta teisi taga ajab, kes teda uudistamas käivad ja ta on jõhkralt pirakas ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 18, 2009 07:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kes veel peale antsude elavad akvaariumis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 18, 2009 07:26 
Akvarist

Tänase seisuga on alles 3 skalaarist 1, 3 laternkala, kolm musta neooni ja 1 neoon, albiinoancistrus ja 2 laliat ja mingid pisikesed punased teod.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 18, 2009 07:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Äkki sul veenäitudega miskit jama,et kalad järjest "saba" viskavad...?
Sellisel juhul süüakse surnud kala üsna kähku teiste poolt ära...
Pole isiklikult küll "murdja-antsudest" kuulnud... :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 18, 2009 08:20 
Akvarist

Njah, kui aus olla, siis mõtlesin ise ka selle epale, sest taimed hakkasid ka kiratsema veidi...
Kuna olen suht algaja, siis ei oska midagi peale hakata ja kusagilt alustada. Eks pean siinse foorumi läbi lappama ja midagi tõsisemalt ette võtma. Olukord taimedega muutus sellel kevadel, aga kalad ja õunteod hakkasid kaduma siis, kui selle suure ancu sain.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 18, 2009 09:33 
Akvarist

Kaidy, kas Sul akvaarium on pealt kinnine või lahtine? Kasvõi miski vahega? Kui ka keegi peaks õuntigusid sööma, mis selle koosluse puhul pole eriti loomulik, siis teo kojad peaksid ikka alles jääma. Saan aru, et Sul on nad justkui tervenisti haihtunud, nagu kirjutad!?
Kui Sul on akva pealt kasvõi osaliselt lahti - miski praoga, siis uuri igaks juhuks akva ümbrust. Õunteod teevad oma kookonid veepiirist välja - tihti akvat katva kaane või klaasi külge. Kui akval on aga ülal servas miski vahe, siis sel teekonnal üles võib tigu lihtsalt akvast välja kukkuda.

Eluterveid kalu ei tohiks Ancistrused torkida. Kui aga mõni kala on äbar või surnud, siis neid pistavad küll nahka. Hangi veetestid ja mõõda, mis vesi nende järgi näitab. Kui kalad kaovad, võib vesi neile saatuslik olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 19, 2009 08:17 
Akvarist

Mul on kinnine akvaarium. Kontrollisin veel igaks juhuks üle, kaan on korralikult suletud, ühtegi pragu ka ei ole. Tigudest nii palju, et kojad on alles, ainult teod on seest kadunud. Mul põhjas suuri dekoratiivteokarpe ja seal sees elavad ancud.sellest ka see kahtlustus. Ma pean uurima, kas Paides on veeteste, nüüd puhkus ka tulekul, kui siin kandis pole, ehk leian mujalt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 19, 2009 08:35 
Akvarist

Paides on kahjuks üsna väike valik akvatarbeid üldse. Isegi pean suurde linna sattudes enne korralikult läbi mõtlema, mida võib vaja minna, sest Paidest paraku suurt midagi saada lihtsalt ei ole. Mis iseenesest on kurb ja ebamugav. Viimati, kui seal käisin mõned nädalad tagasi ja enne seda miski kuu varem, siis on neil olnud ainult üks testlabori pakike ja see maksis midagi üle 400.-, täpselt ei mäleta, aga kuna seal hulgas ei olnud NO3 testi, mis mind huvitas, siis jäi minu poolt sinna alles see. Vist oli Sera toodang.
Alguses võid proovida lihtsamate testidega, nagu näiteks JBL EasyTest 5in1. Pole küll nii täpsed, kui teste eraldi ostes, aga miski üldpildi näitab ära küll. Maksab 170.- kanti ja testribasid on 50 testimiseks. Neid paraku pole ma Paides näinud.
Liigun ise pühapäeva õhtul Tartu ja esmaspäeval tagasi. Kui Bettas või kuskil on, võin Sulle tuua. Anna vaid PS'is teada.
Kui Sul aga puhkus tulemas ja liigud ise ringi, siis mõnest suurest linnast saad ikka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 19, 2009 10:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui nüüd oli tegu söömisega siis ma kahtlustaks scalaret. Minu röövel igatahes tegeles tigude kiusamisega. Praegu teevad barbused nii - lihtsalt näksivad.
Muidugi võib olla ka mingi muu põhjus - vesi sobimatu vms.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver