foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: K:Antsude toitmise kohta
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 10:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Selline küsimus siis,et kuidas te oma antsusid toidate?
Tean,et panevad kurki sisse nagu vanad mehed ja tablett läheb kah,aga küsiksingi siis,et kuidas-kuhu te tableti panete?
Mul nimelt selline lugu,et kui klaasile ta kinnitan,siis teised pätid kah kohe kallal ja antsudel on "tühjad pihud",nagu üks kadund mees kunagi laulis :D
Panin kunagi ka pimedas neile tableti,aga siis hämaras oli näha ,kuidas papagoi sinna mämmerdama hiilis...

Küsimuse põhjuseks üks pisike ants,kelle avastasin täna õhtul poolenisti ära sööduna...ta sai kunagi ostetud päris tillukesena ja ca 4 kuuga vast sentimeetri-poolteist oli ainult kasvanud,samal ajal kui teised antsud on sirgunud normaalselt... :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 10:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Oleneb vist kala iseloomust ka. Minu mõned antsud tulevad toitmise ajal pinnale, ripuvad söödarõnga küljes nagu riistvõimlejad ja pistavad pea lausa veest välja (ei fantaseeri...!). Samuti aetakse kurgiviilu juurest teised (barbuste gäng) ära, isegi F-SAEga tuleb ütlemist.
Eemaletõrjutud kala prooviksin toita eraldi purgis kuni ta kosub (kui võimalik).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Mul väiksed puistavad igal ajal, kuid suurele meeldib õhtapoole askeldada. Panevad kurki nii mis mühiseb ja tabletti viskan suvaliselt, kuid siiski kuhugi varjulisemasse. Teised tegelased nii kui nii ajavad selle paigast ära. :D Klaasile kinnituv tablett on lihtsalt raiskamine, minupuhul vähemalt. Kui näha,et saab ennem antsusid tabla otsa siis panen ühe veel. Ja kasvavad päris hästi.

120;65;35

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu puhul see tableti vetteviskamine ei toimi nii,nagu tahaksin-antsud peaksid oma suu lihtsalt "puhtaks pühkima"...

Toitmise ajal on nad muidugi platsis põhjas seal,kuhu toiduraasukesed kukuvad....aga küsisin just seepärast,et kas see öine pimedas tabletipanek toimib...või pean veel mingi peiduka otsima,kuhu spetsiaalselt antsudele sööki serveerida... :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 10:51 
Akvarist

Minul selles akvas, kus kuldkalad, on lisaks Ancistrused ning on olnud kordi, kus panen helbeid ja viskan Ancistrustele tableti, on kuldkala selle ahnelt põske pistnud. Siis kasutasin sellist meetodit, et ühest akva servast panin ahnematele kaladele süüa, ja kui seal toidu kallal, supsasin teises servas tableti sisse, mis jõudis kenasti põhja. Kõik rõõmsad ja söönud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 11:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Aga sa proovi, ennem kui tule kustu paned siis pista kuhugi peiduka alla tablett.siis peaks juba kindel olema,et midakitki saavad

120;65;35

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Incikas kirjutas:

Panin kunagi ka pimedas neile tableti,aga siis hämaras oli näha ,kuidas papagoi sinna mämmerdama hiilis...

aga vaatan-katsetan veel...igasugu nipid-nõksud teretulnud :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 11:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina isiklikult neid küll eraldi ei toida :P
Toidan nii helveste kui graanulitega ja osad graanulid on sellised millegipärast, et vajuvad kohe põhja (mingi graanulite asi). Lisaks viskan kord või kaks nädalas 24-36 tunniks kurgiviilu.

Vanim anc vist 7-8 aastat vana, 13-14 cm pikk ja omadega rahul ja ei mingeid probleeme. Sellepärast ei panegi neile eraldi süüa, kuna saavad niimoodi edukalt hakkama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 03:55 
Akvarist

Ancistruste toitmise pärast ma küll eriti ei muretseks, nad tulevad päris hästi toime ka ainult vetikadieedil aga samas õpivad nad kiiresti selgeks teiste kalade toitu omastamise ja on võimelised hämmastavaid trikke tegema selle nimel. Kui aga mõnel eksemplaril pole söögi-isu siis sinna pole eriti midagi teha, kui just selle põhjust ravida ei oska. Mul oli kah üks noor füüsilise defektiga ants väga viletsa isuga ja kuigi üritasin teda poputada, ei aidanud see eriti ja lõpuks läks ta ikka kalataevasse.

Suurem jama on selliste liikidega nagu mul mini-corydorased, kes ainult öösel tulevad toitu otsima. Nende puhul olen proovinud igasuguseid kavalusi alustades tükeldatud tableti öösel laiali poetamisest kuni neid urust söögiajal välja peletamiseni - mis nii imelik kui see ka pole, toimis. Niikaua kui nad on koos elusünnitajatega on, kes eriti põhjas ei tuhni jätkub neile ka piisavalt põhjapudenenud raasukesi aga antsude ja SAE-dega koos olles ähvardas neid küll kaalujälgijate staatus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 09, 2009 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ancistrustele võib söögiks lisaks veel anda salatilehe või tulise veega
pehmeks leotatud (hiina)kapsalehe. Aga seda võiks teha mitte tihedamini kui korra nädalas.

Üles
 Teema pealkiri: tere
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 09, 2009 07:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere, mul ka tuli nina vaheletoppimise isu :lol:- mul antsudele kummulipööratud lillepott ennem ja nüüd kummulipööratud kookosekoor- augud peal :idea: , alt toetumas kividele ja just niipalju vahet põhjast et kuldkalad ahnitsema ei pääseks :lol: ja antsudel endil vaba voli sisse-välja käia. Siis poetangi august nendele mämmi ja seda tantsu mis kuldkalad ümber koore lasevad- tasub vaadata- ohh, seda rohelist kadedust- endil paistavad põsed tagantvaates välja aga ikka vähe :wink:. Proovisin ka alul seda va pimendamise meetodit aga nt. kuldkaladel on haistmine nagu parimal narkokoeral- midagi ei jää märkamata

80 l- 5 kukekest, 3 vetikasööjat, õunakad, 126l Tetratec- peategelased- kaks täitmatut kuldset, mõned sehkendavad antsukad, õunakad, natuke rohelust -sõbralik seltskond hea söögiisu ja rahumeelse olekuga

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 09, 2009 10:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

See päris hea mõte :!: :wink:
Mul see pimeda värk ei toimi,proovisin veel korra ja vaatasin,kuidas suur roosa kogu pressis end tabletini ja teised pätid olid kõik järjekorras :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 10, 2009 01:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Huvitav, mul aga asjalood hoopis vastupidised! Ants teeb kõigile säru, kes vähegi julgevad ''tema'' tabletile ligineda. Tavaliselt viskangi neli tablakat - ühe omastab ants, teise topib kakaduu-ahven endale mokkade vahele(see on vaatepilt omaette) ja ülejäänud tabletid jäävad siis Synodontise, Corydoraste ja Botiate jagada.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver