Kui oskad inglise keelt, siis loe näiteks
siit* - pildid juures, kuidas kalad mingil hetkel käituvad.
*See punane "siit" on link.
Mul toimus silmatorkav lantimine ja pulmamäng enne kudemist. Väidetavalt hakkavad Corydorased kudema kui neile üleujutuseolukord tekitada. Selleks on vajalik jahedama vee lisamine või jääkuubikute (enda tehtud, teadaoleva koostisega igatahes) lisamine akvasse. Mul hakkasid kudema vist pika pimendamise ja suure veekoguse asendamise peale jahedamaga (oli kerge vetikatõrje selline
). Elusat motõlli said nad enne kudemist mul ka süüa. Aga seda ei tea, kas sel asjaga asja ka oli. Alatoitluses igatahes tõesti nad mul pole. Mul on Corydoraseid (C.reticulatused) vaid kolm tükki, suuremas parves oleks ilmselt kiirem ja tõenäolisem kudemine.
Kui koevad taimelehtedele, siis eraldada koos lehega või taimega ja panna maimulõksu sellega koos. Mul kudesid klaasile. Võtsin ilma varreta zhiletitera ja eraldasin marja seinalt. Päris hirm oli, et lömastan marja ning osa läkski sodiks, aga osa jäi ellu. Panin koos hunniku jaava samblaga selle maimulõksu. Kudesid nad mul mitu korda mõnepäevaste vahedega ja alguses marja ära ei korjanud. See söödi ära. Ei tea kas õgardid olid tetrad või lepsevanemad ise. Igatahes on tõenäosus maimulõksu või kudemisakvat kasutades märkimisväärselt suurem, et mari ja hiljem mõni maimudest ellu jääb.
Kui maimud koorusid, oli suur jama neile toidu leidmisega. Keedetud munakollast proovisin ühe korra ja rohkem ei tahtnud, sest vesi läheb sellega väga kiiresti hukka. Üritasin kasvatada ise microwormi, aga neist ei saanud siiski asja lõpuks. Alguses olingi kuival ja kasutasin gupimaimude toitu, mis oli viga, sest enamus Corydorase maimusid surid sel ajal. Ajasin Sera Micronit taga, aga ei leidnud ei Trt-st ega Tln-st. lõpuks avastasin JBL-i Nobil fluid artemia, Trt-s müüakse Betta poodides, mujal ei tea. Aga kogu selle jama peale on elus vast 5 maimu ning need tunduvad ka eriti kidurad olevad oma väga näljase lapsepõlve tõttu. Aga vähemalt püsivad elus esialgu.
Edu maimukeste soetamisel igatahes!